StoryEditorOCM
Slanojednostavno, a super

Da bi hobotnica bila mekana kao pamuk, ne morate ju baciti u led, kuhati s čepom ni tući daskom. Samo postupite ovako...

Piše T. S. M.
7. kolovoza 2024. - 09:50

Puno je načina za pripremu hobotnice, a svaki od tih načina ima svoju milijun i jednu varijantu. Evo, recimo, jedno od najjednostavnijih jela od hobotnice, hobotnica s krumpirima, može se skuhati uz korištenje nekoliko različitih trikova...

Jedni će hobu obavezno zalediti prije kuhanja, drugi će je istući daskom (bidna hoba), treći će u vodu za kuhanje ubaciti pluteni čep, četvrti će u vodu dodati kap kvasine, a peti, to su oni koji su vječno u strahu od žilave i tvrde spize, će napraviti sve navedeno, samo kako bi osigurali da hobotnica bude mekana sukladno njihovim standardima.

image
Shutterstock

A mi vam nudimo recept koji sve spomenute trikove potpuno ignoria, jer nudi jedan novi način za optimalno mekanu hobotnicu. Idemo lagano, kroz priču...

Ako ste kupili svježu hobotnicu, provjerite je li potpuno očišćena i uklonite sve neželjene djelove poput očiju, kljuna i unutarnjih organa.

U većem loncu zakuhajte dosta lagano posoljene vode, a kad postane kipuća, u nju ubacite hobotnicu. Smanjite vatru na umjerenu do laganu pa kuhaje hobotnicu oko 50 minuta ili dok ne omekša. Bocnite je kako biste provjerili je li dovoljno mekana - trebala bi biti meka, ali ne i raskuhana.

image
Shutterstock

Optimalnu mekoću postići ćete tako što ćete hobotnicu ostaviti da se ohladi u vodi u kojoj se kuhala, a vi, dok čekate da se voda ohladi, skuhajte krumpire, najbolje u kori.

Kad je hobotnica gotova, ocijedite je i narežite na jednake komade pa joj dodajte krumpi narezan na kockice, sjeckani peršin, sol, papar, maslinovo ulje i po želji stavite malo octa ili soka od limuna, kako vam je draže.

Promiješajte i poslužite odmah, a jelo je dobro i kad se ohladi.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 10:34