StoryEditorOCM

baterijski POGONElektrični rezervni veslač: Amerikanci nude ekološko rješenje koje se može montirati na većinu postojećih kajaka na tržištu

Piše Ž. S.
17. siječnja 2022. - 10:00

Ljudi u pravilu sami veslaju u kajacima, ali se ponekad događaju situacije da im treba brži pogon ili se jednostavno umore na dužim relacijama.

PacMotor Company iz Floride je našla rješenje za takve probleme u obliku ekološkog sustava Dual electric sustava s dva prenosiva elektromotora koji se mogu montirati na većinu postojećih kajaka na tržištu. Oni se po želji usred vožnje postave na obje strane plovila, a energiju dobivaju iz punjive 16.8V/39-Ah litijske baterije.

Njima se upravlja preko plutajuće Bluetooth Remote Control jedinice, a u slučaju pada mobitela u vodu veza se prekida i automatski prestaju s radom.

Dual electric motori težine 4 kg rade neovisno jedan od drugog pa to olakšava manevriranje, odnosno omogućava okretanje plovila u mjestu.

Mogu se rabiti u slanoj i slatkoj vodi, osiguravaju maksimalnu brzinu od 10 km/h, s time da jedno punjenje baterije težine 4,5 kg daje snage za tri sata rada.

PacMotor Company svoj Dual electric motors sustav za kajake u SAD-u nudi po cijeni od 799 dolara. 

25. travanj 2024 07:25