StoryEditorOCM
Pričezanemarena voćka

Spas je za probavu, imunitet i san, a najbolja je u kužini. Malo tko zna da ide u slatka i slana jela, ali imamo recepte

24. listopada 2023. - 14:11

U obilju jesenskih plodova jedan je nepravedno zanemaren. Unatoč tome što ima dugu i bogatu tradiciju korištenja u kulinarstvu, kako na našim prostorima, tako i diljem svijeta, danas nam najčešće služi kao ukras ili kuriozitet, kad nekome želimo ponuditi pomalo neočekivan, nesvakidašnji dar. Nije riječ o opskurnom voću koje raste samo u zabačenom šipražju, svi smo za njega vrlo dobro čuli jer poprilično temeljito je opjevan, neki po njemu čak nose i ime. No, eto, nekako je izašao iz opće upotrebe, premda ga entuzijasti i dalje koriste.

Riječ je drevnom voću, koje se još u rimskim vremenima koristilo u kulinarstvu i uzgajalo se od davnina na području Turske, Irana, Grčke i po jugoistočnoj Aziji te se smatralo simbolom ljubavi i plodnosti. S vremenom je dospjelo u naše...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2024 02:57