StoryEditor
ShowbizTeška situacija

Tijekom pandemije koronavirusa odložila krunu i vratila se u bolnicu: mlada doktorica i aktualna Miss Engleske stavila je novi posao na čekanje

Piše PSD
7. travnja 2020. - 07:50
Daniel Leal-Olivas/AFP

Misica Bhasha Mukherjee, proglašena 2019. najljepšom u Engleskoj, vratila se kući iz inozemstva gdje se bavila humanitarnim radom, skinula krunu i vratila se svojemu poslu doktorice, piše CNN.

Mlada liječnica predstavila se na prošlogodišnjem natjecanju u prosincu, a otad predstavlja svoju državu diljem svijeta, obavljajući poslove koji nemaju veze s njenom primarnom strukom. Bhasha je ambasadorica nekoliko humanitarnih udruga, i to u Turskoj, Indiji i Pakistanu, a pozvana je i u nekoliko afričkih zemalja kako bi obnašala dužnosti vezane uz rad pojedinih organizacija koje se bave uglavnom humanitarnim radom.

No za vrijeme pandemije koronavirusa, Mukherjee je na neko vrijeme dužnosti misice stavila na čekanje. 24-godišnjakinja je u Englesku stigla iz Indije u kojoj je surađivala s Coventry Mercia Lions Clubom, udrugom koja se bavi doniranjem školskih potrepština, a posebno ulaže u školovanje nezbrinutih djevojčica.

Vratila se na poziv svojih kolega iz bolnice Pilgrim u Bostonu, u istočnoj Engleskoj, u kojoj je radila prije nego što se prijavila na natjecanje za miss. Njihove poruke o trenutnome stanju u zdravstvu i naporima koje ulažu u brigu o pacijentima u ovim trenucima primorale su Bhashu da na neko vrijeme zaboravi na dužnosti misice.

Za CNN je rekla kako joj je postalo nezamislivo nositi krunu, pa čak i u svrhu humanitarnog rada, dok ljudi diljem svijeta umiru od posljedica bolesti COVID-19. Njeni kolege rade napornije nego ikad, stoga se i sama, kaže, osjeća dužna pomoći.

- Kad obavljate humanitarni posao u inozemstvu, još uvijek se od vas očekuje da stavite krunu, sredite se... Izgledate lijepo. No ja se želim vratiti kući, želim ravno na posao. Želim pomoći, jer znam da mogu, priča Bhasha. 

Mukherjee je u Englesku doselila s roditeljima kao 9-godišnjakinja iz indijskog grada Kolkate.

- Ne postoji bolji način da kao Miss Engleske pokažem da sam tu za Englesku od toga da pomažem u vrijeme najveće potrebe, kaže. Budući da je stigla iz inozemstva, Bhasha prije nego se vrati na posao u bolnicu Pilgrim mora provesti dva tjedna u samoizolaciji. Specijalizirala se u području respiratornih bolesti, ali kaže da su liječnici ionako u ovim trenucima rotirani po potrebi.

Do danas je u Velikoj Britaniji od koronavirusa obolilo 51,608 ljudi, a preminulo 5,373.

#BHASHA MUKHERJEE#KORONAVIRUS

Izdvojeno

17. svibanj 2020 13:30