Mnogi ove godine odustaju od preskupog bakalara i traže mu ukusne alternative, pa su najednom, umjesto recepta za bakalar bjanko i bakalar na brujet, na cijeni savjeti za pripremu crnog rižota, punjenih liganja, gregade i drugih specijaliteta od morskih namirnica. A što kažete na jednu lijepu hobotnicu ispod peke?
E, ali ‘ko će dat‘ peku? Pa ni ne treba vam. Imate pećnicu? Sasvim dovoljno! A hobotnica može biti iz "leda". Zapravo, to je čak i poželjno.
Hobotnica iz pećnice
Sastojci:
1 hobotnica
10-ak cherry rajčica
4 krumpira
3 režnja češnjaka
1 luk
šaka maslina bez koštice
100 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
grančica ružmarina
sol, papar
Priprema:
Hobotnicuodledite u hladnjaku pa je uhvatite za glavu i tri puta kratko uronite u proključalu vodu. Kad joj se krakovi zakovrč...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....