Treba li vam još jedna ideja za desert dostojan proslave Božić i Nove godine, nudimo vam fantastičan recept za tiramisu u malo drugačijoj izvedbi. S pistacijama, nezaobilaznim hit okusom ovih blagdana.
Otkrila nam Katarina Đozović koju pratimo na Instagramu Kate Homecooking. Kate nam je dala još jednu jako dobru ideju: isti se desert može napraviti i u čašama, a na taj način poslužen djeluje osobito efektno.
Tiramisu s pistacijama
Sastojci:
500 g mascarpone sira
5 žumanjka
3 žlice šećera
2 vanilin šećera
2 žlice soka i malo korice limuna (opcionalno)
200 ml slatkog vrhnja
2 velike žlice slatkog namaza od pistacija (ako koristire nezaslađeni, dodajte još jednu žlicu šećera)
1 paket piškota (cca 300g)
4 produžena espressa
Priprema:
Svi sastojci neka vam budu sobne temperature, osim slatkog vrhnja koje dobro rashladite.
Pripremite kavu za umakanje piškota.
Žumanjke i šećer miješajte u na pari 6-8 min dok se malo ne zapjene i posvijetle.
Istucite slatko vrhnje, dodajte mu mascarpone, žumanjke i namaz od pistacija. Lagano sve skupa promijesajte ili miksajte na najmanjoj brzi dok smjesa ne postane glatka.
Piškote kratko namočite u kavu i složite u posudu.
Prelijte ih kremom pa složite novi sloj keksa i prelijte ih ostatkom kreme. Pospite sitno sjeckanim pistacijama i dodacima po želji (malo malina ili nara).
Dobro ohladite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....