StoryEditorOCM
ŽivotLIČE DUŠU I TILO

Priča o njihovom veličanstvu - sinjskim arambašima. Donosimo izvorni recept za ovu zimsku deliciju: red kiselog kupusa, red pancete, red...

Piše Toni Paštar
7. prosinca 2020. - 18:45

U ovo pandemijsko vrijeme ljudi lako upadaju u depresiju, ali im jednako tako treba sasvim malo za radost i veselje. U mjesecu smo prosincu u kojemu nas čekaju blagdan Božića i doček Nove 2021. godine. U tim danima zaboravit će se na koronavirus i sve druge probleme i nedaće. Na obiteljskim okupljanjima, a Božić je po tradiciji ponajprije obiteljski praznik, neće se štedjeti za blagdanskim stolom.

U Cetinskoj krajini među svim vrstama hrane koja će biti pripremljena neizostavan je i njegovo veličanstvo sinjski arambaš. Upravo božićno-novogodišnji sinjski arambaši su najbolji. Iako se taj specijalitet u sinjskom kraju, i ne samo tu, pripravlja tijekom cijele godine, baš u ovo vrijeme kalendarskog početka zime najbolje se sljubljuju upravo ukiseljeni list kupusa i začinjena smjes...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 23:30