StoryEditorOCM

Budućnost je stiglaVirtualna luksuzna jahta prodana za 4,3 milijuna kuna! U metaverzumu čekaju i otoci, zemljišta, gliseri...

Piše Jutarnji.hr
30. studenog 2021. - 14:15

Sandbox, virtualni svijet izgrađen u Ethereumu u kojemu korisnici mogu prodavati, kupovati i trgovati digitalnim predmetima i robom, graditi vlastite igre te monetizirati svoja iskustva, zabilježio je dosad neviđenu transakciju, objavio je portal Gadgets.ndtv.com.

Naime, upravo je u Sandboxu za nevjerojatnih 650.000 dolara (nešto više od 4,3 milijuna kuna) prodana virtualna megajahta nazvana "Metaflower Super Mega Yacht", prenosi Jutarnji.hr.

Luksuzno plovilo, koje je dio metaverzuma, ima, između ostaloga, dva heliodroma, hidromasažne kade i DJ kabinu. Spomenutom kupnjom "Metaflower" je postao najskuplji nezamjenjivi token (NFT) koji je ikad prodan u Sandboxu.

Metaverse ili metaverzum zapravo je futuristički, trodimenzionalni internet, zajednički virtualni prostor određene zajednice nastao primjenom proširene stvarnosti.

Prema fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, prodana virtualna jahta bijele je boje i ima tri etaže, a plaćanje je izvršeno u kriptovaluti u iznosu od 149 Ether tokena.

Megaplovilo je objavio Republic Realm, razvojni programer metaverzuma. Plovilo je posebno dizajnirno kao dio luksuzne NFT serije napravljene upravo za Sandbox. U istoj seriji nalaze se i privatni otoci, gliseri, jet ski i drugi proizvodi.

Portal Gadgets.ndtv.com podsjeća kako je ranije u studenome za 2,43 milijuna dolara prodano i zemljište u Decentralandu, trodimenzionalnom svemiru virtualne stvarnosti izgrađenom na Ethereumu. Korisnici ondje mogu kupiti komade zemlje i imanja za svoje virtualne avatare kako bi prilagodili svoje iskustvo postojanja u alternativnoj stvarnosti.

Nedavno je i u virtualnom svijetu igara Axie Infinity također kupljen dio digitalne zemlje za 2,3 milijuna dolara.

Bloomberg Intelligence očekuje da će tržišna vrijednost za metaverzum do 2024. godine doseći 800 milijardi dolara. A nakon što se Facebook ranije ove godine preimenovao u "Meta", više tehnoloških divova poput Microsofta, Nvidia Omniversea i Roblox Metaversea najavljuju i svoj ulazak u svijet metaverzuma.

16. travanj 2024 09:05