StoryEditorOCM
Slanomirisat će cijela kuća

Opet ste zaboravili kupiti kruh, a ne da vam se puno gnjaviti oko tijesta? Imamo rješenje, po ovom se receptu ne mijesi

Piše T. S. M.
7. srpnja 2024. - 16:53

Ljeti vrijeme teče na neki poseban način pa se lako zeznuti i smetnuti s uma da ide nedjelja, dan na koji treba misliti dok je na vrijeme kako nam se ne bi dogodilo da ostanemo bez stvari bez kojih ne volimo ostati. Primjerice kruha. Što, opet vam se dogodilo! Pa što ćete sad?

Bez panike, spasit ćemo vas, čak i ako vam se ne da puno gnjaviti oko pripreme domaćeg kruha. Recept koji vam nudimo ne zahtijeva onaj namrži korak pripreme - dakle, nema straha, ništa ne trebate mijesiti.

Nemojmo više duljiti, bacite se na posao....

Domaći kruh koji se ne mijesi

Sastojci:

400 g brašna
300 g vode
1 žličica kvasca
1 žličica soli

Priprema:

Prosijte brašno, dodajte mu ostale sastojke pa ih promiješajte (žlicom ili kuhačom). Ne trebate se posebno truditi, važno je samo da je smjesa homogena. Posudu s tijestom poklopite i ostavite par sati na sobnoj temperaturi.

Kad se tijesto udvostruči i postane mjehuričasto, prebacite ga na pobrašnjenu podlogu, pospite ga s malo brašna i pobrašnjenim rukama oblikujte okrugli kruh pa ga prebacite na pobrašnjeni papir za pečenje te zajedno s njim stavite u vatrostalnu posudu.

Ostavite kruh da odstoji oko pola sata pa posudu za pecite poklopljenog u pećnici zagrijanoj na 250 °C. Nakon pola sata otklopite posudu i pecite još 10-ak minuta. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 05:34