StoryEditorOCM
Životzasad ništa

Supruga Bore Đorđevića stopirala projekciju filma o Ribljoj čorbi, oglasili se i autori

Piše Scena SD
3. listopada 2024. - 21:10

Dubravka, supruga pokojnog Bore Đorđevića, stopirala je projekciju dokumentarca "Riblja čorba - Pjesme bez kojih se ne može", koji se trebalo emitirati na devetom međunarodnom festivalu "Dok en ritam", piše nova.rs.

Dokumentarac je djelo Sandre Rančić i Dušana Vesića, a iako su dobili Borin pismeni pristanak, iz poštovanja prema udovici legendarnog rokera odlučili su da ga neće emitirati, o čemu su obavijestili putem društvenih mreža.

- Sa žaljenjem moram reći da projekcija filma "Riblja čorba - Pjesme bez koje se ne može", koja je bila zakazana u "Dorćol placu" - NEĆE BITI. Razlog leži u tome što se projekciji protivi Dubravka, udovica Bore Đorđevića. Ne znamo točno zašto je to tako, niti je dobar trenutak da to utvrdimo jer je sve još svježe i možemo shvatiti da su emocije pomiješane. No, dužan sam reći da imamo Borin pismeni pristanak, dat u vrijeme kad se njih dvoje još nisu poznavali. Također, prije ostavinske rasprave, na kojoj nadležni sud odlučuje o zakonskom nasljeđivanju, ona - čisto pravno gledano - nema mogućnosti na bilo što utjecati. No, imajući u vidu da je ona u tim posljednjim godinama svog života brinula o njemu, da je ne uznemirava bez potrebe, a iz poštovanja prema Bori, Sandra Rančić i ja smo odlučili otkazati večerašnju projekciju. Ponavljam, žao mi je. Ovo je ispalo toliko glupo da nemam riječi - rekao je Vesić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 21:11