stdClass Object ( [id] => 1241126 [title] => Sve intrige s kraljevskog dvora; Felipe je ocu ukinuo džeparac i odrekao se nasljedstva, Letizia je prva kraljica bez plemićke krvi, ali njihova ljubavna priča je bila kao bajka [alias] => sve-intrige-s-kraljevskog-dvora-felipe-je-ocu-ukinuo-dzeparac-i-odrekao-se-nasljedstva-letizia-je-prva-kraljica-bez-plemicke-krvi-ali-njihova-ljubavna-prica-je-bila-kao-bajka [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, 57-godišnja bivša ljubavnica nekadašnjeg španjolskog kralja Juana Carlosa, u svom je podcastu ustvrdila kako se bijesna kraljica Sofia jednom prigodom suočila s njom, a Juan Carlos ju je zamijenio drugom ljubavnicom dok se ona brinula za bolesnog oca.

U podcastu naslovljenom "Corinna i kralj", danska poduzetnica njemačkog porijekla iznijela je niz detalja svoje petogodišnje veze s bivšim španjolskim vladarom, poput one da ju je Juan Carlos u siječnju 2009. na romantičnoj večeri simbolično zaprosio velikim dijamantnim prstenom.

---

image

Felipe i Letizia vjenčali su se 22. svibnja 2004. godine

Boris Roessler/Dpa Picture-alliance Via Afp
------
image

Mladi bračni par nakon vjenčanja

Odd Andersen/Afp
---

No, njihova je veza okončana nešto kasnije te godine, a Corinna tvrdi kako ju je nakon razlaza Juan Carlos maltretirao tražeći da vrati 65 milijuna eura koje je premjestio na njezin švicarski račun 2012. godine. Ljubavna afera s Corrinom je, uz druge skandale, bila jedan od razloga Juan Carlosove abdikacije 2014. godine kad ga je na prijestolju naslijedio sin Felipe.

Spomenuti novac bio je jedan od ključnih aspekata optužbi za korupciju protiv bivšeg kralja, što je u konačnici dovelo do njegovog bijega u egzil u Abu Dhabi 2020. godine. Optužbe protiv bivšeg kralja u Španjolskoj su odbačene prošle godine zbog nedostatka dokaza, imuniteta i zastare, a uz to je on platio veći dio poreznog duga.

Corinna je bila tek jedna od brojnih Juan Carlosovih ljubavnica, a tvrdi se kako je bivši španjolski kralj u krevet odveo više od pet tisuća žena, da je čak pokušavao zavesti i pokojnu princezu Dianu, a pojavile su se i tvrdnje da su tajne službe Juan Carlosu davale injekcije ženskih hormona i blokatore testosterona kako bi kontrolirali njegov nezasitni seksualni nagon koji je postao "državni problem".

---

image

Felipe i Letizia postali su španjolski kralj i kraljica nakon abdikacije njegovog oca Juana Carlosa

Zipi/Afp
---

Otkako je kralj Felipe VI. sa suprugom, kraljicom Letizijom, a njih dvoje danas i sutra borave u prvom službenom posjetu Hrvatskoj, sjeo na prijestolje 2014. godine, kraljevski par čini sve što je u njihovoj moći kako bi izvukli monarhiju iz ponora u koji ju je gurnuo osramoćeni Juan Carlos, ali i neki drugi članovi obitelji.

Kad su Felipe i Letizia okrunjeni, španjolska je monarhija bila na najnižoj razini popularnosti još od obnove demokracije 1975. nakon smrti diktatora Francisca Franca. Premda je uživao golemo poštovanje zbog načina na koji je usmjerio Španjolsku od diktature u demokraciju i onemogućio vojni državni udar 1981. godine, Juan Carlos je postao veliki teret za monarhiste, a što god Felipe napravi, njegov ga otac uvijek iznova osramoti.

---

image

Kraljevski poljubac na balkonu palače nakon što je Felipe preuzeo prijestolje 19. lipnja 2014. godine

Robin Utrecht/Belga Via Afp
---

Nakon što je postao kralj, Felipe VI. je pokrenuo niz reformi kako bi spriječio ponavljanje skandala poput onih očevih ili onoga u kojeg je zajedno sa suprugom, slavnim rukometašem Inakijem Urdangarinom, bila umiješana njegova sestra, princeza Cristina. Oni su bili optuženi za pranje novca, Cristina je izbjegla suđenje, a Inaki je osuđen na pet godina zatvora.

Broj članova kraljevske obitelji koji mogu zastupati monarhiju sveden je na minimum i uveden je niz antikorupcijskih mjera poput zabrane uzimanja darova i sudjelovanja u poslovnim poduhvatima. Felipe je ocu ukinuo godišnji "džeparac" i odrekao se vlastita nasljedstva, odnosno novca koji se povezivao s tajnim računima i sumnjivim poslovima.

---

image

Kralj Felipe i kraljica Letizia u Barceloni

R.smith/Sipa Press/Profimedia
------
image

Letizia i Felipe na investituri nizozemskog kralja Willema-Alexandera u travnju 2013. godine

Dirk Waem/Belga Via Afp
---

Snaga kraljice Letizije leži je u činjenici da nikad nije bila umiješana u skandale, ona i Felipe zajedničkim naporima pokušavaju monarhiju udaljiti od skandala koji su zaprijetili njezinom opstanku, a uz to su promovirali princezu Leonor, nasljednicu prijestolja, u novo lice moderne monarhije.

Sedamnaestogodišnja Leonor je na zadnjoj godini UWC Atlantic Collegea u Walesu, srednje škole poznate po nadimku "hipijevski Hogwarts" jer je smještena u dvorcu iz 12 stoljeća, a kad je kod kuće u Španjolskoj, buduća kraljica već preuzima neke službene dužnosti, zajedno s mlađom sestrom Sofijom.

Uz početno neprijateljstvo koje je prema njoj pokazivao svekar Juan Carlos, kao i još neki članovi kraljevske obitelji i konzervativni dvorjani, Letizia je nakon udaje za tada princa Felipea imala problema s osvajanjem naklonosti Španjolaca, mediji su je prikazivali kao distanciranu i nepristupačnu, ali to se prilično brzo promijenilo.

---

image

Trenutak samo za njih

Claudio Santana/Afp
---

Kad je prije dva mjeseca, 15. rujna, proslavljala 50. rođendan, medijski napisi su naglašavali kako je upravo ova pučanka iz srednje klase osoba koja može imati vrlo važnu ulogu u preoblikovanju monarhije u modernu i prihvatljivu instituciju. Kad se razvedena televizijska novinarka Letizia Ortiz Rocasolano 2004. udala za princa Felipea i deset godina kasnije postala kraljica, bila je prva žena bez plemićke krvi koja je stigla do španjolskog prijestolja.

Od početka njezinog života u kraljevskoj obitelji Letizia je bila u središtu zanimanja. Uz slavnu glumicu Penelope Cruz, ni o jednoj drugoj ženi u Španjolskoj nije se više govorilo, bilo da se radilo o njezinom izgledu i odjeći, posvećenosti socijalnim problemima ili nekom odmaku od tradicije.

Nakon početnog skepticizma, ovih dana mediji su puni pohvalnih tekstova o kraljici Letiziji, El Mundo je na naslovnici pisao o "revoluciji kraljice Letizije za moderniziranje krune", a i manje kraljevskoj obitelji nakloni mediji hvale je i nazivaju spasiteljicom monarhije.

---

image

Kralj Felipe i kraljica Letizia u Barceloni

R.smith/Sipa Press/Profimedia
------
image

Letizia i Felipe na misi zadušnici pokojnom britanskom princu Philipu u Londonu u ožujku ove godine

Daniel Leal/Afp
---

Kao princeza, Letizia je morala obavljati mnoge službene dužnosti, a povremeno se i po izrazu njezinog lica moglo vidjeti da joj neke ne odgovaraju. Ali otkad je postala kraljica, posvetila se onome što je uistinu zanima, poput organizacija koje se bave tumorima i rijetkim bolestima, edukaciji, kulturi i španjolskim međunarodnim projekatima suradnje s nerazvijenim zemljama.

Postala je ikona, ne samo modna, i ne na razini pokojne britanske princeze Diane, ali smatraju je jedinstvenom i jako različitom od bilo koga drugog u kraljevskoj obitelji.

A Letizijina i Felipeova ljubavna priča, kao i mnoge druge u europskim i svjetskim kraljevskim kućama, bila je moderna bajka. Točan početak njihove veze nije poznat, a na opće iznenađenje kraljevska kuća je 1. studenoga 2003. objavila da su Letizia i Felipe, službeno princ od Asturije, zaručeni. Felipe ju je zaprosio prstenom sa 16-karatnim dijamantom.

Letizia je prethodno bila u braku s Alonsom Guerrerom Perezom, piscem i srednjoškolskim nastavnikom književnosti. Vjenčali su se 1998. godine, ali brak nije potrajao, razveli su se godinu dana kasnije.

Nakon zaruka Leticia je živjela u jednom krilu palače Zarzuela do vjenčanja 22. svibnja 2004. godine u katedrali Santa Maria la Real de la Almudena u Madridu.

Bilo je to prvo kraljevsko vjenčanje u toj katedrali, a bilo je prošlo i gotovo cijelo stoljeće od posljednjeg kraljevskog vjenčanja u španjolskoj prijestolnici budući da su se Felipeovi roditelji, Juan Carlos i Sofia vjenčali u njezinoj rodnoj Ateni, a njegove sestre Elena i Cristina u Sevilli, odnosno Barceloni.

---

image

Felipe i Letizia s kraljicom Elizabetom II. i princom Philipom u Buckinghamskoj palači tijekom posjeta Velikoj Britaniji u srpnju 2017. godine

Matt Dunham/Afp
---

Letizijinu vjenčanicu s četiri i pol metra dugim velom kreirao je španjolski dizajner Manuel Pertegaz, cipele Pura Lopez, a veo, kojeg joj je poklonio Felipe, je bio načinjen od prljavo bijelog svilenog tila i ručno ukrašen vezom. Mladenka je nosila tijaru koju je na svom vjenčanju nosila i njezina svekrva, kraljica Sofia.

Vjenčanje je u televizijskom prijenosu pratilo 25 milijuna gledatelja samo u Španjolskoj, a među više od 1200 gostiju bili su predstavnici 36 kraljevskih kuća i svjetskih lidera. Trošak vjenčanja podijeljen je između vlade koja je financirala osiguranje i dekoracije javnih prostora, i kraljevske obitelji koja je podmirila račune banketa, vjenčanja, odjeće, pozivnica... Procjene ukupnog troška vjenčanja kreću se od 21 milijuna do 40 milijuna eura.

