StoryEditorOCM
Životnije beg cicija

Istražili smo ponašanje mušterija, a radnici tvrde: Manču ne daje tko ima, nego tko je naviknuo

18. kolovoza 2016. - 11:31
konobar1-120813

Već je u legendu ušao slučaj kada je turist iz neke od dalekih zemalja preklani splitskom konobaru ostavio manču od nevjerojatnih 792 kune. Ispostavilo se da je na računu pisalo 8,00 kuna, a namjernik je, nakon što je ispio kavu, ostavio ravno 800 kuna i otišao.

Koliku zapravo napojnicu primaju zaposleni u uslužnim djelatnostima, istražili smo na terenu. Krenuli smo od jednog poznatog hotela u staroj splitskoj jezgri i odmah naišli i na pomalo iznenađujući odgovor u odnosu na percepciju običnih ljudi i priču poput uvodne. 

Sve su krive kartice

– Rijetko, vrlo rijetko dobivam manču. Kada sam ulazio u ovaj posao, mislio sam da će to biti puno češće i izdašnije – kaže nam Ante, hotelski recepcionar.

Po njegovu mišljenju, glavni razlog je u činjenici da se hotelske usluge d...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. prosinac 2024 05:45