StoryEditorOCM
Showbizza prste polizati

Pozlaćene čokoladne figurice, juha i kolač od rakova, losos, škampi, kamenice... Evo što se sve jelo na dodjeli Oscara

Piše SCENA SD
11. ožujka 2024. - 13:21

Sinoć je u Los Angelesu održana 96. dodjela Oscara. Oppenheimer Christophera Nolana pomeo je konkurenciju i odnio ukupno sedam nagrada, a osim glamuroznih odjevnih kombinaciju na crvenom tepihu, i hrana je bila na najvećem mogućem nivou.

Za jela su bili zaduženi poznati austrijsko-američki chef Wolfgang Puck, kojemu je ovo već 30. put da kuha za dodjelu Oscara, i Elliott Grover, kojemu je ovo bio drugi put.

Dvojac je pripremio široki jelovnik na kojem su se našle i veganske opcije, a sve je izgledalo uistinu fantastično.

i nevegetarijanske, a chefovi su pripremili širok izbor jela, od slastica do mesnih delicija. Ako vas je ikada zanimalo što se to jede na dodjeli Oscara, saznajte u nastavku.

Za predjelo su poslužene juha od rakova, koktel od škampa, kamenice, lignje, pečena tuna i četiri vrste salata - Cezar salata, Oscar salata, posebna autorska salata cateringa koji je pripremao banket i salata od cikle. Oscar salata sastojala se od crvenog luka, miješanog povrća, vinegreta od javora, rajčice, kozjeg sira i kandiranih pekan oraha.

Na jelovniku su se našle i tjestenine - fettuccine Alfredo, tjestenina s piletinom i parmezanom, penne alla votka i jambalaya. Bilo je tu raznih rižota i klasičnijih jela kao što su losos, škampi, svinjski kotleti i raznorazni odresci. Ne smije se zaboraviti naglasiti i da je tu bio popularni "crab cake", odnosno kolač od rakova.

Na jelovniku je bio i širok izbor priloga - pire krumpir, špinat, pečena mrkva, prokulice, ali i pomfrit. Chef Wolfgang Puck skuhao je i svoju verziju makarona sa sirom i tartufima, a pripremio je i pozlaćene čokoladne figurice Oscara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 23:17