StoryEditorOCM
TV&Realitynedjeljom u 2

Stanković izazvao podijeljene reakcije nakon što je Josipi Lisac pustio priču o hrvatskom liječniku i njegovom dečku

Piše Mozaik SD
6. listopada 2024. - 15:03

Aleksandar Stanković je na Facebook stranici ‘Nedjeljom u 2‘ uoči emitiranja današnje emisije u kojoj je gošća bila Josipa Lisac (glavna tema razgovora bila je ljubav) objavio petominutni prilog naziva ‘Muška ljubav‘ autorica Maje Sever i Branke Suvajac Ljubičić.

Isti prilog kojeg možete pogledati u nastavku prikazan je u današnjoj ‘Nedjeljom u 2‘. Kardiolog Aleksandar Kibel i njegov suprug Ivan Ptičar Kibel iz Tenja podijelili su svoju ljubavnu priču.

image

Osječki liječnik Aleksandar Kibel i njegov dečko, profesor povijesti i njemačkog jezika Ivan Ptičar

Screenshot HRT

- Ja sam njega upoznao onako neobavezno, na radnom mjestu. Tu se dogodila ta neka prvobitna komunikacija. Ja dotad nisam imao gej iskustava, ili sam to suprimirao ili nisam osvijestio jer su me i žene isto privlačile. Možda je u toj prvoj fazi to meni bilo pomalo sve scary, ali kad smo se, isto tako iz nekakve znatiželje, odlučili poljubiti da ja primijetim sviđa li mi se... Meni se to svidjelo, a ostatak je povijest. Moja kći je tad imala 4 godine, bila je jako mala. Bilo kakav razvod je izazovan i težak za dijete. Da je bilo teško, bilo je. Šok valovi koji su se proširili kroz ovo naše konzervativno društvo - rekao je Aleksandar.

- Naš grijeh je što smo mi dvojica muškaraca koji se vole. Kome smo mi naškodili? Nikome. Vidi se da postoji još jako puno mržnje, bilo je djece koja su gađala kamenjem, detonirala petardu na prozor... Ljubav je dobra, ne smije nikad biti srama zato što netko nekoga voli - dodao je Aleksandar.

Na Facebooku je ovaj prilog izazvao podijeljene reakcije. Bilo je onih koji su podržali Aleksandra i Ivana, ali i onih čiji komentari izazivaju oštru osudu.

- Ovdje je trebalo biti upozorenje gore u uglu da se ograniči br. godina gledatelja uz napomenu da se prikazuje nastran i neprirodan sadržaj./Živimo u društvu gdje svi normalni ljudi dobiju prefiks staromodni, a svi nenormalni, čudni i oni sa dijagnozom su moderni i in./Osobno nemam ništa protiv ovih ljudi. Samo mislim da ne bi trebalo sa ovakvim pričama zarađivati javni prostor./Nemam ni ja ništa protiv dok ne izlaze s pričom iz svoja 4 zida. Ali čemu ovo? Zanima me da li je kardiolog gostovao i iznosio svoju priču dok je bio u braku sa ženom?/Neka voli tko koga ili što hoće, ali ovo nametanje nekih ljubavi, zbog navodne ugroženosti, ustvari ugrožava one koji ne paradiraju svojom intimom - neki su od negativnih komentara gledatelja.

image

Josipa Lisac

Screenshot HRT

- Baš zbog ružnih komentara su ovakve priče važne. Hvala sugovornicima na otvorenosti u zatucanoj Hrvatskoj - napisala je jedna gledateljica, dok je jedan gledatelj dodao: ‘Ljubav je divna u svakom obliku dok je obostrana. Nista drugo nije bitno, ne sudite nekoga na temelju boje kože, seksualne orijentacije, nacionalnosti...‘

- Komentare koje čitam su poražavajući. Žao mi je svih vas koji ste puni mržnje i zla, a sa druge strane pozivate se Isusa i crkve./Svi vi koji ružno komentirate, da li imate djecu? Pametnome dosta. Trebalo je imati mu*da stati pred kamere, a imaju ih očigledno više od mase vas - još su neki od komentara koji su dali podršku liječniku i profesoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 18:23