StoryEditorOCM
Život42. ROĐENDAN

Hoće li se Meghan zadovoljiti skromnom obiteljskom rođendanskom proslavom ili novim velikim televizijskim intervjuom?

Piše Marija Čović
4. kolovoza 2023. - 08:30

Ovoga petka Meghan Markle, supruga britanskog princa Harryja, slavi 42. rođendan.

Nije "okrugli" pa da se priprema neka specijalna fešta, sigurno će ga proslaviti u uskom obiteljskom krugu, sa suprugom i djecom, četverogodišnjim sinom Archiejem i dvogodišnjom kćerkicom Lilibet, te majkom Doriom Ragland.

Hoće li biti organizirana i zabava za prijatelje, nije poznato, ali mediji špekuliraju kako bi Meghan 42. rođendan mogla obilježiti nekom važnom najavom svojih budućih planova nakon što su se ona i Harry suočili s nizom udaraca, prvenstveno poslovnih, proteklih nekoliko mjeseci.

image

Harry i Meghan nedavno su proslavili petu godišnjicu braka koji je, tvrde mediji, ušao u ozbiljnu krizu

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Bilo je to teško razdoblje za par koji je napustio britansku kraljevsku obitelj prije tri i pol godine i skrasio se u Meghaninoj rodnoj Kaliforniji u 14,6 milijuna dolara vrijednoj kući u Montecitu, u okruženju brojnih bogatih i slavnih susjeda. Prije nekoliko tjedana streaming servis Spotify je nakon samo jedne sezone Meghaninog podcasta "Archetypes" otkazao suradnju njoj i Harryju, ostavivši ih bez većeg dijela 20 milijuna dolara vrijednog ugovora.

image

Harry i Meghan s djecom Archiejem i Lilibet žive u 14.6 milijuna dolara brijednoj kući u Montecitu u Kaliforniji, ali propali poslovi zadaju im sve više financijskih problema

The Grosby Group/Grosby Group/Profimedia

Potom je uslijedio udarac, naročito za Meghan, kad Netflixova dokumentarna serija o njima nije nominirana za nagradu Emmy, što je ona očekivala, a navodno se i dobar dio hollywoodskih zvijezda distancira od njih. Jedan od razloga je Meghanina i Harryjeva sklonost iznošenju informacija koje se u pravilu smatraju privatnima, a drugi što većina zvijezda ne želi biti povezana s "gubitnicima".

Važan razlog za distanciranje najvećih hollywoodskih faca leži i u tome da oni zbog svojih budućih projekata žele biti u dobrim odnosima s princom Williamom i princezom Kate, budućim britanskim kraljem i kraljicom, koji im mogu biti puno važniji od Harryja i Meghan.

image

Meghan nikad nije skrivala političke ambicije zbog kojih se nije ni odrekla američkog državljanstva kad se udala za princa Harryja

Angela Weiss/Afp

Suočeni s poslovnim problemima, a ima komentatora koji tvrde kako i Netflix samo čeka pravi trenutak da Harryju i Meghan otkaže sto milijuna dolara vrijedan ugovor, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa moraju osmisliti novu strategiju kako bi oživjeli svoj brend i osigurali financijsku stabilnost koja će im omogućiti održavanje luksuznog životnog stila. U pokušaju "spašavanja obraza" i brenda Meghan i Harry će po svemu sudeći krenuti u neke odvojene projekte, pa mnogi očekuju da bi Meghan na rođendan mogla objaviti svoje buduće planove, neki novi veliki projekt.

image

Meghan Markle ovog petka slavi 42. rođendan

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Špekulira se kako bi se to moglo dogoditi u velikom televizijskom intervjuu s voditeljicom Gayle King, najboljom prijateljicom Oprah Winfrey. Gayle se sprijateljila i sa Sussexima, a navodno se nada kako bi s Meghan mogla realizirati sličan eksplozivni razgovor poput onoga što su ga Meghan i Harry imali s Oprah 2021. godine.

Ukoliko se takav razgovor zaista realizira, bit će zanimljivo vidjeti hoće li Meghan govoriti o poslovnim planovima ili političkim ambicijama i možda objaviti da će se kandidirati za guvernericu Kalifornije, te hoće li biti novih napada na kraljevsku obitelj, poput onih u razgovoru s Oprah, Netfixovom dokumentarcu i Harryjevoj biografiji "Spare".

image

Meghan Markle i princ Harry razgovaraju s dobitnicima nagrade za odgovorne mlade tehnološke lidere

Rt Youth Power Fund/planet/Planet/Profimedia

No pitanje je jesu li Oprah i Gayle još uvijek u krugu prijatelja Meghan i Harryja nakon što su se od njih distancirali George i Amal Clooney, Meghanina nekadašnja najbolja prijateljica Jessica Mulroney, te najsvježije David i Victoria Beckham koji su se razbjesnili na Meghanine tvrdnje kako su preko njih "curile" priče o Sussexima.

A premda se prije nekoliko dana pojavila informacija o anketi provedenoj u određenim demokratskim krugovima, prema čijim rezultatima bi dobar dio njih podržao Meghan na putu prema Bijeloj kući (?!), premda analitičari kažu da, ukoliko se Meghan uopće spominje u kontekstu neke važnije državničke funkcije, to zapravo pokazuje da demokrati nemaju baš veliki izbor kvalitetnih kandidata.