Letizijina i Felipeova starija kći Leonor, princeza od Asturije, rođena je 31. listopada 2005. godine, a mlađa, infanta Sofia, 29. travnja 2007. godine.

---

image

Leonor i Sofia su s mamom, tatom, bakom i reprezentativnim kapetanom Ikerom Casillasom proslavile španjolsku titulu svjetskog nogometnog prvaka u srpnju 2010. godine

Dominique Faget/Afp
---

Punog imena Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y Grecia, u trenutku kad je 19. lipnja 2014. postao kralj Felipe VI., postao je najmlađi europski monarh, devet mjeseci mlađi od nizozemskog kralja Willema-Alexandera.

Felipe je bio član španjolske jedriličarske ekipe na Olimpijskim igrama 1992. u Barceloni, a na ceremoniji otvaranja je nosio zastavu svoje zemlje. Njegova majka Sofia i ujak, bivši grčki kralj Konstantin II., bili su u jedriličarskoj ekipi svoje domovine na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. godine, a Felipeov otac i sestra Cristina također su bili olimpijski jedriličari.

Španjolski kralj je navijač nogometnog kluba Atletico Madrid otkako ih je gledao kako 1976. osvajaju Kup kralja, a od 2003. je počasni predsjednik kluba. Sa svojim domaćinima tijekom posjeta našoj zemlji, kralj Felipe će zasigurno popričati i o izgledima Španjolske i Harvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu koje za nekoliko dana počinje u Kataru.

---

image

Obiteljski portret snimljen u prosincu prošle godine, kralj Felipe i kraljica Latizia s kćerima Sofijom i Leonor

Handout/Afp
------
image

Kraljica Letizia i njezina ‘modna sestra‘ vojvotkinja Kate, sada princeza od Walesa u Windsoru u lipnju 2019. godine

Steve Parsons/Afp
---

Zgodni, 197 centimetara visoki kralj i elegantna kraljica, jedna od najbolje odjevenih žena svijeta, uvijek su atraktivan par, bilo da se radi o najsvečanijim državničkim prigodama ili opuštenim odmorima u društvu kćeri koje su naslijedile očevu visinu, a majčinim stopama idu kad je osjećaj za modu u pitanju.

---

image

U studenome 2005. rođena je njihova kći Leonor

Borja/Afp
---

Kraljica Letizia je ljubimica međunarodnog modnog tiska koji je hvali zbog majstorskog kombiniranja visoke mode i posebno za nju napravljenih kreacija s popularnim, svima dostupnim brendovima, ali i spremnosti da ponekad riskira, no to nikad ne prelazi granicu ukusa i odmjerenosti makar su se ovog ljeta pojavili mnogi upitnici kad je na odmoru na Majorci odjenula haljinicu koju se ocijenilo ipak prekratkom za jednu kraljicu.

---

image

Princeza Leonor, kraljica Letizia, kraljica Sofia i princeza Sofia u Palma de Mallorci. Letizijina kratka haljina izazvala je dosta polemika

Ppe/Sipa Press/Profimedia
------
image

Letizia i Felipe s malenom Leonor na regati u Palma de Mallorci u kolovozu 2006. godine

Jaime Reina/Afp
---

Kad su u pitanju klasične kreacije, omiljeni brendovi španjolske kraljice su Altuzarra, Hugo Boss i Carolina Herrera, ali većinu njene garderobe čine domaća imena, a među njima se ističe Felipe Varela kad su u pitanju posebne prilike.

Među njenim favoritima je i Roberto Verino čije kreacije su na rubu ženstvene elegancije, kao i Adolfo Dominguez, ali i brendovi poput Zare, Manga i Uterquea, a kad je u pitanju obuća, osim velike ljubavi prema Pradi, tu je i Magrit koji za Leticiju radi posebne kreacije koje se, uz klasične oblike, ističu hrabrim bojama i teksturama ili neobičnim materijalima.

---

image

Felipe, Letizia i Sofia na gala večeri uoči vjenčanja princa Williama i Kate Middleton u Londonu u travnju 2011. godine

Paul Ellis/Afp
---

Šta će nam od toga kraljica Leticia, sklona i recikliranju odjevnih kombinacija, pokazati u Hrvatskoj, vidjet ćemo tijekom ova dva dana.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => USPONI I PADOVI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => USPONI I PADOVI 2 0 10589 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-11-16 00:55:42 [created_by] => 3163 [created_by_alias] => Marija Čović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-11-16 08:55:32 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-11-16 08:55:32 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 604 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Sve intrige s kraljevskog dvora; Felipe je ocu ukinuo džeparac i odrekao se nasljedstva, Letizia je prva kraljica bez plemićke krvi, ali njihova ljubavna priča je bila kao bajka [metakey] => kraljevina španjolska, MODERNA BAJKA, kraljica letizia, kralj felipe VI. [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799780.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23798026.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23798024.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23798037.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23617136.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/22763452.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799745.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799746.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799748.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799750.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799752.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799753.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799754.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799755.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799757.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799758.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799760.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799761.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799762.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799764.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799765.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799766.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799767.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799768.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799769.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799771.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799772.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799773.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799775.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799777.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799778.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799781.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/16\/23799784.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Robin Utrecht\/Belga Via Afp","Europa Press\/Contactophoto\/Profimedia","Ppe\/Sipa Press\/Profimedia","R.smith\/Sipa Press\/Profimedia","Tobias Schwarz\/Afp","Daniel Leal\/Afp","Frank Augstein\/Afp","Handout\/Afp","Oscar Gonzalez\/Nurphoto Via Afp","Jaime Reina\/Afp","David Carbajo\/Nurphoto Via Afp","A. Ware\/Nurphoto Via Afp","Str\/Afp","Jaime Reina\/Afp","Steve Parsons\/Afp","Curto De La Torre\/Afp","Ballesteros\/Afp","Frank Rumpenhorst\/Dpa Picture-alliance Via Afp","Boris Roessler\/Dpa Picture-alliance Via Afp","Boris Roessler\/Dpa Picture-alliance Via Afp","Odd Andersen\/Afp","Borja\/Afp","Jaime Reina\/Afp","Philippe Desmazes\/Afp","Royalpress Nieboer\/Dpa Picture-alliance Via Afp","Maja Suslin\/Afp","Dominique Faget\/Afp","Paul Ellis\/Afp","Claudio Santana\/Afp","Cristina Garcia Rodero\/Afp","Dirk Waem\/Belga Via Afp","Zipi\/Afp","Matt Dunham\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Kraljevski poljubac na balkonu pala\u010de nakon \u0161to je Felipe preuzeo prijestolje 19. lipnja 2014. godine<\/p>","

Kralj Felipe VI. i kraljica Latizia s k\u0107erima Leonor i Sofijom na odmoru u Palma de Mallorci u kolovozu ove godine<\/p>","

Princeza Leonor, kraljica Letizia, kraljica Sofia i princeza Sofia u Palma de Mallorci. Letizijina kratka haljina izazvala je dosta polemika<\/p>","

Kralj Felipe i kraljica Letizia u Barceloni<\/p>","

U Berlinu u listopadu ove godine<\/p>","

Letizia i Felipe na misi zadu\u0161nici pokojnom britanskom princu Philipu u Londonu u o\u017eujku ove godine<\/p>","

\u0160panjolski kralj i kraljica na pogrebu kraljice Elizabete II. u Westminsterskoj opatiji u rujnu ove godine<\/p>","

Obiteljski portret snimljen u prosincu pro\u0161le godine, kralj Felipe i kraljica Latizia s k\u0107erima Sofijom i Leonor<\/p>","

Kraljica Letizia pozornost plijeni i sa za\u0161titnom maskom na licu<\/p>","

Uvijek atraktivan par<\/p>","

Felipe i Letizia u posjetu nacionalnom parku Donana u Almonteu<\/p>","

Primanje za diplomate u velja\u010di 2020. godine<\/p>","

Letizia i Felipe na banketu u Tokiju 2019. povodom stupanja na prijestolje cara Naruhita<\/p>","

Sofia, Letizia, Leonor i Felipe na tradicionalnom ljetnom odmoru na Majorci u kolovozu 2019. godine<\/p>","

Kraljica Letizia i njezina \u2018modna sestra\u2018 vojvotkinja Kate, sada princeza od Walesa u Windsoru u lipnju 2019. godine<\/p>","

Jedno od brojnih primanja u kraljevskoj pala\u010di u Madridu<\/p>","","

Zaruke princa Felipea i Letizije Ortiz objavljene su u studenome 2003. godine<\/p>","

Zaru\u010dnici Letizia i Felipe na vjen\u010danju danskog princa Frederika i Mary Donaldson u svibnju 2004. godine<\/p>","

Felipe i Letizia vjen\u010dali su se 22. svibnja 2004. godine<\/p>","

Mladi bra\u010dni par nakon vjen\u010danja<\/p>","

U studenome 2005. ro\u0111ena je njihova k\u0107i Leonor<\/p>","

Letizia i Felipe s malenom Leonor na regati u Palma de Mallorci u kolovozu 2006. godine<\/p>","

U svibnju 2007. Letizia je rodila drugu k\u0107i Sofiju, a Leonor je s tatom Felipeom do\u0161la po mamu i sestricu<\/p>","

Felipe i Letizia na proslavi 40. ro\u0111endana nizozemskog princa Willema-Alexandera u rujnu 2007. godine<\/p>","

U Stockholmu u lipnju 2010. na vjen\u010danju \u0161vedske princeze Victorije i Daniela Westlinga<\/p>","

Leonor i Sofia su s mamom, tatom, bakom i reprezentativnim kapetanom Ikerom Casillasom proslavile \u0161panjolsku titulu svjetskog nogometnog prvaka u srpnju 2010. godine<\/p>","

Felipe, Letizia i Sofia na gala ve\u010deri uo\u010di vjen\u010danja princa Williama i Kate Middleton u Londonu u travnju 2011. godine<\/p>","

Trenutak samo za njih<\/p>","

Obiteljski portret iz rujna 2012. godine<\/p>","

Letizia i Felipe na investituri nizozemskog kralja Willema-Alexandera u travnju 2013. godine<\/p>","

Felipe i Letizia postali su \u0161panjolski kralj i kraljica nakon abdikacije njegovog oca Juana Carlosa<\/p>","

