Kada se Branka uhvati kuhače sve zamiriše. I kuhinja i susjedstvo. Sve joj ide od ruke, slano slatko, posebno tradicionalna neretvanska jela poput raznih brudeta, od jegulja, plotica, žaba uz koje su odrasle generacije ovdašnjih ljudi. Nije se Branka odrekla neretvanske kuhinje ni kada je živjela u dalekoj Australiji. Nastavila je svojim tradicionalnim jelima uveseljavati ukućane i prijatelje.
Kako izgleda neretvanski, bolje reći zažapski brudet od jegulje u Australiji. Pa ljudi moji, zar je i to moguće ?
Može se neretvanski brudet skuhati u Australiji. Samo treba naći odgovarajuću ribu. A Branka je našla. Zapravo prilagodila je australsku riječnu ribu brudetu. Buramandi i silver peh našli su se u zažapskom brudetu. Meso Silver peha je najsličnije mesu naše jegulje, dok je burama...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....