StoryEditorOCM
Život‘ADIO MARE‘

Vlasnici apartmana muku muče s ovim problemom, a mogu ga riješiti u jedan dan: pazite, napada starogradnju i opasan je

Piše Sponzorirani sadržaj
26. lipnja 2024. - 08:52

Vlasnici apartmana, posebno onih u starim zgradama i kućama na našoj obali, često se suočavaju s neugodnim problemima vlage i plijesni te muku muče s pronalaskom učinkovitog rješenja. Iako je more jedna od glavnih prednosti ovakvih lokacija, njegova blizina donosi i brojne izazove, posebno izvan sezone kada se apartmani manje koriste i manje provjetravaju.

Najveći problemi s pojavom i mirisom vlage javljaju se upravo u starim zgradama na moru. Razlog nije samo vrsta gradnje, već prije svega i blizina mora. Visoka razina vlage u zraku, kombinirana s nedostatkom redovite ventilacije, stvara savršene uvjete za razvoj plijesni.

U stanovima koji se ne koriste tijekom cijele godine miris vlage postaje stalan problem koji je teško riješiti bez kontinuirana provjetravanja i održavanja. To iznajmljivačima stvara velik problem koji se ponavlja svake godine i bezuspješno ga se pokušava riješiti iz sezone u sezonu...

image
Vojko Basic/Cropix

STANARI ZIMI OTEŽAVAJU

Studenti koji žive u takvim apartmanima dodatno otežavaju situaciju. Tijekom zimskih dana prozore često ostavljaju dugo zatvorene i pregrijavaju prostor, što sprječava adekvatnu ventilaciju i omogućava nakupljanje vlage. Dodajmo tomu i da svakodnevne aktivnosti stanara, kao što su kuhanje, tuširanje, sušenje rublja itd., povećavaju skupljanje vlage i pridonose stvaranju idealnih uvjeta za pojavu ovih nametnika.

Svake godine, s dolaskom hladnijih mjeseci, problem vlage i plijesni na zidovima ponovno se ponavlja, a rješava se tek dolaskom toplijih dana kada se stanovi ponovno provjetravaju i počinju pripreme za goste.

image
/Shutterstock

SINDROM BOLESNIH ZGRADA

Problemi s vlagom i plijesni nisu samo estetski, nego mogu izazvati i ozbiljne zdravstvene posljedice. "Sindrom bolesnih zgrada" je pojam koji se veže uz zgrade s neadekvatnom ventilacijom, gdje vlaga i plijesan postaju uobičajeni problemi.

Ovaj sindrom može uzrokovati niz zdravstvenih problema kod stanara, uključujući respiratorne probleme, alergije i opći osjećaj nelagode. Neki od najčešćih simptoma na koje stručnjaci upozoravaju jesu glavobolja, vrtoglavica, mučnina, iritacija kože, mentalni umor, teškoće s koncentracijom te iritacija očiju, nosa i grla. 

KAKO PROBLEM RIJEŠITI ZAUVIJEK?

Iako je problem vlage i plijesni u starim zgradama na moru kompleksan, nije sve tako crno. Postoji učinkovito rješenje pomoću kojeg ćete se zauvijek riješiti ovog poblema - i to već danas.

Sve ono što vam smeta i mislite da to nikad nećete riješiti uspjet ćete uz pomoć ventilacijskog sustava LUNOS. Omogućit će stalni dotok svježeg zraka u apartman, dok će se potrošeni zrak neprekidno odvoditi ventilatorskom jedinicom izravno kroz kanal ili vanjski zid. Tako ćete smanjiti količinu vlage u prostorijama i spriječiti nastanak plijesni na zidu, kondenzata i neugodnog mirisa – ukratko, gostima i stanarima poboljšat ćete kvalitetu stanovanja.

Dodatna prednost je što svi LUNOS elementi imaju ugrađenu zaštitu od buke i alergija, s tim da je antialergijski filtar periv i ne trebate ga mijenjati. Ventilacijski sustav LUNOS radi 24 sata dnevno, gotovo je nečujan, troši iznimno malo energije i ujedno uštedi do 30 posto više energije u odnosu na prozračivanje kroz prozore. Ne brinite se - i cjenovno je pristupačan...

image

Uz ventilacijski sustav Lunos recite zbogom plijesni na zidovima!

/Shutterstock

INSTALACIJA JE BRZA I JEDNOSTAVNA

Da biste montirali sustav, ne morate ugraditi cijevi, zbog čega je montaža brza i ne zahtijeva veće intervencije u stanu. Budući da se sustav ugrađuje brzo i bez potrebe za većim zahvatima, može ga se ugraditi u bilo koje godišnje doba, kao i u bilo kojoj fazi gradnje ili obnove.

Dakle, u starogradnje, novogradnje, u stanove u fazi renovacije. Ovo će biti idealno tijekom pripreme za goste i ljetnu sezonu ili u jesen dok iščekujete stanare. Sama montaža je brza i jednostavna te gotovo bez prašine prilikom ugradnje, a sve je gotovo u jedan dan! Već nakon mjesec dana osjetit će se velika promjena... 

OAZA DOBROG RASPOLOŽENJA

Instaliranje ventilacijskih sustava najučinkovitiji je način u borbi protiv vlage i plijesni. Zdravo i ugodno okruženje za sve korisnike - i zimi i ljeti, stvorit ćete za jedan dan! 

LUNOS nudi mnogo više od obične ventilacije. Ako se svake sezone borite s istim problemom - ne oklijevajte... Za više informacija i ponudu posjetite web stranicu LUNOS-a, a kako biste što prije krenuli s ugradnjom, možete ih i odmah besplatno kontaktirati na: +385 1 4816 581, poslati upit na: lunos@lunos-hrvatska.com ili ispuniti obrazac za kontakt.

Zajedno s upitom pošaljite svoj telefonski broj, tlocrt svoje stambene površine i oni će vam poslati cjelokupno rješenje za vaš novi stambeni komfor.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Slobodne Dalmacije i I-VENT d.o.o.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 08:52