StoryEditor
Životlakši život

Da, i to je moguće! Evo kako me muž razveselio i posve rasteretio mukotrpnog i svakodnevnog čišćenja

Piše NATIVE
16. travnja 2021. - 07:00
Shutterstock

Ako ti je to poklon za Dan žena, dobaci muža ovamo – ovako su otprilike zvučale poruke koje su mi stizale kao odgovor na video kojeg sam postavila. Nedavno mi se u kuću uselio novi prijatelj i odlučila sam ga pokazati na djelu. Upravo je na radiju svirala nekakva lagana muzika, ja sam odmarala na kauču, a „mali“, kako sam ga od milja nazvala je – usisavao.

Gdje ćeš bolje Insta story prilike – pomislila sam. I tako dohvatila mobitel, uključila opciju boomerang i video mene kako guštam sa sve četiri u zraku uz laganu glazbu dok mi sve usisavanje i čišćenje parketa i pločica čini moj „mali“ – simpatičan robotski usisavač Roomba je otišao u svijet.

Nije trebalo dugo da se krene s porukama. Odakle, kako, koliko, zašto… Uglavnom sve žene. Eh, da, to što je bio Dan žena bila je tek pogodna slučajnost. Pa, da! Zašto se ne bi emancipirale i tehnologijom! I to provjerenom budući da tvrtka iRobot, proizvođač Roombe ima preko 30 godina iskustva na tom polju.

image
Vojko Basic

- Sigurno je ovaj tvoj nešto dobro uprskao kada ti je stigla Roomba. Pikiram je već neko vrijeme, i ti si me napokon natjerala da je kupim – bila je zadnja poruka u Instagram messengeru, te mi se muž, ni kriv, ni dužan našao na tapetu. Poput Roombe. S tim da je „mali obavljao svoj posao besprijekorno, a „veliki“ je popio par optužbi.

Šalu na stranu, otkad se u kućanstvo uselila Roomba, kao da smo dobili novog kućnog ljubimca. Mačak Joke je isprve bio itekako sumnjičav, no kada je shvatio da s druge strane ima neko tko je hladniji od bilo koje druge mačke shvatio je da je Roombu najbolje – pustiti na miru. I tako bi. Uzajamno poštovanje. Ne diraj me, neću te dirati. Mada, zbog kvalitete izrade, čisto sumnjam da bi Joke ozbiljnije mogao naštetiti Roombi, dok robotski usisavač, s druge strane Joku uopće ne šljivi.

Ono što šljivi, pak, jest prljavština. Nemali broj puta sam iznervirano gledala prašinu na pločicama i parketu. Muž je dobio bitku i stan je kompromisno podijeljen između pločica i parketa. Mada, da se mene pita, ja bi sve to utopila u divan seljački pod. Ovako smo 50:50. Ali, ta prokleta prašina ne diskriminira niti malo. Svaka domaćica će se složiti sa mnom. A, ne dao bog da se kuća otvori da se provjetri. Tu dobijem dva napadaja. Prvo mi muž otvori ama baš sve što ima šarke u kući, a drugo kada vjetar, čitaj propuh, krene činiti svoje, onda mi lijevo oko počne treperiti na male kuglice prašine koje krenu u svoje kolo na podu.

image
Vojko Basic

A, jučer sam usisavala!! I ljutila susjede ispod, jer, kao radna žena nemam vremena tijekom dana krenuti u osvajački pohod protiv prljavštine na podu. Ne, to moram raditi popodne. A, to nije baš svakome drago. Muž mi je odavna naučio da ni u kom slučaju se ne požali kako ne može spavati jer ja usisavam – spavao bi tada vječno.

Metla, naravno, ne dolazi u obzir stoga je izbor pao na Roombu i3+ (i3558), iz nove serije i3 robotskih usisavača Roomba.. U paketu je stigla ne samo Roomba, već i njezin dom – odlično stiliziran docking station, odnosno njena matična stanica gdje „mali“ puni svoje baterije, a ujedno i se i prazni. Naime, upravo mi se ovaj docking station učinio kao genijalno rješenje. Umjesto da Roombu nakon nekoliko čišćenja otvaram i praznim njezin spremnik, to nakon svakog posla obavi usisavač koji je ugrađen u docking station. Sjajno! Na meni je samo da mijenjam vrećice iz matične baze kad se napune, i to radim prilično brzo i jednostavno.

