StoryEditor
Trendprimamljivo pecivo

Za ove vam ne treba kvasac! Imamo odličan recept za fine, mekane kiflice: brzo su gotove i tako dobre da ih ne treba puniti. No samo naprijed...

Piše Mirela Goreta
8. travnja 2020. - 12:26
Shutterstock

Nema kvasca, nema uzrujavanja. Toliko je recepata za brza i ukusna tijesta bez tog, u doba korone, traženog sastojka da ćete se lako snaći i bez njega i ukućanima na stol iznijeti primamljiva peciva. 

Donosimo vam recept za brze kiflice s praškom za pecivo i svježim sirom, koje možete i puniti raznim punjenjima ili se samo zadržati na bazičnom receptu.

Brze kiflice s praškom za pecivo

SASTOJCI:

500 g glatkog brašna

250 g svježeg sira (kremastijeg)

2 jaja

100 ml maslinova ulja

100 ml mlijeka

prašak za pecivo

žličica soli

sjemenke sezama, maka ili suncokreta

PRIPREMA:

U dublju zdjelu prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte sol, izmiješajte i dodajte svježi sir. Sve dobro izmiješajte.
U manju zdjelicu odvojite bjelanjke (žumanjke ostavite za premazivanje), istucite ih vilicom pa dodajte mlijeko i maslinovo ulje. Dobro izmiješajte. U zdjelu s brašnom i sirom dodajte tu smjesu pa rukama zamijesite glatko, mekano tijesto. Ako se tijesto lijepi, dodajte još malo brašna.

Tijesto razvaljajte u dva kruga promjera 35-40 cm pa svakog od njih izrežite na 16 komada/trokuta. Svaki trokut zarolajte od šireg dijela prema užem (možete ih i puniti) i složite na pleh prekriven papirom za pečenje. Premažite žumanjcima koje ste izmiješali s dvije žlice mlijeka. Pospite sezamom, makom ili suncokretovim sjemenkama.

Ubacite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 25-30 minuta.

Pečene kiflice izvadite iz pećnice i prekrijte krpom, a kad se ohlade, prebacite u vrećicu i zavežite. Na taj će način dulje ostati meke i svježe.

#POZITIVNA ENERGIJA#USKRSNI RECEPT#KIFLICE#KIFLIĆI#BEZ KVASCA

Izdvojeno

20. travnja 2020. - 14:53