Usprkos toj anketi, ozbiljan udarac za Meghanine neskrivene političke ambicije, zbog kojih se nije odrekla američkog državljanstva kad se udala za Harryja, dogodio se u rujnu prošle godine kad je Bijela kuća, bolje rečeno, predsjednički par Joe i Jill Biden, odbio Meghaninu i Harryjevu molbu da se nakon pogreba kraljice Elizabete II. iz Londona u Ameriku vrate s njima predsjedničkim avionom Air Force One.

image
Matt Dunham/Afp

Meghan i Harry su, kazala je za Sky News Australia Angela Levin, stručnjakinja za kraljevsku obitelj, jako zabrinuti, činjenica da njihova serija za Netflix nije nominirana za Emmy ih je zaista destabilizirala. Njihov je život, tvrdi Levin, trenutačno potpuna zbrka. Meghan navodno žali i što nije bolje pripazila na Harryjevu biografiju koja je, usprkos početnoj odličnoj prodaji izazvala puno kontroverzi i negativnih reakcija.

Sve to, tvrde mediji, je dovelo do krize u njihovom braku, sklopljenom u svibnju 2018. u kapelici dvorca Windsor. Sve se više priča o mogućem raspadu braka, premda su prije dva dana Meghan i Harry objavili snimku na kojoj sjede u idiličnom okruženju svog vrta u Montecitu i preko mobitela razgovaraju s mladim tehnološkim liderima, a mnogi tu snimku tumače kao pokušaj da ušutkaju glasine o bračnim problemima.

Neki britanski mediji su već počeli špekulirati o tome s kakvim bi "plijenom" bivša glumica mogla izaći iz braka s britanskim princom ukoliko zaista dođe do razvoda. Ima i tvrdnji kako su sklopili predbračni ugovor zahvaljujući kojemu bi Meghan navodno mogla dobiti poprilično bogatstvo, a taj dogovor nije dobro "sjeo" Harryjevom ocu, kralju Charlesu III., koji se ne slaže s dogovorenim iznosom.

image

Meghan Markle

Ben Stansall/Afp

Navodno bi prema tom ugovoru Meghan trebala dobiti 80 milijuna dolara za uzdržavanje njihove djece Archieja i Lilibet premda bi Harry imao puno skrbništvo nad djecom, s čime se Meghan ne slaže i mogla bi se boriti za skrbništvo, što bi mogao biti najveći problem u potencijalnom razvodu.

Monarhija bi podržala Harryja, kralj Charles je navodno rekao svom mlađem sinu da bi mogao ponovno dobiti sve kraljevske privilegije nakon razvoda. Meghan, pak, želi zadržati titulu vojvotkinje od Sussexa kako bi ipak ostala član kraljevske obitelji, što je vjerojatan scenarij u slučaju razvoda.

A hoće li uopće i što Meghan obznaniti na svoj 42. rođendan tek ćemo vidjeti, mediji s obje strane "bare" to svakako s nestrpljenjem očekuju.

Inače, Rachel Meghan Markle rođena je 4. kolovoza 1981. u mjestu Canoga Park na području Los Angelesa, njezin otac Thomas bio je hollywoodski stručnjak za rasvjetu, a majka Doria, afričko-američkog porijekla, bila je šminkerica, socijalna radnica, instruktorica joge...

image

Streaming servis Spotify raskinuo je ugovor s Meghan i Harryjem nakon samo jedne sezone njeznog podcasta ‘Archetypes‘

Roditelji su joj se razveli kad je imala šest godina, a zahvaljujući očevim poslovima često je još kao djevojčica bila na snimanjima serija i filmova. Meghan je glumačku karijeru započela dok je studirala na Sveučilištu Northwestern, a za rane probleme u karijeri okrivljavala je svoje miješano rasno porijeklo.

Najznačajniji dio njezine, blago rečeno drugorazredne glumačke karijere, bila je uloga Rachel Zane u pravničkoj seriji "Suits" u kojoj je nastupala sedam sezona, do 2018. godine. Paralelno je profitirala od prisutnosti na društvenim mrežama, od 2014. do 2017. imala je blog o životnom stilu "The Tig" preko kojeg je postala poznata po smislu za modu koji je doveo i do kreiranja dviju odjevnih linija, te se bavila humanitarnim radom prvenstveno se fokusirajući na prava žena i socijalnu pravdu.

Meghan je 2004. započela vezu s američkim producentom Trevorom Englesonom, a vjenčali su se u rujnu 2011. na plaži na Jamajci. Nepune dvije godine kasnije, u kolovozu 2013., brak je okončan, a razlog su bile "nepomirljive razlike". Slijedila je dvogodišnja veza s kanadskim chefom i ugostiteljem Coryjem Vitiellom koja je okončana u svibnju 2016. godine.

image

Princ Harry i Meghan Markle vjenčali su se 19. svibnja 2018. u Windsoru

Owen Humphreys/Afp

Mjesec dana kasnije Meghan je započela vezu s princom Harryjem. Okončala je glumačku karijeru i spektakularnim vjenčanjem u Windsoru u svibnju 2018. godine ušla u britansku kraljevsku obitelj.

Premda se u startu činilo kako Meghan svojim miješanim rasnim porijeklom i stavovima predstavlja dobrodošlu promjenu u kraljevskoj obitelji čijoj će modernizaciji pridonijeti, brzo su se počeli pojavljivati problemi koji su rezultirali Harryjevom i Meghaninom odlukom da napuste pozicije radnih članova kraljevske obitelji, kao razloge su navodili želju da budu financijski neovisni, da imaju veću privatnost, a posebno su se žalili na neprijateljski odnos britanskih tabloida...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:29