StoryEditorOCM
Slanoza top rezultat

Palačinke vam se uvijek lijepe za tavu, žilave su ili izgore? Problem nije u receptu: provjerite radite li sve kako treba

Piše T.S.M.
11. prosinca 2023. - 07:05
Pancakes in a Frying Pan (Photo by Foodcollection GesmbH/foodcollection/foodcollection via AFP)Foodcollection Gesmbh/Foodcollection Via Afp

Napraviti lagane, prozračne, mekane i ravnomjerno pečene palačinke koje su samo malo hrskave po rubovima nije tako teško kako se čini, a sve što vas sprječava u postizanju savršenstva je nepoznavanje pravila koja nije dobro kršiti i malih trikova koje je korisno primijeniti. Idemo to ispraviti!

Koji god recept koristili, ne zaboravite ostaviti tijesto u hladnjaku najmanje jedan sat. Gluten, protein koji se oslobađa kada se pšenično brašno i voda pomiješaju, je poželjan u pripremi proizvoda poput poput kruha, ali nam u pripremi palačinki smeta - čini ih žilavima. Hlađenje tijesta nakon što je izmiješano, "opušta" gluten i rezultitra laganim, prozračnim palačinkama.

Kad krenete peći palačinke, koristite tavu od nehrđajućeg čelika s debel...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 22:22