![<p>Je li maslinovo ulje dobar izbor za prženje i pečenje ribe? O ovoj temi mnogi imaju svoj stav, a evo što kažu stručnjaci</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/23/o_27193858_1024.jpg)
Je li vam se ikad dogodilo da vam u tavu, teću ili, što je još najgore, u jelo "poleti" puno više ulja nego ste ga namjeravali staviti? Sigurno je i sigurno niste jedini, jer inače ne bi bile izmišljene one bočice s čepom koij djeluje kao dozator.
No takve boce obično koristimo za maslinovo ulje, dok ostale vrste ulja obično odmjeravamo od oka i lijevamo izravno iz boce. Međutim, uz pomoć trika koij djeluje pomalo bizarno, standardne boce ulja možete pretvoriti u boce s dozatorom. Trebaju vam samo upaljač, drveni štapić za ražnjiće (ili nešto tome slično) i škare.
Trik je vrlo jednostavan: upaljačem treba zagrijati čep, a kad čep omekša, u sredinu mu treba zabiti štapić. Omekšana plastika će se rastegnuti u duguljasti oblik, a vi joj tada još samo morate odrezati vršak. I eto vam boce s dozatorom.
Razmijemo ako ste skeptični jer i mi smo bili, ali pogledajte video.