StoryEditor

endemska algaI znanstvenik iz Splita sudjelovao u istraživanju: jadranski bračić ima izniman potencijal primjene u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji

Piše OM
27. srpnja 2021. - 15:22
Prof. dr. sc. Igor Jerković  Božidar Vukičević/Arhiv/Cropix

Multidisciplinarni tim znanstvenika okupljen unutar projekta Bioprospecting Jadranskog mora u sklopu Znanstvenog centra izvrsnosti za Bioprospecting Jadranskog mora (BioProCro), istražujući biološki potencijal jadranskog bračića (Fucus virsoides), dokazao je kako je ova endemska makroalga Jadranskoga mora neiscrpan izvor bioaktivnih spojeva s iznimnim potencijalom primjene u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji, objavio je Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu.

Rezultati njihovog istraživanja objavljeni su u znanstvenom časopisu Marine Drugs (IF 5.118). Glavni urednik ovog znanstvenog časopisa dodatno je istaknuo značajnost dobivenih rezultata objavljivanjem rada na naslovnici časopisa (https://www.mdpi.com/journal/marinedrugs) što je istaknuto i na mrežnim stranicama Instituta Ruđer Bošković.

Član ovog multidisciplinarnog tima s Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu je prof. dr. sc. Igor Jerković, kojemu kao i svim suradnicima, čestitamo na još jednom uspjehu.

Rad je dostupan na poveznici: https://www.mdpi.com/1660-3397/19/5/235

16. rujan 2021 07:00