Felipe i Letizia s kraljicom Elizabetom II. i princom Philipom u Buckinghamskoj pala\u010di tijekom posjeta Velikoj Britaniji u srpnju 2017. godine<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1140","hd_23799780_1920.jpg":"1920x1080","k_23799780_1280.jpg":"1280x1280","k_23799780_1024.jpg":"1024x1024","k_23799780_640.jpg":"640x640","k_23799780_480.jpg":"480x480","k_23799780_340.jpg":"340x340","k_23799780_220.jpg":"220x220","o_23799780_1280.jpg":"1280x760","o_23799780_1024.jpg":"1024x608","o_23799780_640.jpg":"640x380","o_23799780_480.jpg":"480x285","o_23799780_340.jpg":"340x201","o_23799780_220.jpg":"220x130","h_23799780_1280.jpg":"1280x854","h_23799780_1024.jpg":"1024x683","h_23799780_640.jpg":"640x427","h_23799780_480.jpg":"480x320","h_23799780_340.jpg":"340x227","h_23799780_220.jpg":"220x147","pp_23799780_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799780_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799780_640.jpg":"640x814","pp_23799780_480.jpg":"480x611","pp_23799780_340.jpg":"340x432","pp_23799780_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_23798026_1920.jpg":"1920x1080","k_23798026_1280.jpg":"1280x1280","k_23798026_1024.jpg":"1024x1024","k_23798026_640.jpg":"640x640","k_23798026_480.jpg":"480x480","k_23798026_340.jpg":"340x340","k_23798026_220.jpg":"220x220","o_23798026_1280.jpg":"1280x854","o_23798026_1024.jpg":"1024x683","o_23798026_640.jpg":"640x427","o_23798026_480.jpg":"480x320","o_23798026_340.jpg":"340x226","o_23798026_220.jpg":"220x146","h_23798026_1280.jpg":"1280x854","h_23798026_1024.jpg":"1024x683","h_23798026_640.jpg":"640x427","h_23798026_480.jpg":"480x320","h_23798026_340.jpg":"340x227","h_23798026_220.jpg":"220x147","pp_23798026_1280.jpg":"1280x1628","pp_23798026_1024.jpg":"1024x1303","pp_23798026_640.jpg":"640x814","pp_23798026_480.jpg":"480x611","pp_23798026_340.jpg":"340x432","pp_23798026_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23798024_1920.jpg":"1920x1080","k_23798024_1280.jpg":"1280x1280","k_23798024_1024.jpg":"1024x1024","k_23798024_640.jpg":"640x640","k_23798024_480.jpg":"480x480","k_23798024_340.jpg":"340x340","k_23798024_220.jpg":"220x220","o_23798024_1280.jpg":"1280x853","o_23798024_1024.jpg":"1024x682","o_23798024_640.jpg":"640x426","o_23798024_480.jpg":"480x320","o_23798024_340.jpg":"340x226","o_23798024_220.jpg":"220x146","h_23798024_1280.jpg":"1280x854","h_23798024_1024.jpg":"1024x683","h_23798024_640.jpg":"640x427","h_23798024_480.jpg":"480x320","h_23798024_340.jpg":"340x227","h_23798024_220.jpg":"220x147","pp_23798024_1280.jpg":"1280x1628","pp_23798024_1024.jpg":"1024x1303","pp_23798024_640.jpg":"640x814","pp_23798024_480.jpg":"480x611","pp_23798024_340.jpg":"340x432","pp_23798024_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23798037_1920.jpg":"1920x1080","k_23798037_1280.jpg":"1280x1280","k_23798037_1024.jpg":"1024x1024","k_23798037_640.jpg":"640x640","k_23798037_480.jpg":"480x480","k_23798037_340.jpg":"340x340","k_23798037_220.jpg":"220x220","o_23798037_1280.jpg":"1280x1920","o_23798037_1024.jpg":"1024x1536","o_23798037_640.jpg":"640x960","o_23798037_480.jpg":"480x720","o_23798037_340.jpg":"340x510","o_23798037_220.jpg":"220x330","h_23798037_1280.jpg":"1280x854","h_23798037_1024.jpg":"1024x683","h_23798037_640.jpg":"640x427","h_23798037_480.jpg":"480x320","h_23798037_340.jpg":"340x227","h_23798037_220.jpg":"220x147","pp_23798037_1280.jpg":"1280x1628","pp_23798037_1024.jpg":"1024x1303","pp_23798037_640.jpg":"640x814","pp_23798037_480.jpg":"480x611","pp_23798037_340.jpg":"340x432","pp_23798037_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23617136_1920.jpg":"1920x1080","k_23617136_1280.jpg":"1280x1280","k_23617136_1024.jpg":"1024x1024","k_23617136_640.jpg":"640x640","k_23617136_480.jpg":"480x480","k_23617136_340.jpg":"340x340","k_23617136_220.jpg":"220x220","o_23617136_1280.jpg":"1280x853","o_23617136_1024.jpg":"1024x682","o_23617136_640.jpg":"640x426","o_23617136_480.jpg":"480x320","o_23617136_340.jpg":"340x226","o_23617136_220.jpg":"220x146","h_23617136_1280.jpg":"1280x854","h_23617136_1024.jpg":"1024x683","h_23617136_640.jpg":"640x427","h_23617136_480.jpg":"480x320","h_23617136_340.jpg":"340x227","h_23617136_220.jpg":"220x147","pp_23617136_1280.jpg":"1280x1628","pp_23617136_1024.jpg":"1024x1303","pp_23617136_640.jpg":"640x814","pp_23617136_480.jpg":"480x611","pp_23617136_340.jpg":"340x432","pp_23617136_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_22763452_1920.jpg":"1920x1080","k_22763452_1280.jpg":"1280x1280","k_22763452_1024.jpg":"1024x1024","k_22763452_640.jpg":"640x640","k_22763452_480.jpg":"480x480","k_22763452_340.jpg":"340x340","k_22763452_220.jpg":"220x220","o_22763452_1280.jpg":"1280x852","o_22763452_1024.jpg":"1024x682","o_22763452_640.jpg":"640x426","o_22763452_480.jpg":"480x319","o_22763452_340.jpg":"340x226","o_22763452_220.jpg":"220x146","h_22763452_1280.jpg":"1280x854","h_22763452_1024.jpg":"1024x683","h_22763452_640.jpg":"640x427","h_22763452_480.jpg":"480x320","h_22763452_340.jpg":"340x227","h_22763452_220.jpg":"220x147","pp_22763452_1280.jpg":"1280x1628","pp_22763452_1024.jpg":"1024x1303","pp_22763452_640.jpg":"640x814","pp_22763452_480.jpg":"480x611","pp_22763452_340.jpg":"340x432","pp_22763452_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3334","hd_23799745_1920.jpg":"1920x1080","k_23799745_1280.jpg":"1280x1280","k_23799745_1024.jpg":"1024x1024","k_23799745_640.jpg":"640x640","k_23799745_480.jpg":"480x480","k_23799745_340.jpg":"340x340","k_23799745_220.jpg":"220x220","o_23799745_1280.jpg":"1280x2222","o_23799745_1024.jpg":"1024x1778","o_23799745_640.jpg":"640x1111","o_23799745_480.jpg":"480x833","o_23799745_340.jpg":"340x590","o_23799745_220.jpg":"220x382","h_23799745_1280.jpg":"1280x854","h_23799745_1024.jpg":"1024x683","h_23799745_640.jpg":"640x427","h_23799745_480.jpg":"480x320","h_23799745_340.jpg":"340x227","h_23799745_220.jpg":"220x147","pp_23799745_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799745_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799745_640.jpg":"640x814","pp_23799745_480.jpg":"480x611","pp_23799745_340.jpg":"340x432","pp_23799745_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23799746_1920.jpg":"1920x1080","k_23799746_1280.jpg":"1280x1280","k_23799746_1024.jpg":"1024x1024","k_23799746_640.jpg":"640x640","k_23799746_480.jpg":"480x480","k_23799746_340.jpg":"340x340","k_23799746_220.jpg":"220x220","o_23799746_1280.jpg":"1280x853","o_23799746_1024.jpg":"1024x682","o_23799746_640.jpg":"640x426","o_23799746_480.jpg":"480x320","o_23799746_340.jpg":"340x226","o_23799746_220.jpg":"220x146","h_23799746_1280.jpg":"1280x854","h_23799746_1024.jpg":"1024x683","h_23799746_640.jpg":"640x427","h_23799746_480.jpg":"480x320","h_23799746_340.jpg":"340x227","h_23799746_220.jpg":"220x147","pp_23799746_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799746_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799746_640.jpg":"640x814","pp_23799746_480.jpg":"480x611","pp_23799746_340.jpg":"340x432","pp_23799746_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23799748_1920.jpg":"1920x1080","k_23799748_1280.jpg":"1280x1280","k_23799748_1024.jpg":"1024x1024","k_23799748_640.jpg":"640x640","k_23799748_480.jpg":"480x480","k_23799748_340.jpg":"340x340","k_23799748_220.jpg":"220x220","o_23799748_1280.jpg":"1280x1920","o_23799748_1024.jpg":"1024x1536","o_23799748_640.jpg":"640x960","o_23799748_480.jpg":"480x720","o_23799748_340.jpg":"340x510","o_23799748_220.jpg":"220x330","h_23799748_1280.jpg":"1280x854","h_23799748_1024.jpg":"1024x683","h_23799748_640.jpg":"640x427","h_23799748_480.jpg":"480x320","h_23799748_340.jpg":"340x227","h_23799748_220.jpg":"220x147","pp_23799748_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799748_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799748_640.jpg":"640x814","pp_23799748_480.jpg":"480x611","pp_23799748_340.jpg":"340x432","pp_23799748_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2757","hd_23799750_1920.jpg":"1920x1080","k_23799750_1280.jpg":"1280x1280","k_23799750_1024.jpg":"1024x1024","k_23799750_640.jpg":"640x640","k_23799750_480.jpg":"480x480","k_23799750_340.jpg":"340x340","k_23799750_220.jpg":"220x220","o_23799750_1280.jpg":"1280x1838","o_23799750_1024.jpg":"1024x1470","o_23799750_640.jpg":"640x919","o_23799750_480.jpg":"480x689","o_23799750_340.jpg":"340x488","o_23799750_220.jpg":"220x315","h_23799750_1280.jpg":"1280x854","h_23799750_1024.jpg":"1024x683","h_23799750_640.jpg":"640x427","h_23799750_480.jpg":"480x320","h_23799750_340.jpg":"340x227","h_23799750_220.jpg":"220x147","pp_23799750_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799750_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799750_640.jpg":"640x814","pp_23799750_480.jpg":"480x611","pp_23799750_340.jpg":"340x432","pp_23799750_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23799752_1920.jpg":"1920x1080","k_23799752_1280.jpg":"1280x1280","k_23799752_1024.jpg":"1024x1024","k_23799752_640.jpg":"640x640","k_23799752_480.jpg":"480x480","k_23799752_340.jpg":"340x340","k_23799752_220.jpg":"220x220","o_23799752_1280.jpg":"1280x853","o_23799752_1024.jpg":"1024x682","o_23799752_640.jpg":"640x426","o_23799752_480.jpg":"480x320","o_23799752_340.jpg":"340x226","o_23799752_220.jpg":"220x146","h_23799752_1280.jpg":"1280x854","h_23799752_1024.jpg":"1024x683","h_23799752_640.jpg":"640x427","h_23799752_480.jpg":"480x320","h_23799752_340.jpg":"340x227","h_23799752_220.jpg":"220x147","pp_23799752_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799752_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799752_640.jpg":"640x814","pp_23799752_480.jpg":"480x611","pp_23799752_340.jpg":"340x432","pp_23799752_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23799753_1920.jpg":"1920x1080","k_23799753_1280.jpg":"1280x1280","k_23799753_1024.jpg":"1024x1024","k_23799753_640.jpg":"640x640","k_23799753_480.jpg":"480x480","k_23799753_340.jpg":"340x340","k_23799753_220.jpg":"220x220","o_23799753_1280.jpg":"1280x1920","o_23799753_1024.jpg":"1024x1536","o_23799753_640.jpg":"640x960","o_23799753_480.jpg":"480x720","o_23799753_340.jpg":"340x510","o_23799753_220.jpg":"220x330","h_23799753_1280.jpg":"1280x854","h_23799753_1024.jpg":"1024x683","h_23799753_640.jpg":"640x427","h_23799753_480.jpg":"480x320","h_23799753_340.jpg":"340x227","h_23799753_220.jpg":"220x147","pp_23799753_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799753_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799753_640.jpg":"640x814","pp_23799753_480.jpg":"480x611","pp_23799753_340.jpg":"340x432","pp_23799753_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