![<p>Nakon Splita i stambenih projekata u jugoistočnim gradskim kvartovima, Ivan Vrdoljak i Klement Bašić otišli su korak dalje</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/27/o_27272606_1024.png)
Zlatna Michelinova plaketa samo je još jedno u nizu priznanja koje je dobio splitski restoran Zrno Soli, a nama je poslužila kao povod za posjet i ćakulicu s vlasnikom Ivom Vrdoljakom.
Restoran koji uskoro slavi trinaesti rođendan zatekli smo, nakon preuređenja, u novom ruhu, a Vrdoljak nam je s ponosom sve pokazao te najavio kako će restoran pravi novi sjaj doživjeti ovog proljeća.
Dok smo se mi tako muvali, namještali i pripremali, uživajući usput u pogledu na Rivu, našem je sugovorniku svako malo zvonio mobitel. Tražilo se, zamislite to u kontekstu opustjelih splitskih ulica i zatvorenih restorana, mjesto više za tu večer pa smo našeg sugovornika u šali zapitali koliko je Zrnu Soli uopće važno još jedno priznanje ove vrste.