StoryEditorOCM

Mirno more, kapetaneJedriličari se oprostili od svog prerano preminulog prijatelja Male: zajedrili su i zapalili baklje, sa samo jednom željom...

Piše Sandra Barčot
24. veljače 2021. - 13:36

- Nek ti dobra vitar puše... Male naš, znamo kako s visina gledaš na nas! Mirno more, dobri duše! - tek su neke od poruka kojim su se jedriličari iz splitskog akvatorija oprostili od preminulog jedriličara, prijatelja i suca Marija Malenice.

image
Mario Malenica
Privatni album

Pa su svom Mali, u čast izašli na more, zajedrili i njemu u sjećanje zapalili baklje, pozdravljajući ga na njegovom putu s morskog prema nebeskom plavetnilu.

Teško je, s čvorom u grlu, bilo posadama oprostiti se od 46-godišnjaka od kojeg je bolest bila jača. No svi su imali za njihovog kapetana samo jednu želju – nek' i na novom mjestu ima mora, sunca, vitra, idara i brodova.

Jer Malin život je bilo jedrenje!

Prvo kao hobi, pa sport i regatavanje, a zatim i životni poziv u tvrtki „Sailing Forever”.

Mario je jedriličarsku karijeru započeo u splitskom klubu JK „Mornar” u klasama „optimist”, „420”, „laser radial i „laser standard”, pa kao član i predsjednik JK „First Sailing” nastavio je jedriličarsku karijeru u klasi krstaš. Bio je i sudac na regatnom polju, ali i organizator brojnih regata, te član Vijeća zbora sudaca HJS.

Mirno more, kapetane...


Video: Luka Pezelj - Universitas 

20. travanj 2024 07:53