StoryEditorOCM
ŽivotJAČA OD SVEGA

‘Osjetila sam zimicu, onesvijestila se. Sve od stresa, pijem gomilu tableta‘: Lea Boban je prošla i zdravstvenu dramu

Piše M. Č.
31. siječnja 2024. - 06:31
Leonarda Boban je imala puno životnih izazova, ljubavnih, majčinskih, profesionalnih, zdravstvenih... Sve ih je prebrodilaCropix

Kad je prije nekoliko dana legendarni kapetan Vatrenih Zvonimir Boban napustio visoku dužnost u UEFA-i zbog neslaganja s politikom Aleksandera Čeferina, predsjednika krovne europske nogometne organizacije, još se nije znalo da će mu se na drugom životnom "terenu", onom ljubavnom, ponovno osmjehnuti sreća.

Ono o čemu se potiho šuškalo, dobilo je potvrdu kad je Leonarda Lončar, dugogodišnja Zvonina bračna partnerica, za Story potvrdila da su ponovno zajedno nakon što su se razišli prije nepune tri godine, u svibnju 2021. godine.

- Istina je, Zvone i ja opet smo zajedno, jako smo sretni – potvrdila je Leonarda.

Tako se, po svemu sudeći, nakon kratke stanke, nastavlja ljubavna priča koja je započela još 1989. godine kad je Leonarda bila prodavačica u jednom zagrebačkom butiku, u koji je nogometaš Dinama došao kako bi kupio sako.

Bio je očaran ljubaznošću i ljepotom mlade prodavačice, koja se bavila i manekenstvom, ali ni nije nalazio hrabrosti da je pozove na spoj. Nekoliko puta se vraćao u butik s izlikama da treba promijeniti sako jer mu ne dogovara, a onda je ipak skupio hrabrost da Leonardu pozove na spoj.

Uskoro su postali jedan od najzanimljivijih i najpopularnijih parova na našoj društvenoj sceni, a dvije godine nakon početka veze Leonarda je odlučila preseliti se s njim u Italiju, u lombardijsku prijestolnicu, kad je potpisao ugovor s AC Milanom.

U Milanu su se i vjenčali 10. prosinca 1993. godine u matičnom uredu, a šest mjeseci kasnije organizirali su raskošno vjenčanje u crkvi sv. Marka u Zagrebu, Leonarda je nosila vjenčanicu talijanskog kreatora Lorenza Rive.

image
Josip Moler/Cropix

Dvije godine kasnije posvojili su svoje prvo dijete, kćerku Mariju. Premda u početku Zvone nije bio sasvim spreman na posvajanje, kasnije je kazao kako im je to bila jedna od najboljih odluka u životu.

Ispričao je kako je u početku govorio Leonardi da bi trebalo malo pričekati dok ne dođu djeca, ali kad je odluka sazrela u njima, više ih ništa nije moglo pokolebati. Rekao je i kako su se Leonarda i on u Međugorju zavjetovali da će kćeri, ako je ikad budu imali, dati ime Marija.

Leonarda je također bila presretna zbog odluke koja im je promijenila život, ponosno je pričala kako je Marija poput nje, svojim lutkama stalno mijenja krpice, a i sama se voli odijevati i oponaša mamu. Premda su žarko željeli i biološko dijete, ta im se želja nije ostvarivala pa su pet godina nakon Marije posvojili dječaka Gabriela, u njihovom se obiteljskom životu sve posložilo.

I Zvonina je nogometna karijera išla stalnom uzlaznom putanjom, proglašen je najboljim stranim igračem u povijesti AC Milana, predvodio s kapetanskom trakom hrvatsku nogometnu reprezentaciju do osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. Leonarda je, pak, u Milanu otvorila modni butik.

image
/Slobodna Dalmacija

Kako su uvijek željeli veliku obitelj, 2007. su posvojili još dvoje djece, blizance Martu i Rafaela, a vrhunac obiteljske sreće dogodio se godinu kasnije, na 15. godišnjicu braka Leonarda je saznala da je konačno trudna. S obzirom da su imali tužno iskustvo iz 2001. godine, kad je Leonarda izgubila bebu, bili su vrlo oprezni u izjavama.

U studenome 2009. rodila je njihovo prvo biološko dijete, djevojčicu koja je dobila ime Ruža. Leonarda je u 41. godini rodila carskim rezom u zagrebačkoj bolnici Merkur, Ruža je rođena ranije, nije imala niti dva kilograma, pa su je odmah prebacili na neonatologiju Vinogradske bolnice, dok je Leonarda ostala u Merkuru.

