StoryEditorOCM

naš izlogMekane silikonske perle: ‘sitnice‘ koje ribolov čine ugodnijim, a opremu trajnijom i lovnijom

Piše Boris Bulić/MAX FISHING
24. veljače 2023. - 12:47

Suvremeni ribolovni pristupi podrazumijevaju korištenje brojnih ‘sitnica‘ bez kojih se, kako bi rekli naši stari, može, ali je činjenica da te ‘sitnice‘ ribolov čine ugodnijim, a sam ribolovni pribor trajnijim i lovnijim. Jedna od takvih ‘sitnica‘ s višestrukom ulogom su i mekane silikonske perle.

Ove mekane perle prvenstveno čuvaju strunu od oštećenja, s tim da one većeg promjera čuvaju i vršni provodnik.

Postavljanjem ovakve perle na spojni čvor kojim se spaja osnove i spojni zogulin na koji se nastavlja predvez, čuva se i čvor od bilo kakve abrazije, ali i vršni segment od sudara sa zogulinom, a što može doslovno polomiti osjetljivi keramički prsten provodnika.

INFO:

Bauhaus Zagreb
Tel. 0800 4411
Mail: podrska@bauhaus.hr
www.bauhaus.hr

Manji pak promjeri postavljaju se kao graničnici u radu s plovcima, ali i kliznim olovnicama, ili pak kao dodatna provokacija na pramama uz udice ili uz varalice. Naime, ove su perle fosforescentne tako da u mračnim dubinama emitiraju diskretnu zelenkastu svjetlost koja provjereno privlači sva gladna usta podmorja.    

Ove praktične perlice možete pronaći na prodajnim mjestima Bauhausa u raznim veličinama od 3x4 do 6X10 u pakiranjima od po 25 komada po cijeni od 0,92 bez obzira na odabranu veličinu.

image

Čuvari i provokatori u jednom tijelu

15. travanj 2024 20:06