StoryEditorOCM

ZARON BEZ STRAHAS kineskim robotom podmorje na dlanu, a pilot na suhom

Piše Željko Simunić
16. svibnja 2022. - 15:34

Tvrtka dive-IT iz Zvečaja nudi podvodnog robota Shenzhen QyseaFiFish koji služi za profesionalne podvodne operacije snimanja u visokoj rezoluciji, mjerenja dubine, temperature, dimenzija i ostalih parametara.

Atraktivna je i mogućnost ekstrakcije predmeta i sadržaja iz podmorja, te opsežnih pretraga u jednom zaronu, bez potrebe za angažmanom ronioca.

Potrage se mogu odvijati na znatno većim dubinama od dosega ronioca (50 - 100 m) u bilo koje godišnje doba ako ne vladaju ekstremni vremenski uvjeti.

Robotom se upravlja uz pomoć kabela i daljinskog upravljača s ekranom HD rezolucije, pri čemu su mu manevarske sposobnosti impresivne.

Ima ugrađeno i jako led svjetlo od 4000 lumena, čime se osigurava dobra vidljivost kopnenom pilotu, te podvodno snimanje u 4K rezoluciji.

U područja primjene ovog višenamjenskog robota spadaju: hidrografska procjena, istraživanja, lov na blago, sigurnosno praćenje i snimanje zarona grupe ronilaca, praćenje zarona uživo s broda ili kopna za dio tima koji ne roni, pregled stanja uronjenog dijela plovila, ali i praćenje ribolova, ribljeg fonda, te uzgajališta riba i školjaka.

QyseaFiFish ​podvodni roboti nude se u pet verzija - korisničkoj, dvije profesionalne i dvije industrijske u rasponu cijena od 15 do 240 tisuća kuna.

19. travanj 2024 10:34