2712","hd_23799754_1920.jpg":"1920x1080","k_23799754_1280.jpg":"1280x1280","k_23799754_1024.jpg":"1024x1024","k_23799754_640.jpg":"640x640","k_23799754_480.jpg":"480x480","k_23799754_340.jpg":"340x340","k_23799754_220.jpg":"220x220","o_23799754_1280.jpg":"1280x1808","o_23799754_1024.jpg":"1024x1446","o_23799754_640.jpg":"640x904","o_23799754_480.jpg":"480x678","o_23799754_340.jpg":"340x480","o_23799754_220.jpg":"220x310","h_23799754_1280.jpg":"1280x854","h_23799754_1024.jpg":"1024x683","h_23799754_640.jpg":"640x427","h_23799754_480.jpg":"480x320","h_23799754_340.jpg":"340x227","h_23799754_220.jpg":"220x147","pp_23799754_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799754_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799754_640.jpg":"640x814","pp_23799754_480.jpg":"480x611","pp_23799754_340.jpg":"340x432","pp_23799754_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1499","hd_23799755_1920.jpg":"1920x1080","k_23799755_1280.jpg":"1280x1280","k_23799755_1024.jpg":"1024x1024","k_23799755_640.jpg":"640x640","k_23799755_480.jpg":"480x480","k_23799755_340.jpg":"340x340","k_23799755_220.jpg":"220x220","o_23799755_1280.jpg":"1280x999","o_23799755_1024.jpg":"1024x799","o_23799755_640.jpg":"640x499","o_23799755_480.jpg":"480x374","o_23799755_340.jpg":"340x265","o_23799755_220.jpg":"220x171","h_23799755_1280.jpg":"1280x854","h_23799755_1024.jpg":"1024x683","h_23799755_640.jpg":"640x427","h_23799755_480.jpg":"480x320","h_23799755_340.jpg":"340x227","h_23799755_220.jpg":"220x147","pp_23799755_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799755_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799755_640.jpg":"640x814","pp_23799755_480.jpg":"480x611","pp_23799755_340.jpg":"340x432","pp_23799755_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1385","hd_23799757_1920.jpg":"1920x1080","k_23799757_1280.jpg":"1280x1280","k_23799757_1024.jpg":"1024x1024","k_23799757_640.jpg":"640x640","k_23799757_480.jpg":"480x480","k_23799757_340.jpg":"340x340","k_23799757_220.jpg":"220x220","o_23799757_1280.jpg":"1280x923","o_23799757_1024.jpg":"1024x738","o_23799757_640.jpg":"640x461","o_23799757_480.jpg":"480x346","o_23799757_340.jpg":"340x245","o_23799757_220.jpg":"220x158","h_23799757_1280.jpg":"1280x854","h_23799757_1024.jpg":"1024x683","h_23799757_640.jpg":"640x427","h_23799757_480.jpg":"480x320","h_23799757_340.jpg":"340x227","h_23799757_220.jpg":"220x147","pp_23799757_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799757_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799757_640.jpg":"640x814","pp_23799757_480.jpg":"480x611","pp_23799757_340.jpg":"340x432","pp_23799757_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23799758_1920.jpg":"1920x1080","k_23799758_1280.jpg":"1280x1280","k_23799758_1024.jpg":"1024x1024","k_23799758_640.jpg":"640x640","k_23799758_480.jpg":"480x480","k_23799758_340.jpg":"340x340","k_23799758_220.jpg":"220x220","o_23799758_1280.jpg":"1280x1920","o_23799758_1024.jpg":"1024x1536","o_23799758_640.jpg":"640x960","o_23799758_480.jpg":"480x720","o_23799758_340.jpg":"340x510","o_23799758_220.jpg":"220x330","h_23799758_1280.jpg":"1280x854","h_23799758_1024.jpg":"1024x683","h_23799758_640.jpg":"640x427","h_23799758_480.jpg":"480x320","h_23799758_340.jpg":"340x227","h_23799758_220.jpg":"220x147","pp_23799758_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799758_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799758_640.jpg":"640x814","pp_23799758_480.jpg":"480x611","pp_23799758_340.jpg":"340x432","pp_23799758_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1415","hd_23799760_1920.jpg":"1920x1080","k_23799760_1280.jpg":"1280x1280","k_23799760_1024.jpg":"1024x1024","k_23799760_640.jpg":"640x640","k_23799760_480.jpg":"480x480","k_23799760_340.jpg":"340x340","k_23799760_220.jpg":"220x220","o_23799760_1280.jpg":"1280x943","o_23799760_1024.jpg":"1024x754","o_23799760_640.jpg":"640x471","o_23799760_480.jpg":"480x353","o_23799760_340.jpg":"340x250","o_23799760_220.jpg":"220x162","h_23799760_1280.jpg":"1280x854","h_23799760_1024.jpg":"1024x683","h_23799760_640.jpg":"640x427","h_23799760_480.jpg":"480x320","h_23799760_340.jpg":"340x227","h_23799760_220.jpg":"220x147","pp_23799760_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799760_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799760_640.jpg":"640x814","pp_23799760_480.jpg":"480x611","pp_23799760_340.jpg":"340x432","pp_23799760_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1658x2245","hd_23799761_1920.jpg":"1920x1080","k_23799761_1280.jpg":"1280x1280","k_23799761_1024.jpg":"1024x1024","k_23799761_640.jpg":"640x640","k_23799761_480.jpg":"480x480","k_23799761_340.jpg":"340x340","k_23799761_220.jpg":"220x220","o_23799761_1280.jpg":"1280x1733","o_23799761_1024.jpg":"1024x1386","o_23799761_640.jpg":"640x866","o_23799761_480.jpg":"480x649","o_23799761_340.jpg":"340x460","o_23799761_220.jpg":"220x297","h_23799761_1280.jpg":"1280x854","h_23799761_1024.jpg":"1024x683","h_23799761_640.jpg":"640x427","h_23799761_480.jpg":"480x320","h_23799761_340.jpg":"340x227","h_23799761_220.jpg":"220x147","pp_23799761_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799761_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799761_640.jpg":"640x814","pp_23799761_480.jpg":"480x611","pp_23799761_340.jpg":"340x432","pp_23799761_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1520x2296","hd_23799762_1920.jpg":"1920x1080","k_23799762_1280.jpg":"1280x1280","k_23799762_1024.jpg":"1024x1024","k_23799762_640.jpg":"640x640","k_23799762_480.jpg":"480x480","k_23799762_340.jpg":"340x340","k_23799762_220.jpg":"220x220","o_23799762_1280.jpg":"1280x1933","o_23799762_1024.jpg":"1024x1546","o_23799762_640.jpg":"640x966","o_23799762_480.jpg":"480x725","o_23799762_340.jpg":"340x513","o_23799762_220.jpg":"220x332","h_23799762_1280.jpg":"1280x854","h_23799762_1024.jpg":"1024x683","h_23799762_640.jpg":"640x427","h_23799762_480.jpg":"480x320","h_23799762_340.jpg":"340x227","h_23799762_220.jpg":"220x147","pp_23799762_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799762_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799762_640.jpg":"640x814","pp_23799762_480.jpg":"480x611","pp_23799762_340.jpg":"340x432","pp_23799762_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1242","hd_23799764_1920.jpg":"1920x1080","k_23799764_1280.jpg":"1280x1280","k_23799764_1024.jpg":"1024x1024","k_23799764_640.jpg":"640x640","k_23799764_480.jpg":"480x480","k_23799764_340.jpg":"340x340","k_23799764_220.jpg":"220x220","o_23799764_1280.jpg":"1280x828","o_23799764_1024.jpg":"1024x662","o_23799764_640.jpg":"640x414","o_23799764_480.jpg":"480x310","o_23799764_340.jpg":"340x219","o_23799764_220.jpg":"220x142","h_23799764_1280.jpg":"1280x854","h_23799764_1024.jpg":"1024x683","h_23799764_640.jpg":"640x427","h_23799764_480.jpg":"480x320","h_23799764_340.jpg":"340x227","h_23799764_220.jpg":"220x147","pp_23799764_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799764_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799764_640.jpg":"640x814","pp_23799764_480.jpg":"480x611","pp_23799764_340.jpg":"340x432","pp_23799764_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1589","hd_23799765_1920.jpg":"1920x1080","k_23799765_1280.jpg":"1280x1280","k_23799765_1024.jpg":"1024x1024","k_23799765_640.jpg":"640x640","k_23799765_480.jpg":"480x480","k_23799765_340.jpg":"340x340","k_23799765_220.jpg":"220x220","o_23799765_1280.jpg":"1280x1059","o_23799765_1024.jpg":"1024x847","o_23799765_640.jpg":"640x529","o_23799765_480.jpg":"480x397","o_23799765_340.jpg":"340x281","o_23799765_220.jpg":"220x182","h_23799765_1280.jpg":"1280x854","h_23799765_1024.jpg":"1024x683","h_23799765_640.jpg":"640x427","h_23799765_480.jpg":"480x320","h_23799765_340.jpg":"340x227","h_23799765_220.jpg":"220x147","pp_23799765_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799765_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799765_640.jpg":"640x814","pp_23799765_480.jpg":"480x611","pp_23799765_340.jpg":"340x432","pp_23799765_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23799766_1920.jpg":"1920x1080","k_23799766_1280.jpg":"1280x1280","k_23799766_1024.jpg":"1024x1024","k_23799766_640.jpg":"640x640","k_23799766_480.jpg":"480x480","k_23799766_340.jpg":"340x340","k_23799766_220.jpg":"220x220","o_23799766_1280.jpg":"1280x853","o_23799766_1024.jpg":"1024x682","o_23799766_640.jpg":"640x426","o_23799766_480.jpg":"480x320","o_23799766_340.jpg":"340x226","o_23799766_220.jpg":"220x146","h_23799766_1280.jpg":"1280x854","h_23799766_1024.jpg":"1024x683","h_23799766_640.jpg":"640x427","h_23799766_480.jpg":"480x320","h_23799766_340.jpg":"340x227","h_23799766_220.jpg":"220x147","pp_23799766_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799766_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799766_640.jpg":"640x814","pp_23799766_480.jpg":"480x611","pp_23799766_340.jpg":"340x432","pp_23799766_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1335x2255","hd_23799767_1920.jpg":"1920x1080","k_23799767_1280.jpg":"1280x1280","k_23799767_1024.jpg":"1024x1024","k_23799767_640.jpg":"640x640","k_23799767_480.jpg":"480x480","k_23799767_340.jpg":"340x340","k_23799767_220.jpg":"220x220","o_23799767_1280.jpg":"1280x2162","o_23799767_1024.jpg":"1024x1729","o_23799767_640.jpg":"640x1081","o_23799767_480.jpg":"480x810","o_23799767_340.jpg":"340x574","o_23799767_220.jpg":"220x371","h_23799767_1280.jpg":"1280x854","h_23799767_1024.jpg":"1024x683","h_23799767_640.jpg":"640x427","h_23799767_480.jpg":"480x320","h_23799767_340.jpg":"340x227","h_23799767_220.jpg":"220x147","pp_23799767_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799767_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799767_640.jpg":"640x814","pp_23799767_480.jpg":"480x611","pp_23799767_340.jpg":"340x432","pp_23799767_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2108","hd_23799768_1920.jpg":"1920x1080","k_23799768_1280.jpg":"1280x1280","k_23799768_1024.jpg":"1024x1024","k_23799768_640.jpg":"640x640","k_23799768_480.jpg":"480x480","k_23799768_340.jpg":"340x340","k_23799768_220.jpg":"220x220","o_23799768_1280.jpg":"1280x1405","o_23799768_1024.jpg":"1024x1124","o_23799768_640.jpg":"640x702","o_23799768_480.jpg":"480x527","o_23799768_340.jpg":"340x373","o_23799768_220.jpg":"220x241","h_23799768_1280.jpg":"1280x854","h_23799768_1024.jpg":"1024x683","h_23799768_640.jpg":"640x427","h_23799768_480.jpg":"480x320","h_23799768_340.jpg":"340x227","h_23799768_220.jpg":"220x147","pp_23799768_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799768_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