StoryEditorOCM

STAR BRITENaneseš na spojeve i zaboraviš koroziju: predstavljamo tekuću izolaciju Liquid electrical tape

Piše M.Š.
3. ožujka 2023. - 10:43

Električne instalacije na brodu uvijek su izložene djelovanju vlage i posolice koji su veliki neprijatelji normalnog protoka struje. Razlog je ubrzanje korozije kablova, osobito završetaka i kontakata, a ta korozija posljedično povećava otpor struje i zagrijavanje kablova.

Ako se sve dulje vrijeme zapusti i loše održava pa korozija značajno napreduje, to zagrijavanje zna uzrokovati i požare na brodu. Dobra izolacija i dobro zaštićeni kontakti najbolja su prevencija korozije, a u tu svrhu često se upotrebljavaju i razni zaštitni sprejevi.

No, tvrtka Star brite otišla je korak dalje i proizvela tekuću izolaciju koju je zbog visoke kvalitete i pouzdanosti nazvala Liquid Electrical Tape. Bilo da je izolacija kabela oštećena ili želite dodatno zaštititi metalne dijelove nekog kontakta, poput električnih stopica, dovoljno je ta mjesta premazati tekućom izolacijom malim kistom pričvršćenim za zatvarač limenke zapremine 118 ml. Nakon samo pet minuta premazano će mjesto dobiti stabilnu izolacijsku zaštitu, a posolica i vlaga neće mu moći baš ništa.

Ovo korisno sredstvo može se kupiti u poznatoj internetskoj nautičkoj trgovini svb24 po cijeni od 22 eura.

24. travanj 2024 16:13