StoryEditorOCM

i turisti će uskoroIzbori su sve bliže pa se koriste i ‘zlatne rezerve‘: uređuje se riva u Jelsi, poledajte kako će izgledati kad radovi završe

Piše Mirko Crnčević
19. veljače 2021. - 10:03

Premda je zlokobna pandemija koronavirusa nanijela goleme štete hrvatskom gospodarstvu, što se općenito održava i na punjenje gradskih i općinskih proračuna, ipak se u našim primorskim mjestima ponešto kreće naprijed.

Čelnici jedinica lokalne samouprave očito su svjesni da nam uskoro stižu prve turističke laste i da svoja mjesta moraju što je god moguće bolje pripremiti za sezonu, a i lokalni izbori su sve bliže pa se, tako da kažemo, koriste i 'zlatne rezerve' samo da bi se radove pokrenulo, i da ljudi vide da se unatoč svim nedaćama ipak nešto čini.

Tako je i Općina Jelsa upravo ovih dana pokrenula veliki projekt parternog uređenja mjesne rive, koji je pripreman već nekoliko godina.

Dakle, napokon je dovršena projektna dokumentacija i dobivene su sve potrebne suglasnosti, među kojima i ona Konzervatorskog odjela u Splitu, pa su radovi već u punom zamahu.

Izvođenje je, nakon oglašavanja javnih natječaja na koje se doduše nitko nije javljao, na posljetku povjereno Obrtu za građevinske usluge "Fjord" iz Gdinja na otoku Hvaru, u vlasništvu Metkiora Ćurina.

- Riječ o novoj fazi uređenja rive i obalnog pojasa, što podrazumijeva popločenje i hortikulturno uređenje javne površine prostorne veličine oko 4 tisuće četvornih metara, na predjelu od Velega mosta do zapadne kale prema povijesnoj crkvici sv. Ivana, odnosno pekarni "Grabić". Naravno, mi smo zbog toga ponosni i veoma zadovoljni, bez obzira što tko govorio, jer će nam Jelsa nakon toga naprosto zablistati i svojim izgledom privlačiti turiste, koji će se u puno ljepšem ambijentu osjećati još bolje i ugodnije, što zapravo i je naš krajnji cilj - rekao je Nikša Peronja, načelnik Općine Jelsa.

Nadalje je pojasnio da je vrijednost investicije milijun i 100 tisuća kuna, što u ovoj situaciji i nije baš lako izdvojiti, a rok dovršenja radova je dva mjeseca, točnije do 1. svibnja ove godine.

Sljedeće 2022. dovršavat će se radovi na potpunom uređenju centra Jelse uključujući i ulaz u jedan od najvećih i najljepših parkova Dalmacije, koji je fomiran daleke 1870. godine.

U našoj galeriji možete vidjeti kako će riva u Jelsi izgledati kad radovi završe.

19. travanj 2024 12:35