Preciznije, model i3+ (i3558) čisti i za vama i za sobom, prazni prljavštinu i prašinu u vrećicu AllergenLock. Da i na alergije se mislilo, budući da ove vrećice uspješno zadržavaju 99 posto peluda i plijesni. Proizvođač tvrdi da i do dva mjeseca ne trebam razmišljati o usisavanju. Po meni je, kako sam se uvjerila, to i dulje…

Za razliku od nešto starijeg modela Roombe, s kojim mi je jedna od prijateljica bila naprosto oduševljena, i3+ ima jači usis i, koliko sam se uvjerila, čisti još bolje. I to zahvaljujući trofaznom sustavu čišćenja uz pomoć dvojnih gumenih četaka za čišćenje više vrsta površina.

E, ali zabava tu ne staje. Da, čišćenje s Roombom vam može biti itekako zabavno. Naime, vaš dom se čisti i kada uopće niste tamo. I ne, ne mislimo da unaprijed programirate Roombu, iako možete i to. Ne, vi možete dodirom prsta na mobitelu aktivirati vašu Roombu i pustiti je da čini svoje po stanu, poslovnom prostoru, teretani.

Potrebno je skinuti aplikaciju, upariti Roombu, spojiti na wi-fi i možete svoj stan očistiti odakle god imate pristojan internetski signal, teoretski i s Himalaja. Može se upariti i s glasovnim asistentima Google ili Alexa. No, iz sljedeće priče sam shvatila da moje kućanstvo nije još na toj razini.

Naime, osim što je to samo po sebi prilično cool, meni je tako bilo i zabavno jer sam muža tako imala priliku lansirati s kauča. Ostala sam duže na poslu, i odlučila pokrenuti „malog“ preko aplikacije da uredi malo stan prije nego stignem kući. „Bolja polovica“ je nešto ranije završila s poslom i odlučila malo ubiti oko dok ženica ne dođe kući… Stisnem tako „pokreni“ dugme u izborniku dajući Roombi do znanja da čisti gdje želi (osim što sjajno čisti Roomba i uči tlocrt vašeg stana pa možete na kraju i odabrati koju prostoriju želite da očisti), i krenem završavati s poslom.

image
Vojko Basic

- Dobro jesi ti normalna. Srce će me strefiti – počeo je galamiti kada sam mu napokon odgovorila na poziv.

- Što je bilo? – upitala sam posve pravednički.

- Uključio se meni odmah ispod glave, dok sam spavao. Šok! – vikao je s druge strane.

Mogla sam se samo slatko nasmijati uz „ajd ohladi malo, ako nećeš ti čistiti ima tko će“. Sve mi diraj, ali „malog“ nikako.

Nova serija i3 sastoji iz linije i3 koja uključuje samo robotski usisavač, i iz linije i3+ koja pored robotskog usisavača uključuje i bazu za automatsko pražnjenje spremnika.

Pogledajte video o seriji i3:

'Ako želite provjeriti zašto je našu zaposlenu mamu njena Roomba toliko oduševila, onda vam se sad pruža idealna prilika! Roomba i3(i3158) je sada na promocijskom popustu od 3.499 Kn, a Roomba i3+(i3558) od 5.499 Kn. Promocijski popust traje od 15.03.2021. do 30.04. 2021., ali požurite jer količine su ograničene!

Određene modele Roomba-e možete kupiti na iRobot Hrvatska maloprodajnim mjestima (internet trgovina www.irobot.hriRobot kiosk u City Center One u Splitu i Robot kiosk u Arena centru u Zagrebu ), te kod slijedečih ovlaštenih prodavatelja: Sancta DomenicaHarvey NormanSvijet Media, LinksBazzareKupi. Detaljnije o proizvodima možete pogledati ovdje

S 30 godina stručnosti na području robotike, preko 30 milijuna prodatih robota i sa stalnim inovacijama, iRobot® je usavršio robotski usisavač Roomba® kako bi pomogao temeljito očistiti podove u domovima diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 22:17