StoryEditor
ShowbizANOČIĆU U ČAST

Uoči premijere ‘Kukaca‘ ispred splitskog HNK glumac Mijo Jurišić priredio je show: prosjački odjeven žicao je kune, posrećilo mu se. Evo tko je ubacio, tko je pozirao

Piše M.K.
28. svibnja 2021. - 21:08

Baš kao što se u posebnom emotivnom i energetskom ozračju odvija večerašnja premijera predstave "Kukci... zaustavljena priča" na sceni splitskog HNK, tako se i ispred teatra odvio pravi mali teatar, kad je glumac Mijo Jurišić (koji utjelovljuje lik mušice) izišao odjeven poput prosjaka i sjeo na kazališni prag "isprositi" koju kunu.

image
Mijo Jurišić je bio i ovdje glumački uvjerljiv
Tom Dubravec/ Cropix


Prvi je meko srce pokazao intendant HNK, Srećko Šestan, pa su kune veselo zazveckale u lončiću.

image
Uršula Najev i Ivo Perkušić
Tom Dubravec/ Cropix


I uzvanici premijere, među kojima je, očekivano, bilo dosta poznatih lica, poput Uršule Najev, Ive Perkušića, ravnateljice Drame Marine Vujčić, u društvu Snježane Sinovčić i Danijele Vuković, nekadašnjeg intendanta Gorana Golovka, Ane Gruice..., pozirali su s osmijehom, ali svi su prešli kazališni prag prvenstveno iz pijeteta prema prerano umrlom redatelju Saši Anočiću, kojeg je sudbina naglo otrgla iz predstave i od splitskog ansambla, nekoliko tjedana pred završetak zajedničkog rada na komadu koji ih je toliko veselio.

image
Marina Vujčić, Snježana Sinovčić i Danijela Vuković
Tom Dubravec/ Cropix


Ne treba sumnjati da će se za djelo rađeno prema djelu braće Karela i Josefa Čapeka i u narednim terminima tražiti ulaznice, a život ove splitske predstave unaprijed je određen da ne bude običan.

image
Bojan Brajčić, Ana Gruica i Ivo Perkušić
Tom Dubravec/ Cropix


Kompletan tim predstave "Kukci" čine Nikša Arčanin, Vicko Bilandžić, Maro Drobnić, Pere Eranović, Mijo Jurišić, Zorana Kačić Čatipović, Andrea Mladinić, Marjan Nejašmić Banić, Stipe Radoja, Katarina Romac, Ana Marija Veselčić i Monika Vuco Carev.

image
Jasen Boko
Tom Dubravec/ Cropix

Dramaturg je Jasen Boko, kojeg smo, u njegovom motu, također sreli na ulazu u splitski teatar.

item - id = 1102055
related id = 0 -> 1102072
related id = 1 -> 1101986
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2021 13:30