Ako ste ovog tjedna planirali sebi i svojim ukućanima pripremiti juhu, ove knedle bit će joj fantastičan dodatak.
Bilo da vam je nestalo tjestenine za juhu, ili želite smanjiti unos ove namirnice, knedle će joj biti izvrsna alternativa. Iako se pravljenje knedli doima kao složen proces, ova vještina se zapravo usvaja vrlo lako, a nije je loše imati.
Domaće knedle za juhu
Sastojci:
jaje
žličica ulja
prstohvat soli
četiri jušne žlice griza
Priprema:
Odvojite bjelance i žumanjke pa zamutite bjelanjke u pjenu. Dodajte im i žumance i sve pomiješajte da se sjedini, Ulijte u smjesu ulje i griz, lagano sve promiješajte pa ako je potrebno dodajte još jednu žlicu griza. Smjesa bi vam trebala biti srednje gusta.
Ostavite smjesu desetak minuta da nabubri. U nju dodajte i malo ulja, kak...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....