Ako vam se danas jede nešto domaće, ukusno i zdravo, a ne da vam se gnjaviti s previše posla, predlažemo vam da skuhate varivo od povrća i piletine. Odličan recept pronašli smo na Instagram profilu Hrana.jpg, odmah nas je podsjetio na jela iz bakine kuhinje i istog smo trena poželjeli smazati pun tanjur pa zadovoljno i sito uzdahnuti... Nije bilo druge nego hitno zatražiti dopuštenje da vam ga prenesemo i evo ga.
Povrtno Varivo
Sastojci:
1 veliki luk (nasjeckan)
2 mrkve (nasjeckane na kolutove)
2 krumpira (nasjeckana na kockice)
1 šalica graška
2 pileća prsa (nasjeckana na komadiće)
1 žlica začina za tjesteninu
1 konzerva umaka od rajčice
maslinovo ulje
sol i papar po ukusu
Priprema:
U velikom loncu zagrijte malo maslinovog ulja. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte ga dok ne postane staklast.
Dodajte nasjeckane mrkve, krumpire i grašak u lonac. Nastavite pirjati povrće nekoliko minuta dok ne omekša.
U međuvremenu, u drugoj tavi, prepržite nasjeckane komadiće pilećeg mesa dok ne budu zlatno smeđi. Dodajte prženo pileće meso u lonac s povrćem.
Posolite i popaprite po ukusu, a zatim dodajte začin za tjesteninu kako biste jelu dali poseban okus i šarm.
Ulijte konzervu umaka od rajčice u lonac s povrćem i piletinom. Dobro promiješajte i pustite da varivo kuha na laganoj vatri oko 20-25 minuta, ili dok se svi okusi sjedine.
Kušajte i prilagodite začine prema potrebi.