StoryEditorOCM

olimpijske klaseJK Strožanac domaćin međunarodne regate, očekuje se stotinjak juniora i seniora, dolaze i Ukrajinci: ‘Pokrećemo cjelogodišnji Međunarodni jedriličarski inkubator‘

Piše Sandra Barčot
28. travnja 2022. - 13:24

Drugi put su članovi Jedriličarskog kluba Strožanac domaćini međunarodnog "Strožanac kupa 2022." u olimpijskim klasama ILCA 4.,6. i ILCA 7, koji je na rasporedu ovaj vikend, 30. travnja i 1. svibnja.

Na dvodnevnom regatavanju se očekuje stotinjak kormilara u ovoj klasi za juniore i seniore, uz dolazak ekipa iz Austrije, Italije, Mađarske, ali i Ukrajine. Naravno uz jedriličare domicilnih klubova.

- Osigurali smo smještaj za sve natjecatelje, a posebno nas raduje što će s nama na regati biti i kormilari iz Ukrajine – kazuje nam Dubravko Jelić, predsjednik JK Strožanca, te otkriva i jedan važan projekt koji organizira ovaj "morski" sportski kolektiv:

- Pokrećemo cjelogodišnji "Međunarodni jedriličarski inkubator" gdje ćemo provoditi usavršavanje stranih jedriličara na području općine Podstrana kroz sve mjesece. Mogu istaći kako su interes za ovakav tip suradnje već pokazali brojni klubovi diljem svijeta, kojima naša klima osigurava jedrenje i trening, i tijekom zimskih mjeseci. Podršku imamo i od lokalne zajednice: Općine Podstrana s načelnikom Mijom Dropuljićem, uz sufinanciranje projekta od strane Zajednice sportskih udruga općine Podstrana i Turističke Zajednice općine Podstrana. Svi su prepoznali kako se jedriličarskim inkubatorom, uz svladavanje vještina jedrenja, osigurava i dolazak te boravak velikog broja gostiju izvan sezone, poglavito u pred i post sezoni.

Upravo će međunarodni "Strožanac kup 2022." za "male klase" biti prvi dio projekta i važna promocija podstranskog "jedriličarskog inkubatora".

20. travanj 2024 09:14