Panjčići s cimetom pecivo je na tragu čuvenih cimet-rola, no razlike postoje; jedna od njih je i brzina izrade. Panjčići su puno jednostavniji i brži, rade se s gotovim lisnatim (ne dizanim) tijestom, a imaju jednako izraženu aromu cimeta i slast.
Potrebno vam je lisnato tijesto, preporučamo dva "lancunića" (kad već palite pećnicu), otprilike pola standardnog pakiranja (omekšanog) maslaca i obilniju mjericu cimeta pomiješanog sa smeđim šećerom, te žlicu mješavine začina za medenjake (poput klinčića i muškatnog oraščića u prahu).
Izmiješajte šećer i začine. Tijesto razvaljajte i obilno namažite omekšanim maslacem, te izdašno pospite mješavinom. Zarolajte i režite na fete željene debljine, recimo pola pedlja.
Zamotuljke koji će se razlistati u "panjčiće s godovima" posložite po tepsiji, to jest na papir za pečenje. Pinelom ih namažite razmućenim žumanjcem, a na vrh po želji utisnite jedan badem.
Pecite nekih pola sata na 180 stupnjeva, to jest dok panjčići ne dobiju na volumenu. Prije posluživanja cimet-panjčiće ukrasite listićima metvice. Skuhajte kavu ili čaj od mente i - guštajte!