Ništa vas neće tako lijepo zagrijati, uljepšati vam početak tjedna i pružiti vam osjećaj da ste u toplom zagrljajuaju kao ukusni gulaš spremljen po iskušanom receptu. Sav trud uložen u pripremu itekako će se isplatiti, a najbolje od svega je što će vam vjerojatno ostati koji pjat i za sutradan.
Ovaj je recept klasičan i starinski, bez puno mudrovanja, a jedina "caka" je što se meso prije nego se baci na zagrijanu mast dobro natrlja crvenom paprikom za još puniji okus. Nama je najbolji.
Najbolji gulaš
Sastojci:
1 kilogram junetine
1 žlica domaće svinjske masti
150 grama žutog luka
100 grama mrkve
50 grama celera
30 grama mljevene crvene paprike
1 žlica koncentrata rajčice
300 mililitara crnog vina
15 grama mljevenog kima
5 grama sušenog mažurana ili timijana
sol, papar...