StoryEditorOCM
TV&Realityžao joj je

Tatjana Munižaba nakon gafa u Dnevniku: ‘Naravno da mi je teško! Ispričala sam se Klisoviću, ali jedno mi smeta...‘

Piše Vinko Paić
30. kolovoza 2024. - 13:42

U jučerašnjem javljanju s Iblerova trga iskusna novinarka HRT-a Tatjana Munižaba je o temi o unutarstranačkim izborima u SDP-u umjesto ime Predraga Freda Matića, koji nas je napustio iznenada u 63. godini života, spomenula Joška Klisovića, predsjednika Gradske skupštine Zagreba.

- Politička previranja u stranci su u dosadašnjem dijelu kampanje izostali. Razlog za to je vjerojatno i prerana i iznenadna smrt Joška Klisovića, izgovorila je u 31. minuti Dnevnika Tatjana Munižaba, koju prijatelji i kolege od milja zovu Žabica.

Promptno je reagirao Joško Klisović te je na Facebooku izvijestio pratitelje da je ‘živ, zdrav i motiviran i spreman za političku borbu‘.

Jutro poslije, Tatjana je svjesna gafa koji joj se dogodio, a u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, kazala je da se odmah ispričala Klisoviću.

- Svima se nama novinarima zna dogoditi da pomiješamo imena, ali ovdje je okolnost takva što se radi o preminuloj osobi. Nije toliko riječ o lapsusu, koliko o kontekstu. Ono što se, nažalost, često događa svim novinarima, kada imaju javljanja uživo, dogodilo se eto i meni. Napravila sam nesvjesni lapsus - započela je Munižaba i objasnila kako se zapravo sve dogodilo.

image

Joško Klisović

Damjan Tadic/Cropix

- U rečenici prije spomenula sam Joška Klisovića kao osobu koja se želi natjecati za predsjedništvo SDP-a, i nakon toga mi je u primozgu negdje, ostalo njegovo ime. Umjesto Fred Matić rekla sam Joško Klisović. Žao mi je, ja toga uopće nisam bila svjesna! Naravno da mi je teško. Tek kad smo završili javljanje uživo rekli su mi kolege da misle da sam pogriješila. Kad sam preslušala video snimku prvo što sam napravila bilo je da sam nazavala gospodina Klisovića i ispričala mu se. On se nasmijao i prihvatio ispriku - kaže Tatjana.

Nije je toliko iznenadilo što je Joško Klisović na Facebooku objavio cijelu situaciju, ali jest nešto drugo.

- On je u kampanji i to je njegovo legitimno pravo. Bila sam svjesna da bi ovo mogao iskoristiti za svoju kampanju. Jedino me zasmetalo, a to sam mu i osobno rekla, da bi bilo pošteno da je napisao i rečenicu kako ga je novinarka nazvala i ispričala se kad je već spomenuo HRT - objašnjava Munižaba.

image

Tatjana Munižaba

Screenshot HRT

Tatjana je poznata kao veliki profesionalac u svom poslu. Dosad, kaže, u svojoj respektabilnoj TV karijeri, pamti samo jedan gaf.

- Dogodilo mi se kad je bilo pitanje izručenja Mustača i Petrača da sam rekla uživo Čermak i Markač - prisjetila se novinarka.

Mobitel joj od sinoć stalno zvoni, a proruke pristižu sa svih strana.

- Kolege mi daju podršku, ne samo u mojoj kući, nego i s drugih televizija i pisanih medija. Svi mi govore: ‘Nemoj se, Žabice živcirati, to se svakome od nas moglo dogoditi!‘ Moj im je odgovor bio: ‘Da tako je, ali da je barem drugačiji kontekst...‘ - zaključila je Tatjana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 11:06