Kraj ljeta, kad vlada obilje sezonskog povrća, idealno je za uživanje u jednom dobro, starom jelu koje je toliko omiljeno da ga se smatra specijalitetom. riječ je o satarašu, o kojem smo vam nedavno donijeli cijelu priču. Sad nećemo duljiti, detalja se možete podsjetiti ovdje, nego ćemo vam ponuditi vrlo zanimljiv recept. Sviđa nam se zbog toga što umjesto kuhanja podrazumijeva pečenje u pećnici. Puno manje gnjavaže, a okus će biti još bolji.
Pečeni sataraš
Sastojci:
6 srednje velikih mesnatih rajčica
5 većih paprika
3 režnja češnjaka
2 luka
2 manje tikvice
ulje ili malo masti
začini po želji
sol, papar
Priprema:
Svo povrće očistite i nasjeckajte na kockice pa ga začinite po želji.
Posudu u kojoj ćete ga peći obilno premažite mašću ili uljem. Dodajte povrće pa pecite 15-ak minuta, nakon čega sve dobro promiješajte i nastavite peći. Nakon 15 minuta ponovite postupak pa pecite još 15 minuta.
Poslužite uz rižu kao kompletan obrok ili uz meso kao prilog. Ostatak pospremite u hladnjak i čuvajte 3-4 dana, a možete ga i zamrznuti. Ovako pripremljen sataraš lijepo prija i hladan.