StoryEditorOCM

kompletna obnovaU lučicu Zenta stigla maona, Maroević: Plan je do ljeta zamijeniti oštećene gatove u istočnom i središnjem dijelu, a na jesen ide zapadni dio

Piše PSD.
23. veljače 2021. - 14:29

Narednih mjeseci lučica Zenta biti će veliko gradilište zbog radova na uređenju infrastrukture. Već neko vrijeme, kroz lučicu se ne može prolaziti zbog postavljene ograde, a sada je stigla i maona pomoću koje će radnici izvođačke tvrtke Pomgrad obavljati radove.

- Krećemo s radovima punom parom. Plan je do ljeta ukloniti oštećene gatove u istočnom, odnosnom središnjem dijelu lučice i zamijeniti ih novima, a na jesen, po drugoj fazi, ići će se i na sanaciju zapadnog dijela lučice - rekao nam je Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.

Zbog radova, velik dio plovila izmješten je na suhi vez, najviše na prostor parkirališta u lučici, gdje će čekati vrijeme za povratak u more.

- Nadamo se da će sve ići po planu i da ćemo do ljeta uspjeti završiti jedan dio kako bi plovila vratili na vezove, a time oslobodili prostor za suhi vez za ostale brodice sa zapadnog dijela lučice koja će se sanirati od jeseni - kaže Maroević.

Kako smo već pisali, Zentu čeka kompletna obnova. Uz zamjenu gatova, paralelno će se sanirati čitav obalni pojas, postavit će se nova vanjska rasvjeta uz kompletnu komunalnu opremu. Vrijednost investicije za prvu fazu sanacije je 25 milijuna kuna.

Iz Zente stiže i jedna zanimljivost: u lučici će biti smješten Nacionalni centar jedriličarskog modelarstva čiju obnovu financira Hrvatska zajednica tehničke kulture preko Hrvatskog jedriličarskog saveza. Radovi na uređenju prostorija su u tijeku, a u njima će biti smještenai modelarnica/radiona za klasu DF65 i društvene prostorije koja će služiti za suhe treninge i nastavu.

25. travanj 2024 09:00