StoryEditorOCM
Životsve češća pojava

Stiže velika promjena vremena, a s njom i ozbiljan problem: Splićani, nemojte da se ovo dogodi, opasno je za zdravlje

Piše Sponzorirani sadržaj
3. listopada 2024. - 08:00

Stigla nam je jesen i promjenjive prognoze mnogima već sad idu na živce. Toplo-hladno, sunce, jugo ili bura – vrijeme nas je, blago rečeno, izludilo, a ne ide nam u korist ni prognoza za listopad.

Ako je suditi po meteorolozima, jugo „dodaje gas“, uz +20 stupnjeva Celzija temperature zraka i „krcato” naoblake, izgleda da nas čeka mjesec s lokalnim kišama i većim pljuskovima, a stiže nam i veća količina vlažnog zraka. U Dalmaciji će, u nadolazećim tjednima, kišobran biti neizostavan modni detalj, a južina, naravno, neće pomoći...

Zaboravite na sunce

Prema trenutačnim prognozama, listopad bi mogao biti topliji nego što je uobičajeno za to doba godine, ali s većom količinom oborina od prosjeka. Međutim, problem dolazi s najavom minimalne relativne vlage, koja će iznositi oko 50 posto, a maksimalno čak i oko 95 posto.

image
Nikola Vilic/Cropix/Cropix

Zbog visoke vlage prevladavat će povoljni uvjeti za razvoj biljnih bolesti i pojavu vlage u domu – što je osobito čest problem tijekom kišnog razdoblja, ali i opasan! Vlaga ne samo da narušava estetiku doma, nego može dovesti i do ozbiljnih zdravstvenih problema poput plijesni, kao i do oštećenja zidova i strukture kuće.

Zbog povećanih količina oborina koje se očekuju sljedećih tjedana, stručnjaci preporučuju redovito provjetravanje svih prostorija, posebno onih u kojima se najviše nakuplja vlaga, poput kupaonica i kuhinja. Ako vaš prostor nema dobru ventilaciju, razmislite o postavljanju ventilacijskog sustava kako biste spriječili stvaranje kondenzacije. Ovo je ozbiljan problem koji se treba odmah riješiti...

image
/Shutterstock

Provjetravanje i ventilacija

Ventilacijski sustavi i-Vent pružaju stalan protok svježeg zraka u vašem domu, a njihove su prednosti mnogobrojne. Automatski uklanjaju potrošeni zrak s neugodnim mirisima i suvišnu vlagu te istovremeno dovode čist i filtriran zrak. Na taj način sprječavate pojavu plijesni i grinja, a također smanjujete i propuh, vanjsku buku i prodor prašine.

Osim što poboljšavaju kvalitetu zraka, ventilacijski sustavi štede energiju jer održavaju toplinu u prostoru, smanjujući potrebu za dodatnim zagrijavanjem. Ako je vlaga u stanu oko 70 posto, potrebno je do 26 posto više energije za grijanje, što se može izbjeći uz dobru ventilaciju.

S i-Vent ventilacijskim sustavom vaš će dom imati kontinuiran dotok svježeg zraka, dok će se potrošeni zrak automatski odvoditi kroz kanal ili vanjski zid. Time se smanjuje količina vlage u prostorijama, a s njom i rizik od plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa. Tijekom jeseni uživat ćete u ugodnijem i zdravijem prostoru.

Još jedna prednost i-Vent sustava je ugrađena zaštita od buke i alergija, s perivim antialergijskim filtrom koji nije potrebno često mijenjati. Ventilacijski sustav radi 24 sata dnevno i gotovo je nečujan, a uz vrlo nisku potrošnju energije omogućava i do 30 posto veću energetsku učinkovitost u usporedbi s klasičnim prozračivanjem kroz prozore. Također, cijene su pristupačne i konkurentne!

image
/Shutterstock

Jednostavna i brza instalacija

Montaža je vrlo jednostavna jer nisu potrebne cijevi, što znači da nećete morati raditi veće građevinske zahvate u svom domu. Ugradnja se može obaviti u bilo kojem trenutku, bez obzira na fazu gradnje ili obnovu, a sustav je spreman za rad u jednom danu. Instalacija ventilacijskog sustava najbolji je način za borbu protiv vlage i plijesni, osiguravajući zdrav i ugodan prostor, bilo zimi ili ljeti.

Rješenje za zdrav i ugodan dom

I-Vent nudi mnogo više od obične ventilacije, a s tim se slaže i više od 150.000 zadovoljnih koristnika. Ako ste se umorili od borbe s vlagom i plijesni, ovo je najbolje rješenje za vas!

Za više informacija i ponudu posjetite njihovu web stranicu ili ih kontaktirajte na besplatni broj +385 99 545 9990, pošaljite e-mail na info.hr@i-vent.com ili ispunite kontakt obrazac na stranici.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Slobodne Dalmacije i I-VENT d.o.o.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 08:03