StoryEditorOCM

rasterećenje centraU Rovinju otvorena nova Sjeverna komunalna luka San Pelagio, uloženo je 53,4 milijuna kuna

Piše PSD.
16. rujna 2021. - 08:38

U Rovinju je u srijedu otvorena nova Sjeverna komunalna luka San Pelagio, u čiju je izgradnju uloženo 53,4 milijuna kuna, a trebala bi pridonijeti rasterećenju gradske luke Andana u samom centru grada.

Nova luka bit će namijenjena isključivo plovilima građana za osobne namjene i to za plovila do 8 metara, navodi se u priopćenju iz Lučke uprave Rovinj.

Ravnatelj Lučke uprave Rovinj Donald Schiozzi istaknuo je tom prigodom da nova luka otvara svoje dokove i ostalu obalnu infrastrukturu uoči 16. rujna - Dana grada Rovinja i spomendana njegove zaštitnice Svete Eufemije.

Svaki ponton u luci opremljen je ormarićima za opskrbu strujom, vodom i hidrantskom (protupožarnom) mrežom. 

„Kako bi rasteretili luku u centru grada te stvorili nove kapacitete za naše građane, početkom mojeg prvog mandata pokrenuli smo izradu projekta nove Sjeverne luke, s čijom smo izgradnjom započeli koncem 2019. godine. Riječ je o strateškom infrastrukturnom projektu od velikog značaja za naš grad koji trenutno broji preko tisuću registriranih manjih brodica“, izjavio je gradonačenik Rovinja Marko Paliaga.

Veći dio investicije pokrili su Grad Rovinj-Rovigno i Lučka uprava, dok je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osiguralo 8,5 milijuna kuna, a Istarska županija 1,6 milijuna kuna.

„Ovo je jedna od najljepših hrvatskih luka, posebno prepoznatljiva s neponovljivom kulisom stare rovinjske gradske jezgre. Vlada RH prepoznala je važnost ulaganja u lučke infrastrukture te ćemo tako i nastaviti jer se ovakvim i sličnim ulaganjima podiže kvaliteta života naših građana ali i kvaliteta turističke ponude za naše goste,“ istaknuo je državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, ujedno i izaslanik Vlade na svečanom otvorenju nove luke. 

19. travanj 2024 20:44