799768_640.jpg":"640x814","pp_23799768_480.jpg":"480x611","pp_23799768_340.jpg":"340x432","pp_23799768_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2513","hd_23799769_1920.jpg":"1920x1080","k_23799769_1280.jpg":"1280x1280","k_23799769_1024.jpg":"1024x1024","k_23799769_640.jpg":"640x640","k_23799769_480.jpg":"480x480","k_23799769_340.jpg":"340x340","k_23799769_220.jpg":"220x220","o_23799769_1280.jpg":"1280x1675","o_23799769_1024.jpg":"1024x1340","o_23799769_640.jpg":"640x837","o_23799769_480.jpg":"480x628","o_23799769_340.jpg":"340x445","o_23799769_220.jpg":"220x287","h_23799769_1280.jpg":"1280x854","h_23799769_1024.jpg":"1024x683","h_23799769_640.jpg":"640x427","h_23799769_480.jpg":"480x320","h_23799769_340.jpg":"340x227","h_23799769_220.jpg":"220x147","pp_23799769_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799769_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799769_640.jpg":"640x814","pp_23799769_480.jpg":"480x611","pp_23799769_340.jpg":"340x432","pp_23799769_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1383x2073","hd_23799771_1920.jpg":"1920x1080","k_23799771_1280.jpg":"1280x1280","k_23799771_1024.jpg":"1024x1024","k_23799771_640.jpg":"640x640","k_23799771_480.jpg":"480x480","k_23799771_340.jpg":"340x340","k_23799771_220.jpg":"220x220","o_23799771_1280.jpg":"1280x1918","o_23799771_1024.jpg":"1024x1534","o_23799771_640.jpg":"640x959","o_23799771_480.jpg":"480x719","o_23799771_340.jpg":"340x509","o_23799771_220.jpg":"220x329","h_23799771_1280.jpg":"1280x854","h_23799771_1024.jpg":"1024x683","h_23799771_640.jpg":"640x427","h_23799771_480.jpg":"480x320","h_23799771_340.jpg":"340x227","h_23799771_220.jpg":"220x147","pp_23799771_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799771_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799771_640.jpg":"640x814","pp_23799771_480.jpg":"480x611","pp_23799771_340.jpg":"340x432","pp_23799771_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1799","hd_23799772_1920.jpg":"1920x1080","k_23799772_1280.jpg":"1280x1280","k_23799772_1024.jpg":"1024x1024","k_23799772_640.jpg":"640x640","k_23799772_480.jpg":"480x480","k_23799772_340.jpg":"340x340","k_23799772_220.jpg":"220x220","o_23799772_1280.jpg":"1280x1199","o_23799772_1024.jpg":"1024x959","o_23799772_640.jpg":"640x599","o_23799772_480.jpg":"480x449","o_23799772_340.jpg":"340x318","o_23799772_220.jpg":"220x206","h_23799772_1280.jpg":"1280x854","h_23799772_1024.jpg":"1024x683","h_23799772_640.jpg":"640x427","h_23799772_480.jpg":"480x320","h_23799772_340.jpg":"340x227","h_23799772_220.jpg":"220x147","pp_23799772_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799772_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799772_640.jpg":"640x814","pp_23799772_480.jpg":"480x611","pp_23799772_340.jpg":"340x432","pp_23799772_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_23799773_1920.jpg":"1920x1080","k_23799773_1280.jpg":"1280x1280","k_23799773_1024.jpg":"1024x1024","k_23799773_640.jpg":"640x640","k_23799773_480.jpg":"480x480","k_23799773_340.jpg":"340x340","k_23799773_220.jpg":"220x220","o_23799773_1280.jpg":"1280x852","o_23799773_1024.jpg":"1024x681","o_23799773_640.jpg":"640x426","o_23799773_480.jpg":"480x319","o_23799773_340.jpg":"340x226","o_23799773_220.jpg":"220x146","h_23799773_1280.jpg":"1280x854","h_23799773_1024.jpg":"1024x683","h_23799773_640.jpg":"640x427","h_23799773_480.jpg":"480x320","h_23799773_340.jpg":"340x227","h_23799773_220.jpg":"220x147","pp_23799773_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799773_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799773_640.jpg":"640x814","pp_23799773_480.jpg":"480x611","pp_23799773_340.jpg":"340x432","pp_23799773_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_23799775_1920.jpg":"1920x1080","k_23799775_1280.jpg":"1280x1280","k_23799775_1024.jpg":"1024x1024","k_23799775_640.jpg":"640x640","k_23799775_480.jpg":"480x480","k_23799775_340.jpg":"340x340","k_23799775_220.jpg":"220x220","o_23799775_1280.jpg":"1280x851","o_23799775_1024.jpg":"1024x681","o_23799775_640.jpg":"640x425","o_23799775_480.jpg":"480x319","o_23799775_340.jpg":"340x226","o_23799775_220.jpg":"220x146","h_23799775_1280.jpg":"1280x854","h_23799775_1024.jpg":"1024x683","h_23799775_640.jpg":"640x427","h_23799775_480.jpg":"480x320","h_23799775_340.jpg":"340x227","h_23799775_220.jpg":"220x147","pp_23799775_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799775_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799775_640.jpg":"640x814","pp_23799775_480.jpg":"480x611","pp_23799775_340.jpg":"340x432","pp_23799775_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1536x1023","hd_23799777_1920.jpg":"1920x1080","k_23799777_1280.jpg":"1280x1280","k_23799777_1024.jpg":"1024x1024","k_23799777_640.jpg":"640x640","k_23799777_480.jpg":"480x480","k_23799777_340.jpg":"340x340","k_23799777_220.jpg":"220x220","o_23799777_1280.jpg":"1280x852","o_23799777_1024.jpg":"1024x682","o_23799777_640.jpg":"640x426","o_23799777_480.jpg":"480x319","o_23799777_340.jpg":"340x226","o_23799777_220.jpg":"220x146","h_23799777_1280.jpg":"1280x854","h_23799777_1024.jpg":"1024x683","h_23799777_640.jpg":"640x427","h_23799777_480.jpg":"480x320","h_23799777_340.jpg":"340x227","h_23799777_220.jpg":"220x147","pp_23799777_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799777_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799777_640.jpg":"640x814","pp_23799777_480.jpg":"480x611","pp_23799777_340.jpg":"340x432","pp_23799777_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2999","hd_23799778_1920.jpg":"1920x1080","k_23799778_1280.jpg":"1280x1280","k_23799778_1024.jpg":"1024x1024","k_23799778_640.jpg":"640x640","k_23799778_480.jpg":"480x480","k_23799778_340.jpg":"340x340","k_23799778_220.jpg":"220x220","o_23799778_1280.jpg":"1280x1999","o_23799778_1024.jpg":"1024x1599","o_23799778_640.jpg":"640x999","o_23799778_480.jpg":"480x749","o_23799778_340.jpg":"340x531","o_23799778_220.jpg":"220x343","h_23799778_1280.jpg":"1280x854","h_23799778_1024.jpg":"1024x683","h_23799778_640.jpg":"640x427","h_23799778_480.jpg":"480x320","h_23799778_340.jpg":"340x227","h_23799778_220.jpg":"220x147","pp_23799778_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799778_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799778_640.jpg":"640x814","pp_23799778_480.jpg":"480x611","pp_23799778_340.jpg":"340x432","pp_23799778_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1489","hd_23799781_1920.jpg":"1920x1080","k_23799781_1280.jpg":"1280x1280","k_23799781_1024.jpg":"1024x1024","k_23799781_640.jpg":"640x640","k_23799781_480.jpg":"480x480","k_23799781_340.jpg":"340x340","k_23799781_220.jpg":"220x220","o_23799781_1280.jpg":"1280x992","o_23799781_1024.jpg":"1024x794","o_23799781_640.jpg":"640x496","o_23799781_480.jpg":"480x372","o_23799781_340.jpg":"340x263","o_23799781_220.jpg":"220x170","h_23799781_1280.jpg":"1280x854","h_23799781_1024.jpg":"1024x683","h_23799781_640.jpg":"640x427","h_23799781_480.jpg":"480x320","h_23799781_340.jpg":"340x227","h_23799781_220.jpg":"220x147","pp_23799781_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799781_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799781_640.jpg":"640x814","pp_23799781_480.jpg":"480x611","pp_23799781_340.jpg":"340x432","pp_23799781_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23799784_1920.jpg":"1920x1080","k_23799784_1280.jpg":"1280x1280","k_23799784_1024.jpg":"1024x1024","k_23799784_640.jpg":"640x640","k_23799784_480.jpg":"480x480","k_23799784_340.jpg":"340x340","k_23799784_220.jpg":"220x220","o_23799784_1280.jpg":"1280x853","o_23799784_1024.jpg":"1024x682","o_23799784_640.jpg":"640x426","o_23799784_480.jpg":"480x320","o_23799784_340.jpg":"340x226","o_23799784_220.jpg":"220x146","h_23799784_1280.jpg":"1280x854","h_23799784_1024.jpg":"1024x683","h_23799784_640.jpg":"640x427","h_23799784_480.jpg":"480x320","h_23799784_340.jpg":"340x227","h_23799784_220.jpg":"220x147","pp_23799784_1280.jpg":"1280x1628","pp_23799784_1024.jpg":"1024x1303","pp_23799784_640.jpg":"640x814","pp_23799784_480.jpg":"480x611","pp_23799784_340.jpg":"340x432","pp_23799784_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7468539 Threads: 8 Questions: 1535738420 Slow queries: 4670908 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110794248 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) ) [link] => /mozaik/zivot/sve-intrige-s-kraljevskog-dvora-felipe-je-ocu-ukinuo-dzeparac-i-odrekao-se-nasljedstva-letizia-je-prva-kraljica-bez-plemicke-krvi-ali-njihova-ljubavna-prica-je-bila-kao-bajka-1241126 [printLink] => /mozaik/zivot/sve-intrige-s-kraljevskog-dvora-felipe-je-ocu-ukinuo-dzeparac-i-odrekao-se-nasljedstva-letizia-je-prva-kraljica-bez-plemicke-krvi-ali-njihova-ljubavna-prica-je-bila-kao-bajka-1241126?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 697222 [name] => kraljevina španjolska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-11-16 09:56:54 [main_article_id] => 0 [alias] => kraljevina-spanjolska [link] => /tag/kraljevina-spanjolska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 697223 [name] => MODERNA BAJKA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-11-16 09:56:54 [main_article_id] => 0 [alias] => moderna-bajka [link] => /tag/moderna-bajka ) [2] => stdClass Object ( [id] => 648771 [name] => kraljica letizia [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-09-08 12:06:17 [main_article_id] => 0 [alias] => kraljica-letizia [link] => /tag/kraljica-letizia ) [3] => stdClass Object ( [id] => 664706 [name] => kralj felipe VI. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-01-26 21:52:58 [main_article_id] => 0 [alias] => kralj-felipe-vi [link] => /tag/kralj-felipe-vi ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => USPONI I PADOVI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Sve intrige s kraljevskog dvora; Felipe je ocu ukinuo džeparac i odrekao se nasljedstva, Letizia je prva kraljica bez plemićke krvi, ali njihova ljubavna priča je bila kao bajka [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3163 [name] => Marija Čović [username] => marija-ovi [email] => marija-ovi@sd.hr [password] => $2y$10$7PNE1DYGzR71UkBIdOWYs.DbD8zG9H.RL2TYXIfO7QsnJveJNmMim [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marija-covic-3163 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1681 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/eb621dfb812b621676ad954686f6535d?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799780.jpg [galleryCount] => 33 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Robin Utrecht/Belga Via Afp [mainImageDesc] =>

