StoryEditorOCM
Slanodelicije iz mora

Kultni dalmatinski restorani otkrili su nam odlične recepte: volite li starinska jela i frišku ribu, ovo je baš za vas

Piše Mia Uzinić
26. studenog 2024. - 12:22

Kupovina i priprema ribe u Dalmaciji se, kao što potvrđuje naša ćakula sa Sinišom Berošem, poznatim prodavačem sa splitske ribarnice, smatra posebnom vještinom. Nakon što nas je Beroš uputio u pojedinosti vezane uz to kada će koja riba biti u stađunu, prema njegovim smo preporukama odlučili potražiti savjete i recepte. Obratili smo se poznatim dalmatinskim ugostiteljima, a prva nam je štacija bila provjerena adresa za dobru morsku spizu, restoran “Pimpinella” na splitskim Firulama.

Posjetiteljima ovog kultnog mjesta ne treba posebno objašnjavati koliko vlasnik Željan Radman pomno bira ribe koje ulaze u njegov restoran. Svako jutro je na peškariji, a ponosno ističe da nema ribe u “Pimpinelli” koja nije prošla preko njegovih ruku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 22:49