Nedavno smo vam otkrili koji je kolač obožavao Josip Broz Tito, pa smo doznali i koja je Severinina najdraža torta, a danas je na redu, ni manje ni više, nego Lepa Brena. Donosimo vam recept za tortu koja nosi ime po slavnoj pjevačici, a znajući kako se dotična disciplinirano hrani, nismo vam baš sigurni da ujedno i uživa u ovoj slastici.
Bilo kako bilo, torta je vrlo raskošna i zavodljiva, baš kao što je na vrhuncu slave bila i Brena, a također je i poprilično popularna samo je malo proguglajte pa ćete se uvjeriti. Izvorno se kao jedan od sastojaka spominje margarin, no tu prezrenu namirnicu jednostavno nikako ne možemo spojiti sa zvijezdom Brenina ranga i zato smo je "preveli" u maslac, a vi stavite što vam je zgodnije i draže. Ako ćete pritom pjevušiti "Bum, Cile, bum" ili neki drugi od Breninih hitova, tim bolje - torta bi vam mogla još bolje ispasti...
Torta Lepa Brena
Sastojci
Za jednu koru (trebaju vam tri):
6 bjelanjaka
12 žlica šećera
12 žlica oraha
2 žlice brašna
Sastojci za prvi nadjev:
18 žumanjaka
200 g šećera
150 g čokolade
250 g maslaca
Sastojci za drugi nadjev:
300 g oraha
100 ml mlijeka
125 g maslaca
200 g šećera u prahu
Priprema:
Od navedenih sastojaka ispeći tri kore na 180 stupnjeva oko 15 minuta svaku koru.
Prvo umutiti bjelanjke i šećer pa ručno dodati orahe i brašno.
Prvi nadjev napraviti tako što ćete žumanjke i šećer kuhati na pari. Kad je kuhano dodajte čokoladu. U ohlađenu kremu dodajte maslac.
Za drugu kremu prokuhajte mlijeko, dodajte šećer i orahe, pustite da se ohladi pa dodajte maslac.
Slažite koru po koru, svaku premažite prvom pa drugom kremom i na kraju sve ukrasite po želji.