StoryEditorOCM

makarskaOdržana osnivačka i izborna Skupština LAGUR-a ‘Bura‘, Zoran Paunović predsjednik

Piše Dijana Turić/Makarska kronika
25. studenog 2021. - 11:45

U dvorani DVD-a Makarska održana je osnivačka i izborna Skupština Lokalne akcijske grupe u ribarstvu "Bura" koja obuhvaća područje grada Makarske te općina Tučepi, Brela, Zadvarje, Zagvozd i Šestanovac.

Uvodnu riječ ispred Organizacijskog odbora dao je gradonačelnik Zoran Paunović koji je zahvalio svim načelnicima koji su prepoznali inicijativu te formirali ribarstveno područje s krajnjim ciljem uspostave partnerstva gospodarskog, javnog i civilnog sektora, kako bi se omogućilo ribarima i ribarskim zajednicama da stvore nove i održive izvore prihoda te da poboljšaju kvalitetu života zajednice.

Zahvalio je i svim ribarima koji su prepoznali mogućnost koju nudi EU svim akreditiranim LAGUR-ima kao i Udruženju obrtnika Makarske koje je okupilo ribarske obrte.

'Bottom up' pristup

Katarina Šuta, voditeljica županijskog Odsjeka za ribarstvo, izrazila je zadovoljstvo još jednim osnovanim LAGUR-om te istaknula sve mogućnosti i prednosti ribarstvenih područja organiziranih u LAGUR-e.

Istaknula je važnost Lokalne razvojne strategije koja će se napraviti te prednosti ''bottom up'' pristupa, odnosno pristupa ''odozdo prema gore'' u okviru lokalnih partnerstava sva tri sektora čime se održava lokalna zajednica. Splitsko-dalmatinska županija podržat će nadolazeće aktivnosti LAGUR-a "Bura".

Radnu sjednicu vodio je načelnik općine Tučepi Ante Čobrnić, a jednoglasnim odabirom, tijela "Bure" zastupaju predsjednik Zoran Paunović, dopredsjednik i ribar Ante Svaguša, dok su članovi Upravnog odbora Ivan Krželj (općina Zadvarje), Ante Čobrnić (općina Tučepi), Toni Lalić (ribar), Toni Čobrnić (ribar) i Frane Filipeti (PŠRD "Arbun").

Nadzorni odbor čine Martin Merčep (općina Šestanovac), a članovi su Stipe Ursić (općina Brela), Miroslav Gaće (općina Zagvozd), Mili Žamić (ribar), Petar Babić (ribar), Tina Kurtić (ribar) i Stjepan Slišković, dok je likvidatorica Marica Muhtić.

Ravnateljica JU MARA Lidija Vukadin Vranješ, u svojstvu operativne i tehničke pomoći prilikom osnivanja i akreditiranja LAGUR-a "Bura", upoznala je nazočne s nadolazećim aktivnostima te najavila prezentaciju programa koja će se organizirati u suradnji s Upravom za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede, s ciljem informiranja i animiranja lokalnog stanovništva.

18. travanj 2024 18:38