StoryEditor
ShowbizMiss Universe

Odlično govori engleski, ciljano uči ruski, ide u teretanu, slika i piše. Ima velike planove za život, a u njemu će manekenstvo imati možda samo jednu epizodu

Piše Tanja Šimundić Bendić
11. listopada 2021. - 11:17

Postoje oni trenuci u životu kada ti se u rukama potrefe najbolje karte.

Na izboru za ovogodišnju Miss Universe Hrvatske i njih i jokera u rukavu dobila je 20-godišnja Dubrovkinja Ora Antonia Ivanišević, koja je na 25., već tradicionalnom hrvatskom izboru stekla titulu najljepše.

A s njom i pozivnicu za svjetski izbor, koji će se u prosincu održati u izraelskom gradu Eilatu. Ora Antonia je sve samo ne stereotip, bila je profesionalna odbojkašica, članica državne reprezentacije, studentica je treće godine managementa u turizmu na američkom sveučilištu Rochester Institute of Technology u Dubrovniku.

Odlično govori engleski, ciljano uči ruski jezik, bavi se humanitarnim radom, u slobodno vrijeme ide u teretanu, slika i piše. I ima velike planove za život. A u njemu će manekenstvo imati, kaže, možda samo jednu epizodu jer ona sanja o puno većim poslovnim stvarima.

image
Paun Paunovic/Cropix

Pista joj je zapravo onako slučajno i stigla kao neka vrsta izazova u ovom pandemijskom zatvorenom razdoblju. Ali svestrana Ora Antonia je i tog gosta prihvatila na najbolji mogući način. Kao i nedjeljni foto session u splitskom hotelu "Radisson", tijekom kojeg joj je podmarjanski frizer i vizažist Josip Lijić odlučio istaknuti ono najbolje na njezinoj vanjštini, mladalačku prirodnu ljepotu.

Nisam sanjala pistu

- Izbor za Miss Universe Hrvatske u zagrebačkom hotelu "Esplanade" bio je moj prvi životni doticaj s manekenstvom. Nikada nisam u životu imala ambiciju njime se baviti. Uz toliko obveza na fakultetu i sportu kojim sam se aktivno bavila, ne bih ni stigla ozbiljnije se baviti još nekim aktivnostima.

image
Paun Paunovic/Cropix

Sport mi je i u genima, moja majka Slavica Kuzmanić, rodom iz Kaštela, bila je poznata odbojkašica. Ali u nadošlom korona-vremenu, u razdoblju u kojem i nije bilo nekih većih događanja, primijetila sam poziv za sudjelovanje na izboru. I rekla zašto ne. Možda bi to mogao biti korak dalje za nešto novo, za upoznavanja, poslovno iskustvo. Uopće nisam razmišljala o nagradi, ma zapravo mi je bio cilj ući među prvih deset djevojaka – veli Ora Antonia.

Ušla je s lakoćom među prvih pet, pa tri, i na kraju odnijela lentu, nakon čega je sva onako šokirana pobjedom proplakala, veli nam, kao kišna godina.

A s lentom je stigla i lijepa nagrada, njoj jako važna stipendija u iznosu od 20 tisuća eura za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA obrazovanje. Tu je i odlazak na izraelsko finale tijekom prosinca, na kojem će imati prigodu ljepotu i osobnost ukrstiti s 80-ak djevojaka iz cijelog svijeta. Kaže da treme nema, ispekla je ona to na odbojkaškim terenima, možda tek uzbuđenje jer ipak je to put koji joj otvara brojna vrata.

image
Paun Paunovic/Cropix

- Titula miss mi je donijela veće prepoznavanje na ulicama, čak i činjenicu da se ljudi puno više zanimaju za moj privatan život. Što mi je pomalo čudno. Ali raduje me stipendija kojom ću se nastaviti educirati u smjeru managera u turizmu na zagrebačkom ZŠEM-u. Tu se vidim u budućnosti, na mjestu generalnog direktora hotela. Mislim da se to ne uklapa u manekenski život, tako da će me piste vjerojatno zadržati dok se budem školovala. Zbog budućeg posla učim i ruski jezik, kao važan dodatak, pogodnost više u budućem radu – kaže Ora Antonia.

U svakom slučaju veli da će sa sobom u finale donijeti i jaku dozu samopouzdanja koju je ponijela i na hrvatskom izboru. A njega potkrepljuje svojom odličnom edukacijom, prije fakulteta na engleskom jeziku stečenom i u Privatnoj srednjoj školi.

- I sport i natjecanja su mi tu jako pomogli. Tu je i moj humanitarni rad za djecu s Down sindromom, odlazak u teretanu i nešto što me veseli, opušta, nadahnjuje - slikanje i pisanje. Hobi, ali i način izražavanja emocija – veli svestrana Ora Antonia.

Unatoč koroni
Nositelji licencije za Miss Universe Hrvatska Marija i Vladimir Kraljević uspjeli su i u korona-razdoblju održati ovo tradicionalno natjecanje. U tome su im pomogli i poslovni partneri, HANZA media, zagrebački hotel Esplanada, splitski Radisson, restoran Noštromo, Matija Vuica s večernjom haljinom, Baldinini tvrtka, zlatarnica Dodić, klinika Svjetlost, Rent-a-car Nova, Pletex, Bariba haljine, Obzor putovanja, KiK...

item - id = 1134061
related id = 0 -> 1121157
related id = 1 -> 1113198
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2021 01:57