Kraljevski poljubac na balkonu palače nakon što je Felipe preuzeo prijestolje 19. lipnja 2014. godine

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799780.jpg [title] => Robin Utrecht/Belga Via Afp

Kraljevski poljubac na balkonu palače nakon što je Felipe preuzeo prijestolje 19. lipnja 2014. godine

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23798026.jpg [title] => Europa Press/Contactophoto/Profimedia

Kralj Felipe VI. i kraljica Latizia s kćerima Leonor i Sofijom na odmoru u Palma de Mallorci u kolovozu ove godine

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23798024.jpg [title] => Ppe/Sipa Press/Profimedia

Princeza Leonor, kraljica Letizia, kraljica Sofia i princeza Sofia u Palma de Mallorci. Letizijina kratka haljina izazvala je dosta polemika

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23798037.jpg [title] => R.smith/Sipa Press/Profimedia

Kralj Felipe i kraljica Letizia u Barceloni

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23617136.jpg [title] => Tobias Schwarz/Afp

U Berlinu u listopadu ove godine

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/22763452.jpg [title] => Daniel Leal/Afp

Letizia i Felipe na misi zadušnici pokojnom britanskom princu Philipu u Londonu u ožujku ove godine

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799745.jpg [title] => Frank Augstein/Afp

Španjolski kralj i kraljica na pogrebu kraljice Elizabete II. u Westminsterskoj opatiji u rujnu ove godine

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799746.jpg [title] => Handout/Afp

Obiteljski portret snimljen u prosincu prošle godine, kralj Felipe i kraljica Latizia s kćerima Sofijom i Leonor

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799748.jpg [title] => Oscar Gonzalez/Nurphoto Via Afp

Kraljica Letizia pozornost plijeni i sa zaštitnom maskom na licu

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799750.jpg [title] => Jaime Reina/Afp

Uvijek atraktivan par

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799752.jpg [title] => David Carbajo/Nurphoto Via Afp

Felipe i Letizia u posjetu nacionalnom parku Donana u Almonteu

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799753.jpg [title] => A. Ware/Nurphoto Via Afp

Primanje za diplomate u veljači 2020. godine

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799754.jpg [title] => Str/Afp

Letizia i Felipe na banketu u Tokiju 2019. povodom stupanja na prijestolje cara Naruhita

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799755.jpg [title] => Jaime Reina/Afp

Sofia, Letizia, Leonor i Felipe na tradicionalnom ljetnom odmoru na Majorci u kolovozu 2019. godine

) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799757.jpg [title] => Steve Parsons/Afp

Kraljica Letizia i njezina ‘modna sestra‘ vojvotkinja Kate, sada princeza od Walesa u Windsoru u lipnju 2019. godine

) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799758.jpg [title] => Curto De La Torre/Afp

Jedno od brojnih primanja u kraljevskoj palači u Madridu

) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799760.jpg [title] => Ballesteros/Afp ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799761.jpg [title] => Frank Rumpenhorst/Dpa Picture-alliance Via Afp

Zaruke princa Felipea i Letizije Ortiz objavljene su u studenome 2003. godine

) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799762.jpg [title] => Boris Roessler/Dpa Picture-alliance Via Afp

Zaručnici Letizia i Felipe na vjenčanju danskog princa Frederika i Mary Donaldson u svibnju 2004. godine

) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799764.jpg [title] => Boris Roessler/Dpa Picture-alliance Via Afp

Felipe i Letizia vjenčali su se 22. svibnja 2004. godine

) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799765.jpg [title] => Odd Andersen/Afp

Mladi bračni par nakon vjenčanja

) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799766.jpg [title] => Borja/Afp

U studenome 2005. rođena je njihova kći Leonor

) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799767.jpg [title] => Jaime Reina/Afp

Letizia i Felipe s malenom Leonor na regati u Palma de Mallorci u kolovozu 2006. godine

) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799768.jpg [title] => Philippe Desmazes/Afp

U svibnju 2007. Letizia je rodila drugu kći Sofiju, a Leonor je s tatom Felipeom došla po mamu i sestricu

) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799769.jpg [title] => Royalpress Nieboer/Dpa Picture-alliance Via Afp

Felipe i Letizia na proslavi 40. rođendana nizozemskog princa Willema-Alexandera u rujnu 2007. godine

) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799771.jpg [title] => Maja Suslin/Afp

U Stockholmu u lipnju 2010. na vjenčanju švedske princeze Victorije i Daniela Westlinga

) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799772.jpg [title] => Dominique Faget/Afp

Leonor i Sofia su s mamom, tatom, bakom i reprezentativnim kapetanom Ikerom Casillasom proslavile španjolsku titulu svjetskog nogometnog prvaka u srpnju 2010. godine

) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799773.jpg [title] => Paul Ellis/Afp

Felipe, Letizia i Sofia na gala večeri uoči vjenčanja princa Williama i Kate Middleton u Londonu u travnju 2011. godine

) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799775.jpg [title] => Claudio Santana/Afp

Trenutak samo za njih

) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799777.jpg [title] => Cristina Garcia Rodero/Afp

Obiteljski portret iz rujna 2012. godine

) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799778.jpg [title] => Dirk Waem/Belga Via Afp

Letizia i Felipe na investituri nizozemskog kralja Willema-Alexandera u travnju 2013. godine

) [31] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799781.jpg [title] => Zipi/Afp

Felipe i Letizia postali su španjolski kralj i kraljica nakon abdikacije njegovog oca Juana Carlosa

) [32] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/16/23799784.jpg [title] => Matt Dunham/Afp

Felipe i Letizia s kraljicom Elizabetom II. i princom Philipom u Buckinghamskoj palači tijekom posjeta Velikoj Britaniji u srpnju 2017. godine

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, 57-godišnja bivša ljubavnica nekadašnjeg španjolskog kralja Juana Carlosa, u svom je podcastu ustvrdila kako se bijesna kraljica Sofia jednom prigodom suočila s njom, a Juan Carlos ju je zamijenio drugom ljubavnicom dok se ona brinula za bolesnog oca.

U podcastu naslovljenom "Corinna i kralj", danska poduzetnica njemačkog porijekla iznijela je niz detalja svoje petogodišnje veze s bivšim španjolskim vladarom, poput one da ju je Juan Carlos u siječnju 2009. na romantičnoj večeri simbolično zaprosio velikim dijamantnim prstenom.

---

image

Felipe i Letizia vjenčali su se 22. svibnja 2004. godine

Boris Roessler/Dpa Picture-alliance Via Afp
------
image

Mladi bračni par nakon vjenčanja

Odd Andersen/Afp
---

No, njihova je veza okončana nešto kasnije te godine, a Corinna tvrdi kako ju je nakon razlaza Juan Carlos maltretirao tražeći da vrati 65 milijuna eura koje je premjestio na njezin švicarski račun 2012. godine. Ljubavna afera s Corrinom je, uz druge skandale, bila jedan od razloga Juan Carlosove abdikacije 2014. godine kad ga je na prijestolju naslijedio sin Felipe.