Kasnije je ispričala kako je stalno plakala jer je bila razdvojena od kćeri, a četvrti dan nakon carskog reza tražila je da je otpuste iz bolnice na vlastitu odgovornost kako bi mogla vidjeti Ružu i početi je dojiti.

image
Tiziana Fabi/

Nije mogla voziti zbog carskog reza pa ju je Zvone dva puta dnevno, u poluležećem položaju vozio kod Ruže da bude malo s njom i da je nahrani na bočicu mlijekom koje je izdajala. Malena je u bolnici bila 40 dana, a Leonarda je 40 dana plakala, dok je Zvone morao smirivati situaciju zbog ostale djece, ispričala je Leonarda.

Premda se manekenske karijere odrekla kako bi se posvetila obitelji, Leonarda je uspješno ušla u dizajnerske vode, a 2019. se, u skladu sa svjetskim trendovima, na pragu pedesete vratila ulozi modela i snimila editorijal za magazin Yachts Croatia, a za francuski magazin Jardin des Modes editorijal s ljetnim trendovima.

Sve se činilo idiličnim, Leino i Zvonino zadnje zajedničko pojavljivanje u javnosti bilo je 2019. kad su gostovali na dodjeli nagrada najboljim nogometašima u Milanu, a onda je 2021. stigla šokantna vijest da se razilaze nakon 28 godina braka.

- Lea i ja smo se razišli i živimo odvojeno. Nastavit ćemo zajednički voditi brigu o našoj djeci u skladu i u velikom poštovanju koje imamo jedan prema drugom – kazao je tada Zvone Boban za Večernji list.

- Nadam se da će ljudi shvatiti delikatnost ove odluke i dopustiti da i djeca i mi prođemo kroz ove teške trenutke na najmanje bolan način. Više se nećemo očitovati o ovoj temi za koju smo mislili da nikada neće doći u naš život – dodao je umirovljeni hrvatski nogometaš.

Leonarda je nekoliko mjeseci nakon razlaza imala ozbiljnih zdravstvenih problema, imala je lagani moždani udar.

– Dok sam gledala s Martom televiziju osjetila sam laganu zimicu i zatim pala u nesvijest. Marta je odmah nazvala mog brata, koji me odvezao na hitnu. Napravili su mi CT mozga i nakon dva dana me pustili kući. Kad sam poslije mjesec dana otišla na kontrolu, ponovili su CT i konstatirali da je sve to posljedica stresa. Pijem gomilu tableta, svakih nekoliko mjeseci moram ići na kontrolu i izbjegavati stresne situacije - ispričala je Leonarda za Gloriju.hr.

image
Dragan Matic Dragan Matic/Cropix/Cropix

Kazala je i kako je jako zahvalna Zvoninim roditeljima jer su privremeno preuzeli brigu o djeci.

Leonarda se nakon raspada braka s djecom vratila u Zagreb iz Švicarske gdje su živjeli nekoliko godina zbog Bobanove nogometne karijere, a jednom prilikom u IN magazinu je govorila o tome u kakvim je odnosima sa Zvonom.

- Sa svojim mužem? U divnim odnosima! Divnim, divnim, divnim! Što se tiče i s djecom... to smo sve skupa uklopili u jednu jako lijepu obiteljsku situaciju. Mislim da je to primarna stvar! - kazala je Leonarda, koja se ponovno posvetila i svom starom hobiju, izradi nakita, ali i jastuka, deka, crtanju...

Zvone je u međuvremenu bio u vezi s 19 godina mlađom stomatologinjom Marijanom Gikić, a Leonarda je prije nekoliko mjeseci opet imala samo riječi hvale za Zvonu.

- U dobroj sam životnoj fazi, sve se nekako posložilo. Zvone i ja se dobro slažemo, lijepo komuniciramo, nalazimo na ručkovima s djecom. Obiteljski je sve sjelo na svoje mjesto. Uvijek ćemo se voljeti i poštovati pa to je vječna, najveća ljubav. Jedna od onih koje ne prolaze, koje ne mogu proći – kazala je za Story i tim riječima kao da je nagovijestila da će ponovno biti zajedno.

To se sada i dogodilo, cijela obitelj je ponovno na okupu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:43