StoryEditorOCM
Slanoideja za ručak

Skuhajte grah na španjolski način i oduševit ćete se: ovo je jelo brzo gotovo, jako je ukusno i košta ‘siću‘

Piše Spiza SD
2. listopada 2023. - 13:18

Grah je namirnica koju je uvijek dobro imati pri ruci: zdrava je, ekonomična i, ako je riječ o konzerviranome, sjajno će vam poslužiti za brzinski ručak. Želite li isprobati nešto drugačiji grah od onoga koji se kod nas najčešće kuha, isprobajte španjolski recept za njegovu pripremu. Pun je povrća koje mu daje izvanredan okus, a pritom ga čini još zdravijim i ekonomičnijim

Grah na španjolski

Sastojci:

400 g bijelog graha
1 rajčica
1 crvena paprika
1 zelena paprika
2 režnja češnjaka
1/2 luka
1/2 poriluka
2 žlice sjeckanog peršina
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica slatke paprike
sol, papar
 

Priprema:

Na maslinovom ulju prodinstajte sitno sjeckani luk, kad omekša dodajte mu češnjak i pirjajte dok ne zamiriše. Dodajte narezani poriluk pa poklopite i još malo dinstajte.

Kad poriluk omekša, dodajte rajčicu, kratko pirjajte pa dodajte narezane paprike i nastavite pirjati dok malo ne nomekšaju. Dodajte grah, posolite, popaprite, dodajte slatku papriku te kuhajte još 10-ak minuta.

Provjerite okus i podijelite u tanjure pa pospite sjeckanim peršinom te poslužite s prepečenim kruhom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 14:35