Spomenuti novac bio je jedan od ključnih aspekata optužbi za korupciju protiv bivšeg kralja, što je u konačnici dovelo do njegovog bijega u egzil u Abu Dhabi 2020. godine. Optužbe protiv bivšeg kralja u Španjolskoj su odbačene prošle godine zbog nedostatka dokaza, imuniteta i zastare, a uz to je on platio veći dio poreznog duga.

Corinna je bila tek jedna od brojnih Juan Carlosovih ljubavnica, a tvrdi se kako je bivši španjolski kralj u krevet odveo više od pet tisuća žena, da je čak pokušavao zavesti i pokojnu princezu Dianu, a pojavile su se i tvrdnje da su tajne službe Juan Carlosu davale injekcije ženskih hormona i blokatore testosterona kako bi kontrolirali njegov nezasitni seksualni nagon koji je postao "državni problem".

---

image

Felipe i Letizia postali su španjolski kralj i kraljica nakon abdikacije njegovog oca Juana Carlosa

Zipi/Afp
---

Otkako je kralj Felipe VI. sa suprugom, kraljicom Letizijom, a njih dvoje danas i sutra borave u prvom službenom posjetu Hrvatskoj, sjeo na prijestolje 2014. godine, kraljevski par čini sve što je u njihovoj moći kako bi izvukli monarhiju iz ponora u koji ju je gurnuo osramoćeni Juan Carlos, ali i neki drugi članovi obitelji.

Kad su Felipe i Letizia okrunjeni, španjolska je monarhija bila na najnižoj razini popularnosti još od obnove demokracije 1975. nakon smrti diktatora Francisca Franca. Premda je uživao golemo poštovanje zbog načina na koji je usmjerio Španjolsku od diktature u demokraciju i onemogućio vojni državni udar 1981. godine, Juan Carlos je postao veliki teret za monarhiste, a što god Felipe napravi, njegov ga otac uvijek iznova osramoti.

---

image

Kraljevski poljubac na balkonu palače nakon što je Felipe preuzeo prijestolje 19. lipnja 2014. godine

Robin Utrecht/Belga Via Afp
---

Nakon što je postao kralj, Felipe VI. je pokrenuo niz reformi kako bi spriječio ponavljanje skandala poput onih očevih ili onoga u kojeg je zajedno sa suprugom, slavnim rukometašem Inakijem Urdangarinom, bila umiješana njegova sestra, princeza Cristina. Oni su bili optuženi za pranje novca, Cristina je izbjegla suđenje, a Inaki je osuđen na pet godina zatvora.

Broj članova kraljevske obitelji koji mogu zastupati monarhiju sveden je na minimum i uveden je niz antikorupcijskih mjera poput zabrane uzimanja darova i sudjelovanja u poslovnim poduhvatima. Felipe je ocu ukinuo godišnji "džeparac" i odrekao se vlastita nasljedstva, odnosno novca koji se povezivao s tajnim računima i sumnjivim poslovima.

---

image

Kralj Felipe i kraljica Letizia u Barceloni

R.smith/Sipa Press/Profimedia
------
image

Letizia i Felipe na investituri nizozemskog kralja Willema-Alexandera u travnju 2013. godine

Dirk Waem/Belga Via Afp
---

Snaga kraljice Letizije leži je u činjenici da nikad nije bila umiješana u skandale, ona i Felipe zajedničkim naporima pokušavaju monarhiju udaljiti od skandala koji su zaprijetili njezinom opstanku, a uz to su promovirali princezu Leonor, nasljednicu prijestolja, u novo lice moderne monarhije.

Sedamnaestogodišnja Leonor je na zadnjoj godini UWC Atlantic Collegea u Walesu, srednje škole poznate po nadimku "hipijevski Hogwarts" jer je smještena u dvorcu iz 12 stoljeća, a kad je kod kuće u Španjolskoj, buduća kraljica već preuzima neke službene dužnosti, zajedno s mlađom sestrom Sofijom.

Uz početno neprijateljstvo koje je prema njoj pokazivao svekar Juan Carlos, kao i još neki članovi kraljevske obitelji i konzervativni dvorjani, Letizia je nakon udaje za tada princa Felipea imala problema s osvajanjem naklonosti Španjolaca, mediji su je prikazivali kao distanciranu i nepristupačnu, ali to se prilično brzo promijenilo.

---

image

Trenutak samo za njih

Claudio Santana/Afp
---

Kad je prije dva mjeseca, 15. rujna, proslavljala 50. rođendan, medijski napisi su naglašavali kako je upravo ova pučanka iz srednje klase osoba koja može imati vrlo važnu ulogu u preoblikovanju monarhije u modernu i prihvatljivu instituciju. Kad se razvedena televizijska novinarka Letizia Ortiz Rocasolano 2004. udala za princa Felipea i deset godina kasnije postala kraljica, bila je prva žena bez plemićke krvi koja je stigla do španjolskog prijestolja.

Od početka njezinog života u kraljevskoj obitelji Letizia je bila u središtu zanimanja. Uz slavnu glumicu Penelope Cruz, ni o jednoj drugoj ženi u Španjolskoj nije se više govorilo, bilo da se radilo o njezinom izgledu i odjeći, posvećenosti socijalnim problemima ili nekom odmaku od tradicije.

Nakon početnog skepticizma, ovih dana mediji su puni pohvalnih tekstova o kraljici Letiziji, El Mundo je na naslovnici pisao o "revoluciji kraljice Letizije za moderniziranje krune", a i manje kraljevskoj obitelji nakloni mediji hvale je i nazivaju spasiteljicom monarhije.

---

image

Kralj Felipe i kraljica Letizia u Barceloni

R.smith/Sipa Press/Profimedia
------
image

Letizia i Felipe na misi zadušnici pokojnom britanskom princu Philipu u Londonu u ožujku ove godine

Daniel Leal/Afp
---

Kao princeza, Letizia je morala obavljati mnoge službene dužnosti, a povremeno se i po izrazu njezinog lica moglo vidjeti da joj neke ne odgovaraju. Ali otkad je postala kraljica, posvetila se onome što je uistinu zanima, poput organizacija koje se bave tumorima i rijetkim bolestima, edukaciji, kulturi i španjolskim međunarodnim projekatima suradnje s nerazvijenim zemljama.

Postala je ikona, ne samo modna, i ne na razini pokojne britanske princeze Diane, ali smatraju je jedinstvenom i jako različitom od bilo koga drugog u kraljevskoj obitelji.

A Letizijina i Felipeova ljubavna priča, kao i mnoge druge u europskim i svjetskim kraljevskim kućama, bila je moderna bajka. Točan početak njihove veze nije poznat, a na opće iznenađenje kraljevska kuća je 1. studenoga 2003. objavila da su Letizia i Felipe, službeno princ od Asturije, zaručeni. Felipe ju je zaprosio prstenom sa 16-karatnim dijamantom.

Letizia je prethodno bila u braku s Alonsom Guerrerom Perezom, piscem i srednjoškolskim nastavnikom književnosti. Vjenčali su se 1998. godine, ali brak nije potrajao, razveli su se godinu dana kasnije.

Nakon zaruka Leticia je živjela u jednom krilu palače Zarzuela do vjenčanja 22. svibnja 2004. godine u katedrali Santa Maria la Real de la Almudena u Madridu.

Bilo je to prvo kraljevsko vjenčanje u toj katedrali, a bilo je prošlo i gotovo cijelo stoljeće od posljednjeg kraljevskog vjenčanja u španjolskoj prijestolnici budući da su se Felipeovi roditelji, Juan Carlos i Sofia vjenčali u njezinoj rodnoj Ateni, a njegove sestre Elena i Cristina u Sevilli, odnosno Barceloni.

---

image

Felipe i Letizia s kraljicom Elizabetom II. i princom Philipom u Buckinghamskoj palači tijekom posjeta Velikoj Britaniji u srpnju 2017. godine

Matt Dunham/Afp
---

Letizijinu vjenčanicu s četiri i pol metra dugim velom kreirao je španjolski dizajner Manuel Pertegaz, cipele Pura Lopez, a veo, kojeg joj je poklonio Felipe, je bio načinjen od prljavo bijelog svilenog tila i ručno ukrašen vezom. Mladenka je nosila tijaru koju je na svom vjenčanju nosila i njezina svekrva, kraljica Sofia.

Vjenčanje je u televizijskom prijenosu pratilo 25 milijuna gledatelja samo u Španjolskoj, a među više od 1200 gostiju bili su predstavnici 36 kraljevskih kuća i svjetskih lidera. Trošak vjenčanja podijeljen je između vlade koja je financirala osiguranje i dekoracije javnih prostora, i kraljevske obitelji koja je podmirila račune banketa, vjenčanja, odjeće, pozivnica... Procjene ukupnog troška vjenčanja kreću se od 21 milijuna do 40 milijuna eura.

Letizijina i Felipeova starija kći Leonor, princeza od Asturije, rođena je 31. listopada 2005. godine, a mlađa, infanta Sofia, 29. travnja 2007. godine.

---

image

Leonor i Sofia su s mamom, tatom, bakom i reprezentativnim kapetanom Ikerom Casillasom proslavile španjolsku titulu svjetskog nogometnog prvaka u srpnju 2010. godine

Dominique Faget/Afp
---

Punog imena Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y Grecia, u trenutku kad je 19. lipnja 2014. postao kralj Felipe VI., postao je najmlađi europski monarh, devet mjeseci mlađi od nizozemskog kralja Willema-Alexandera.

Felipe je bio član španjolske jedriličarske ekipe na Olimpijskim igrama 1992. u Barceloni, a na ceremoniji otvaranja je nosio zastavu svoje zemlje. Njegova majka Sofia i ujak, bivši grčki kralj Konstantin II., bili su u jedriličarskoj ekipi svoje domovine na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. godine, a Felipeov otac i sestra Cristina također su bili olimpijski jedriličari.

Španjolski kralj je navijač nogometnog kluba Atletico Madrid otkako ih je gledao kako 1976. osvajaju Kup kralja, a od 2003. je počasni predsjednik kluba. Sa svojim domaćinima tijekom posjeta našoj zemlji, kralj Felipe će zasigurno popričati i o izgledima Španjolske i Harvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu koje za nekoliko dana počinje u Kataru.

