Uvijek su nam dragi brzinski recepti za pripremu tjestenine i nikad nam ih nije dota, osobito ako uključuju sir i posebne dodatke za još bolji okus. Još kad se sve priprema u istoj posudi pa nema puno gnjavaže oko pranja suđa... Upravo takav recept oduševio je preko 150 tisuća ljudi, a objavljen je na Instagram profilu @sara.haven gdje je dobio preko tisuću recenzija s 4 zvjezdice. Mi ga se baš spremamo isprobati, a isto savjetujemo i vama...
Kremasdta tjestenina s rikulom
Sastojci:
250 g ricotte
100 g parmezana
100 g kratke tjestenine
50 g rikule
60 ml soka od limuna
1 šaka listova bosiljka
1 žlica ribane korice limuna
čili pahuljice po ukusu
sol, papar
Priprema:
Skuhajte tjesteninu al dente pa je ocijedite, a dio vode u kojoj se kuhala sačuvajte. U isti lonac dodajte ricottu, parmezan, limunovu koricu i sok, sol i papar po ukusu i dobro promiješajte.
Dodajte oko 120 ml vode od kuhanja tjestenine i sve dobro promiješajte. Vratite tjesteninu i miješajte dok nije sva prekrivena umakom. Po potrebi dodajte još vode od kuhanja tjestenine.
Umiješajte rikulu i odmah poslužite ukrašeno čili pahuljicama i natrganim bosiljkom.