Kad ne smijete jesti pšenicu, suočeni ste s velikim problemom: što umjesto klasičnog kruha? Opcija je danas, srećom, puno pa su nam na raspolaganju pirov, heljdin, kukuruzni ili neki od kruhova od gotove mješavine bezglutenskog brašna. No nekima čak ni ništa od navedenog ne dolazi u obzir, bilo jer pate od teških alergija ili zbog toga što ne izbjegavaju samo pšenicu nego ugljikohidrate općenito.
Odreći se kruha niije lako jer to znači da više nema točavanja, mazanja pjata, brzinskih sendviča, prženica... Sa svim se tim treba pozdraviti. Osim... osim ako ipak uspijete pronaći dobru alternativu. Za neke je to, vjerovali ili ne, kruh od lanenog brašna.
Laneno brašno sjajna je opcija i za one koji se pšeničnog kruha klone zbog njegovog visokog glikemijskog indeksa - u o...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....