StoryEditorOCM

Unatoč lebićadi i kišiPrvenstvo Hrvatske u klasi DF 65 ide po planu: natječu se i brojna zvučna imena, među kojima je i Tonči Stipanović

Piše Sandra Barčot
28. studenog 2021. - 13:46

Unatoč jakoj lebićadi i dosadnoj kiši, Prvenstvo Hrvatske u jedrenju radio-upravljanim jedrilicama i to klase DF 65 odnosno Dragon Force 65, odvija se po planu.

U organizaciji Jedriličarskog kluba Zenta i Hrvatskog jedriličarskog saveza te Hrvatske zajednice tehničke kulture, nakon jučerašnjeg nadmetanja juniora, danas su na regatno polje izašli seniori.

Njih 20 kormilara koji joystickom s kopna upravljaju svojim modelima jedrilica u moru, i to u akvatoriju unutar splitske lučica Zenta.

image
Upravljanje modelima s kopna
Igor Petrović/JK Zenta

A među “kopnenim skiperima” sve su zvučna imena - od svjetskog prvaka u klasi “one metre” Zvonka Jelačića, pa drugih modelara koji su se također kitili brojnim kolajnama s međunarodnih regata: Riječanina Roberta Grubišića, kao i Splićanina Borisa Bakotića.

Ali i našeg dvostrukog osvajača olimpijske medalje u klasi “laser“ Tonča Stipanovića, koji se odlično snalazi i dok s kopna upravlja jedrilicom, u “manjim” gabaritima od uobičajene...

Okončanje državnog prvenstva te proglašenje pobjednika planirano je za popodnevne sate.

image
Pripreme modela
Igor Petrović/JK Zenta
17. travanj 2024 16:38