StoryEditorOCM
Životproblem s pušenjem

Na društvenoj mreži požalio se na susjeda koji puši na balkonu; Komentari ga pokopali: ‘Zatvori prozor‘, ‘Prodaj stan‘..

Piše mozaik sd
8. rujna 2024. - 18:23
Susjed koji stalno puši na balkonu potaknuo je jednog korsinika Reddita da se javno požali (ilustracija)AFP

Problem pušenja dugo je predmet javne rasprave, kao i nesporazumi pušača i nepušača. Prvi koraci su pokrenuti zabranom pušenja u javnim prostorima, a problem se manifestira i u privatnoj sferi kao što su stanovi ili balkoni.

Problem pušenja na balkonu, konkretno od jednog susjeda, pokrenuo je jedan korisnik društvene mreže Reddit.

Evo što je on napisao:

"Prije nekoliko mjeseci sam se uselio u stan i ubrzo primijetio da u moj stan ulaze velike količine dima cigareta s balkona susjeda ispod mene.

Pretpostavljam da susjed i nije svjestan da većina dima završi na mom balkonu, koji je direktno povezan sa spavaćom i dnevnom sobom, i da zbog toga većinu dana ne mogu koristiti balkon niti adekvatno izračiti/ rashladiti glavne sobe svog stana.

Apsolutno razumijem to što čovjek puši na svom balkonu – gdje bi drugo pušio? Da sam pušač, i ja bih pušio na balkonu.

S druge strane, nije mi u redu konstantno raditi nešto što realno zagađuje tuđi životni prostor.

Povremeno zapaliti cigaretu ili pustiti glasnu muziku je svima prihvatljvo, ali ako se nešto događa svakodnevno satima, mislim da to prelazi granicu tolerancije.

Situacija mi izgleda bezizlazno, jer mislim da je kod nas svijest o negativnom efektu dima dosta niska, a pušači često nemaju toleranciju prema zahtjevima nepušača.

Razmišljam o razgovoru sa susjedom, ali imam jak osjećaj da čak i ako bih pristupio s apsolutnim razumijevanjem i pozitivnim pogledom na situaciju, da ne on bi imao razumijevanja za mene zbog već navedenih razloga, požalio se korisnik Reddita.

Na svoju objavu dobio je dosta komentara. Nekoliko korisnika požalilo se da i sami imaju slične probleme sa susjedima,  nekoliko ih je predložilo da nabavi pročistač zraka, iako i on, napisali su neki, ne otklanja miris dima, treći su bili za ventilator.

Trudnica koja je imala sličnu situaciju predložila je otvoren razgovor sa susjedom, s čime se složilo još nekoliko komentatora, dok su neki smatrali da je to put u fizički sukob. 

Komentari ostalih korisnika ne da nisu donijeli neku korist autoru objave nego su ga još i provocirali i sprdali se s njim: "Prodaj stan i odseli se na periferiju", "Život u zgradi nije za svakoga", "Zamisli, odrastao si čovjek i smeta ti dim", "Zatvori prozor", "Propuši i ti", "Prestani cmizdriti"...

Brojni komentari išli su protiv ideje autora objave: "To je isto kao kad bih ja rekao susjedu, nemoj koristiti WC poslije ponoći jer čujem kako voda prolazi kroz cijevi".

Neki komenatari su bili zajedljivi i osvetnički poput: "Kupi psa koji se jako linja, pa mu tresi dlake pet puta na dan. Normalno, tresi kada on puši!",

Neki su bili i vulgarni i nisu za citiranje na ovom mjestu. Najkraće, autor objave teško da se okoristio nekim dobrim savjetom, osim ako nije shvatio da je susjed koji puši na balkonu jedan od manjih problema u današnjem svijetu.

Cijelu diskusiju na Redditu možete pročitati OVDJE.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 18:28