Što biste danas mogli za ručak? Mi znamo što ćemo, a ideju smo dobili od Nasje Duplančić, čiji blog Mama, ja sam gladan već dugo i s guštom pratimo. Nasja nam otkriva kako pripremiti jelo koje je njena majka često kuhala u proljetno vrijeme - bob i manistru. Bob je, naravno, svježi, a takva je i manistra. Domaća, naravno.
Nasja ima i jako dobar savjet kako u potpunosti iskoristiti obilje nutrijenata iz boba - čak mu je i mahune, koje su preostale nakon čišćenja, skuhala pa je juhu iskoristila kao temeljac, dok je mahune propasirala.
Bob i manistra
Sastojci:
600 g boba u mahuni
1 mrkva
komadić korijena celera
1 veći mladi luk
1/2 manjeg crvenog luka
voda od kuhanja mahuna
i povrtni temeljac ili voda
sol, papar, dimljena crvena paprika, chili
Za pešt:
malo domaće pancete
2 rež...