---

image

Obiteljski portret snimljen u prosincu prošle godine, kralj Felipe i kraljica Latizia s kćerima Sofijom i Leonor

Handout/Afp
------
image

Kraljica Letizia i njezina ‘modna sestra‘ vojvotkinja Kate, sada princeza od Walesa u Windsoru u lipnju 2019. godine

Steve Parsons/Afp
---

Zgodni, 197 centimetara visoki kralj i elegantna kraljica, jedna od najbolje odjevenih žena svijeta, uvijek su atraktivan par, bilo da se radi o najsvečanijim državničkim prigodama ili opuštenim odmorima u društvu kćeri koje su naslijedile očevu visinu, a majčinim stopama idu kad je osjećaj za modu u pitanju.

---

image

U studenome 2005. rođena je njihova kći Leonor

Borja/Afp
---

Kraljica Letizia je ljubimica međunarodnog modnog tiska koji je hvali zbog majstorskog kombiniranja visoke mode i posebno za nju napravljenih kreacija s popularnim, svima dostupnim brendovima, ali i spremnosti da ponekad riskira, no to nikad ne prelazi granicu ukusa i odmjerenosti makar su se ovog ljeta pojavili mnogi upitnici kad je na odmoru na Majorci odjenula haljinicu koju se ocijenilo ipak prekratkom za jednu kraljicu.

---

image

Princeza Leonor, kraljica Letizia, kraljica Sofia i princeza Sofia u Palma de Mallorci. Letizijina kratka haljina izazvala je dosta polemika

Ppe/Sipa Press/Profimedia
------
image

Letizia i Felipe s malenom Leonor na regati u Palma de Mallorci u kolovozu 2006. godine

Jaime Reina/Afp
---

Kad su u pitanju klasične kreacije, omiljeni brendovi španjolske kraljice su Altuzarra, Hugo Boss i Carolina Herrera, ali većinu njene garderobe čine domaća imena, a među njima se ističe Felipe Varela kad su u pitanju posebne prilike.

Među njenim favoritima je i Roberto Verino čije kreacije su na rubu ženstvene elegancije, kao i Adolfo Dominguez, ali i brendovi poput Zare, Manga i Uterquea, a kad je u pitanju obuća, osim velike ljubavi prema Pradi, tu je i Magrit koji za Leticiju radi posebne kreacije koje se, uz klasične oblike, ističu hrabrim bojama i teksturama ili neobičnim materijalima.

---

image

Felipe, Letizia i Sofia na gala večeri uoči vjenčanja princa Williama i Kate Middleton u Londonu u travnju 2011. godine

Paul Ellis/Afp
---

Šta će nam od toga kraljica Leticia, sklona i recikliranju odjevnih kombinacija, pokazati u Hrvatskoj, vidjet ćemo tijekom ova dva dana.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Robin Utrecht/Belga Via Afp Europa Press/Contactophoto/Profimedia Ppe/Sipa Press/Profimedia R.smith/Sipa Press/Profimedia Tobias Schwarz/Afp Daniel Leal/Afp Frank Augstein/Afp Handout/Afp Oscar Gonzalez/Nurphoto Via Afp Jaime Reina/Afp David Carbajo/Nurphoto Via Afp A. Ware/Nurphoto Via Afp Str/Afp Jaime Reina/Afp Steve Parsons/Afp Curto De La Torre/Afp Ballesteros/Afp Frank Rumpenhorst/Dpa Picture-alliance Via Afp Boris Roessler/Dpa Picture-alliance Via Afp Boris Roessler/Dpa Picture-alliance Via Afp Odd Andersen/Afp Borja/Afp Jaime Reina/Afp Philippe Desmazes/Afp Royalpress Nieboer/Dpa Picture-alliance Via Afp Maja Suslin/Afp Dominique Faget/Afp Paul Ellis/Afp Claudio Santana/Afp Cristina Garcia Rodero/Afp Dirk Waem/Belga Via Afp Zipi/Afp Matt Dunham/Afp
Robin Utrecht/Belga Via Afp

Kraljevski poljubac na balkonu palače nakon što je Felipe preuzeo prijestolje 19. lipnja 2014. godine

Europa Press/Contactophoto/Profimedia

Kralj Felipe VI. i kraljica Latizia s kćerima Leonor i Sofijom na odmoru u Palma de Mallorci u kolovozu ove godine

Ppe/Sipa Press/Profimedia

Princeza Leonor, kraljica Letizia, kraljica Sofia i princeza Sofia u Palma de Mallorci. Letizijina kratka haljina izazvala je dosta polemika

R.smith/Sipa Press/Profimedia

Kralj Felipe i kraljica Letizia u Barceloni

Tobias Schwarz/Afp

U Berlinu u listopadu ove godine

Daniel Leal/Afp

Letizia i Felipe na misi zadušnici pokojnom britanskom princu Philipu u Londonu u ožujku ove godine

Frank Augstein/Afp

Španjolski kralj i kraljica na pogrebu kraljice Elizabete II. u Westminsterskoj opatiji u rujnu ove godine

Handout/Afp

Obiteljski portret snimljen u prosincu prošle godine, kralj Felipe i kraljica Latizia s kćerima Sofijom i Leonor

Oscar Gonzalez/Nurphoto Via Afp

Kraljica Letizia pozornost plijeni i sa zaštitnom maskom na licu

Jaime Reina/Afp

Uvijek atraktivan par

David Carbajo/Nurphoto Via Afp

Felipe i Letizia u posjetu nacionalnom parku Donana u Almonteu

A. Ware/Nurphoto Via Afp

Primanje za diplomate u veljači 2020. godine

Str/Afp

Letizia i Felipe na banketu u Tokiju 2019. povodom stupanja na prijestolje cara Naruhita

Jaime Reina/Afp

Sofia, Letizia, Leonor i Felipe na tradicionalnom ljetnom odmoru na Majorci u kolovozu 2019. godine

Steve Parsons/Afp

Kraljica Letizia i njezina ‘modna sestra‘ vojvotkinja Kate, sada princeza od Walesa u Windsoru u lipnju 2019. godine

Curto De La Torre/Afp

Jedno od brojnih primanja u kraljevskoj palači u Madridu

Frank Rumpenhorst/Dpa Picture-alliance Via Afp

Zaruke princa Felipea i Letizije Ortiz objavljene su u studenome 2003. godine

Boris Roessler/Dpa Picture-alliance Via Afp

Zaručnici Letizia i Felipe na vjenčanju danskog princa Frederika i Mary Donaldson u svibnju 2004. godine

Boris Roessler/Dpa Picture-alliance Via Afp

Felipe i Letizia vjenčali su se 22. svibnja 2004. godine

Odd Andersen/Afp

Mladi bračni par nakon vjenčanja

Borja/Afp

U studenome 2005. rođena je njihova kći Leonor

Jaime Reina/Afp

Letizia i Felipe s malenom Leonor na regati u Palma de Mallorci u kolovozu 2006. godine

Philippe Desmazes/Afp

U svibnju 2007. Letizia je rodila drugu kći Sofiju, a Leonor je s tatom Felipeom došla po mamu i sestricu

Royalpress Nieboer/Dpa Picture-alliance Via Afp

Felipe i Letizia na proslavi 40. rođendana nizozemskog princa Willema-Alexandera u rujnu 2007. godine

Maja Suslin/Afp

U Stockholmu u lipnju 2010. na vjenčanju švedske princeze Victorije i Daniela Westlinga

Dominique Faget/Afp

Leonor i Sofia su s mamom, tatom, bakom i reprezentativnim kapetanom Ikerom Casillasom proslavile španjolsku titulu svjetskog nogometnog prvaka u srpnju 2010. godine

Paul Ellis/Afp

Felipe, Letizia i Sofia na gala večeri uoči vjenčanja princa Williama i Kate Middleton u Londonu u travnju 2011. godine

Claudio Santana/Afp

Trenutak samo za njih

Cristina Garcia Rodero/Afp

Obiteljski portret iz rujna 2012. godine

Dirk Waem/Belga Via Afp

Letizia i Felipe na investituri nizozemskog kralja Willema-Alexandera u travnju 2013. godine

Zipi/Afp

Felipe i Letizia postali su španjolski kralj i kraljica nakon abdikacije njegovog oca Juana Carlosa

Matt Dunham/Afp

Felipe i Letizia s kraljicom Elizabetom II. i princom Philipom u Buckinghamskoj palači tijekom posjeta Velikoj Britaniji u srpnju 2017. godine

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/sve-intrige-s-kraljevskog-dvora-felipe-je-ocu-ukinuo-dzeparac-i-odrekao-se-nasljedstva-letizia-je-prva-kraljica-bez-plemicke-krvi-ali-njihova-ljubavna-prica-je-bila-kao-bajka-1241126 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=25a97634318e140e4a4d49908976d838935c002d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Sve+intrige+s+kraljevskog+dvora%3B+Felipe+je+ocu+ukinuo+d%C5%BEeparac+i+odrekao+se+nasljedstva%2C+Letizia+je+prva+kraljica+bez+plemi%C4%87ke+krvi%2C+ali+njihova+ljubavna+pri%C4%8Da+je+bila+kao+bajka&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fsve-intrige-s-kraljevskog-dvora-felipe-je-ocu-ukinuo-dzeparac-i-odrekao-se-nasljedstva-letizia-je-prva-kraljica-bez-plemicke-krvi-ali-njihova-ljubavna-prica-je-bila-kao-bajka-1241126 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fsve-intrige-s-kraljevskog-dvora-felipe-je-ocu-ukinuo-dzeparac-i-odrekao-se-nasljedstva-letizia-je-prva-kraljica-bez-plemicke-krvi-ali-njihova-ljubavna-prica-je-bila-kao-bajka-1241126 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => USPONI I PADOVI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
ŽivotUSPONI I PADOVI

Sve intrige s kraljevskog dvora; Felipe je ocu ukinuo džeparac i odrekao se nasljedstva, Letizia je prva kraljica bez plemićke krvi, ali njihova ljubavna priča je bila kao bajka

Piše Marija Čović
16. studenog 2022. - 09:55
Kraljevski poljubac na balkonu palače nakon što je Felipe preuzeo prijestolje 19. lipnja 2014. godineRobin Utrecht/Belga Via Afp

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, 57-godišnja bivša ljubavnica nekadašnjeg španjolskog kralja Juana Carlosa, u svom je podcastu ustvrdila kako se bijesna kraljica Sofia jednom prigodom suočila s njom, a Juan Carlos ju je zamijenio drugom ljubavnicom dok se ona brinula za bolesnog oca.

U podcastu naslovljenom "Corinna i kralj", danska poduzetnica njemačkog porijekla iznijela je niz detalja svoje petogodišnje veze s bivšim španjolskim vladarom, poput one da ju je Juan Carlos u siječnju 2009. na romantičnoj večeri simbolično zaprosio velikim dijamantnim prstenom.

No, njihova je veza okončana nešto kasnije te godine, a Corinna tvrdi kako ju je nakon razlaza Juan Carlos maltretirao tražeći da vrati 65 milijuna eura koje je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 19:51